Skocz do zawartości
kadet1212

Windows Zmienia Rozdzielczość

Rekomendowane odpowiedzi

Cz. Mam taki problem. Otóż podczas każdego uruchamiania systemu windows zmienia rozdzielczość na 640x480. Sterowniki próbowałem instalować jeszcze raz. Nic nie pomaga. Ale dzieje się to podczas uruchamiania systemu tzn. najpierw uruchamia się normlanie, ale zanim załadują się wszystki dodatkowe aplikacje to rozdzielczość "coś" zmienia. Może w rejestrze coś za to odpowiada?? Wirusów ani robali nic nie wykrywa. Adaware, panda, norton, avast itp...

Edytowane przez kadet1212

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem coś takiego. Niestety skończyło się reinstalem. Na szczęście system był świeży, więc to nie bolało :). Po prostu coś się zwaliło w systemie i pomimo zainstalowanych sterów po każdym restarcie przestawiała się rozdzielczość na 800x600 i odświeżanie 60 Hz. Jak zmieniłem niby było OK ale tylko do restartu. Zmiany sterowników, nawet z gruntownym czyszczeniem nie pomagały. Format załatwił sprawę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh wiem, że format wszystko rozwiąże... ale chciałem tego uniknąć... (myślałem, że może ktoś kiedyś miał coś takiego i se z tym poradziła ale... oj boli znowu!!! format c:) A przez msconfig próbowałem - nie pomogło...

Edytowane przez kadet1212

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi