penemue Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 (edytowane) Złożyłem nowego kompa, uruchamiam a tu pisze, że nie ma dodatkowego zasilania do grafy. OK mój błąd przegapiłem taki banał. Podłączam molex'a, uruchamiam kompa ponownie, a tu artefakty na cały ekran! Biosu nie widać, tylko się artefakty zmieniają cały czas!!! Kolorowe kwadraciki... Karta to Szafirek X800 Pro VIVO, zasialcz mam raczej dobry - Chieftec 410W... Czy możliwe jest że karta się zrąbała tak szybko? Jak się upewnić, że jest siadnięta? Dociskałem ją do AGP, śrubki dokręcone :|, zasilanie podłączone, D-Sub kilka razy wyciągałem, dociskałem... I nic... :( Moja karta to już historia? Czy może wiecie gdzie jest coś źle... :-| Edytowane 23 Kwietnia 2005 przez penemue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Złożyłem nowego kompa, uruchamiam a tu pisze, że nie ma dodatkowego zasilania do grafy. OK mój błąd przegapiłem taki banał. Podłączam molex'a, uruchamiam kompa ponownie, a tu artefakty na cały ekran! Biosu nie widać, tylko się artefakty zmieniają cały czas!!! Kolorowe kwadraciki... Karta to Szafirek X800 Pro VIVO, zasialcz mam raczej dobry - Chieftec 410W... Czy możliwe jest że karta się zrąbała tak szybko? Jak się upewnić, że jest siadnięta? Dociskałem ją do AGP, śrubki dokręcone :|, zasilanie podłączone, D-Sub kilka razy wyciągałem, dociskałem... I nic... :( Moja karta to już historia? Czy może wiecie gdzie jest coś źle... :-| 1406054[/snapback] Zanieś karte do kumpla i sprawdź jak u niego działa, jak będą błędziory latały to karta jest walnięta :(, a jak nie to coś u ciebie jest nie tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 (edytowane) kartę kupiłeś nową oryginalnie zapakowaną/apląbowaną? Jeżeli nie raczej jest uwalona, prawdopodobnie ktoś się bawił nieumiejętniew biosem od XT bo ja wiesz karta moduje się na 16 potoków. jak masz jak sprawdź bios na karcie Edit ale jeżeli w biosie wali artefektami.... to już pozamiatane..... Edytowane 25 Kwietnia 2005 przez dszywala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penemue Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Jednak karta jest zwalona, bo na innym kompie to samo :| Karte kupiłem nową, ale bałem się że to ja ją zrąbałem w jakiś dziwny sposób... Jedzie sobie teraz do Krakowa... Zobacze za 1,5 tygodnia co będzie... thx4all EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...