krzychu1 Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 czy można przykleić radiator na chipset taśmą dwystronną?? zwykłą ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 (edytowane) Moim zdaniem lepiej przykleić na zwykły silikon, który trzyma dużo lepiej. Sposób klejenia: Smarujesz cieniutkę warstwę (najlepiej kartą tel. itp.) silikonu na chipset i radiator. Dociskasz radiator do chipa i lekko kręcisz w lewo/prawo aż poczujesz szorowanie radiatora o chipset. Odkleja się bardzo łatwo przy użyciu żyletki. Edit Ekhm. Nie zauważyłem że napisałeś "zwykłą". Nie. To zły pomysł. Zrób tak jak napisałem wyżej lub tak jak niżej napisał Iwo. Edytowane 23 Kwietnia 2005 przez PiotruśPan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwo Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 mówisz o zykłej taśmie??? ona będzie izolować a nie przewodzić. lepiej kup sobie termoprzewodzącą na allegro, ona ma coś 0.1mm grubości i ładnie przewodzi ciepełko. albo posmaruj radiator po prostu pastą termoprzewodzącą a na rogach daj troszkę super glue. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Właśnie przeczytałem ten topic jeszcze raz i stwierdzam że sie pomyliłem (37,8 C nie sprzyja pisaniu postów :? ). Propozycja Iwo jest moim zdaniem zła. Wyjaśniłem to w tym temacie. Sorki za zamieszanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szafiro Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 na zwykla nie mozna. mozna na niezwykla, tzn. dwustronna termoprzewodzaca. albo jak iwo napisal. rozsmaruj na chipsecie silocon badz inna paste termoprzewodzaca, zostaw na rogach miejsce na mala kropelke kleju. po jednej kropelce glu na rogi i docisnac na minute. mam tak przymocowane radiatory na pamieci na grafie i jest okej. same nie spadna, jak sie troche pogimnastykowac, to mozna je delikatnie oderwac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^KapitaN^ Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 nie polecam tego uzywac na chipsecie ostatnio zakladalem zalmana na north biridge na nforsie i w tym przypadku okazalo sie ze chipset jest wklesly co raczej wyklucza uzycie tam tasmy i lepiej wtedy uzyc pasty ktora wypelnia zaglebienia wedlug zyczenia :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...