Skocz do zawartości
krzychu1

Taśma Dwustronna

Rekomendowane odpowiedzi

Moim zdaniem lepiej przykleić na zwykły silikon, który trzyma dużo lepiej.

Sposób klejenia:

Smarujesz cieniutkę warstwę (najlepiej kartą tel. itp.) silikonu na chipset i radiator. Dociskasz radiator do chipa i lekko kręcisz w lewo/prawo aż poczujesz szorowanie radiatora o chipset. Odkleja się bardzo łatwo przy użyciu żyletki.

Edit

Ekhm. Nie zauważyłem że napisałeś "zwykłą". Nie. To zły pomysł. Zrób tak jak napisałem wyżej lub tak jak niżej napisał Iwo.

Edytowane przez PiotruśPan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mówisz o zykłej taśmie??? ona będzie izolować a nie przewodzić. lepiej kup sobie termoprzewodzącą na allegro, ona ma coś 0.1mm grubości i ładnie przewodzi ciepełko. albo posmaruj radiator po prostu pastą termoprzewodzącą a na rogach daj troszkę super glue.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na zwykla nie mozna. mozna na niezwykla, tzn. dwustronna termoprzewodzaca. albo jak iwo napisal. rozsmaruj na chipsecie silocon badz inna paste termoprzewodzaca, zostaw na rogach miejsce na mala kropelke kleju. po jednej kropelce glu na rogi i docisnac na minute. mam tak przymocowane radiatory na pamieci na grafie i jest okej. same nie spadna, jak sie troche pogimnastykowac, to mozna je delikatnie oderwac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie polecam tego uzywac na chipsecie

ostatnio zakladalem zalmana na north biridge na nforsie

i w tym przypadku okazalo sie ze chipset jest wklesly co raczej wyklucza uzycie tam tasmy i lepiej wtedy uzyc pasty ktora wypelnia zaglebienia wedlug zyczenia :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi