L-U-Z-A-K Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Czy kazdy taki athlon jak w temacie ma odblokowany mnoznik ? wsumie patrzylem na procesor to na L1 nie widac naciec tak jak na innych L staralem sie takze zmiezyc miernikiem czy jest zwarcie , lecz miernik nie dal znaku :) , a jak jest odblokowany to jaki program proponujecie pod winde do regulacji mnoznikiem bo mam CrystalCpuid 4.3.14.249 jednak multipler megnament settings mam nieaktywne :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Co do pierwszego pytania to polecam SZUKAĆ! Co do drugiego to nie podaleś płyty głównej i ciężko coś doradzić (chodzi głównie o to że na płytach z nForce2 są problemy z takimi programami - czytaj "żaden nie działa"). Pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 jak juz miales procka w rekach to trzeba bylo sprawdzic jego serie wszystkie po 39 tygodniu '03 mają zablokowane Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L-U-Z-A-K Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Jezeli chodzi o plyte to ga 7vt600-p-rz a proca sprawdze zaraz tylko cos zjem :D chociaz jak bylby zablokowany to L1 bylo by naciete no ale :) ide jesc i rozbiore kompa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L-U-Z-A-K Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 No wiec oznaczenia sa nastepujace AXDA2000DUT3C 9563834260711 JIHUB 03205PMW 1999AMD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 (edytowane) Mylisz dwie sprawy: odblokowany mnożnik (możliwość zmiany w biosie lub drut modem) i wersję mobile (możliwość zmianiy mnożnika w windows). To piersze nie trudno sprawdzić, natomiast drugie wymaga połączenia mostka L5 i wtedy crystalcpuid działa (nie dotyczy to nf2). Po szczegóły odsyłam na fab51.com Edytowane 23 Kwietnia 2005 przez Crazy_Ivan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L-U-Z-A-K Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Acha , no to widocznie sie pomylilem :) a co do drut moda to raczej nie robi wole laczyc mostki cos w tym stylu http://www.ocinside.de/go_e.html?/html/wor..._resistors.html tylko musze znalezsc cos takiego dla swojego typu :) ( o ile istnieje) a jak nie polacze L5 i wtedy bede delikatnie sprawdzal chociaz wolal bymsposcic z mnoznika a wyciagnac na szynie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lzep Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 (edytowane) Masz odblokowany mnożnik - JIHUB 03205PMW - jest z 20 tygodnia !!! Teraz tylko prosty drut-mod do odblokowania zmian mnożnika w BIOS-ie i można poszaleć ! http://www.lzep.webpark.pl/drut_mod_XP.gif Ja mam to na swojej płycie ( KT4AV) i chodzi super - drucik ok. 5 mm wygięty w podkówkę łączy dwa otwory na złaczu proca - masz wtedy odblokowany mnożnik od 5 - 12.5 ( dla 14 jest 5 dla 15 -> 5.5 a pozostałe tak jak ustawisz w BIOS-ie - przynajmniej tak jest na mojej płycie !). Pozdr. :D Edytowane 2 Maja 2005 przez Lzep Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L-U-Z-A-K Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Dla pewnosci zdjecie jest proca ? apo za tym ga7vt600-p-rz chyba nie obsluguje zmiany mnoznika w biosie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 No ja nie w biosie to ma na płycie switche. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L-U-Z-A-K Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Heheh o tym moge zapomniec :P ani zworek ani nic takiego :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lzep Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 (edytowane) Zdjęcie to jest Socket 462, czyli podstawka na płycie - pisałem przecież : drucik ok. 5 mm wygięty w podkówkę łączy dwa otwory na złaczu procaJest to prawy górny róg socketa - patrząc od strony tego powyższenia gdzie jest zamocowana dźwignia mocująca CPU ( żeby nie było już niejasności ). Pozdr. :) Edytowane 24 Kwietnia 2005 przez Lzep Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L-U-Z-A-K Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Okej dzieki bo to wygladalo niby jak proc :P a wole byc pewny :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lzep Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 (edytowane) Sorry - trochę pomieszały mi się obrazki - teraz jest prawidłowy. Może być nawet jeszcze jeden : Pozdr. :D Edytowane 2 Maja 2005 przez Lzep Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...