Gwynbleidd Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 MSI K8N NEO-FSR czy GIGABYTE GA-K8NS ??? Nie wiem którą z tych płyt wybrać do zestawu: SEMPRON 2800+ oraz PENTAGRAM FREEZONE Q-80AlCu. Oczywiście biorę pod uwagę overclocking. Chciałbym osiągnąć conajmniej FSB 250 Mhz (8x250Mhz=2000Mhz), a mile widziane byloby FSB 300 Mhz (8x300Mhz=2400Mhz). Wiem, że pewnie nie raz mowiono o tym na forum, ale tyle sie juz o tych plytach nasluchalem, ze nie wiem ktora lepsza. Jedni mowią, ze MSI, a inni ze GIGABYTE. Proponujcie tez inne plyty pod socket 754, ale w cenie do ok. 300 zl (DFI nie wchodzi w gre). Z GÓRY DZIĘKUJE POZDRAWIAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stogu16 Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 imho MSI gb do o/c nie polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 (edytowane) do tej ceny 300zł to ten MSI jest chyba najlepszy. Nie bierz GB , to to jest raczej nie zaciekawa propozycja. Edytowane 23 Kwietnia 2005 przez Trendzik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwynbleidd Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 do tej ceny 300zł to ten MSI jest chyba najlepszy. Nie bierz GB , to to jest raczej nie zaciekawa propozycja. 1406492[/snapback] Mowisz ze GB to nieciekawa propozycja, a widziales moze ile opson na niej wycisnal ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Mnie by ciekawiło ile by wycisnąl z tego proca na dfi, msi lub epoxie...zapewne więcej.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwynbleidd Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 a wie ktos moze czy ten msi posiada duzo opcji do o/c. Np. szeroki zakres zmiany vcore, zmiana fsb co 1mhz, itp itd. ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anubis76x Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 Witam Wszystko dzialalo OK na 320Mhz z sempronem 2500+/2,24Ghz i po tygodniu po wlaczeniu komp zawisl na biosie, ustawilem wszystko normalniei dizala dobrze ale na ustawieniach ktore byly wczesniej juz nie:( Czy to normalne ze komp chodzi dobrze po podkreceniu a potem cos mu sie odwidzi i juz nie przyjmuje ustawien ktore wczensiej lykal ? bede jeszcze kupowal chlodzenie lepsze do czipsetu i kombinowal z biosem 17? bo na razie mam najnowszy 18". Słyszałem ze ten model tak ma i raz sie uruchamia normalnie np pracujac z tydzien orawidlowo non stop a czasem przy nastepnym wlaczeniu zawisnie na biosie i wstaje na innych ustawieniach np mniejszym HTT icon_sad2.gif Czy ktos moglby mi doradzic jak to obejsc bo jestem zrozpaczony i gotowy na sprzedanie plyty icon_sad2.gif Czy da sie jakos podniesc napiecie dla czipsetu Nforce 3-250 w celu podniesienia HTT lub uzyskanie stabilnej pracy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...