JamŁasica Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 (edytowane) Witam! Mam mały problem. Otóż mam postawiony router na freesco 0.3.3 i od jakiegoś czasu zaczął piszczeć spikerem. Dzieje się to po wyłączeniu wszystkich(dwóch) komputerów będących w sieci(przeważnie 2-3 w nocy). Do niedawna były to 3 krótkie piski, a teraz wygrywa całe melodie. Zaglądałem w logi i nic tam podejrzanego nie ma. :mur: Pomożcie!!! zainstalowane paczki: -Perl -Apache -OpenSSH Edytowane 23 Kwietnia 2005 przez JamŁasica Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nightwalker Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 za słaby/uszkodzony zasilacz może być przyczyną lub sprzęt pada podaj dokładne parametry routera (łącznie z mocą zasilacza) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JamŁasica Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 (edytowane) pentium I 100MHz, 64MB Ram, HDD Samsung 4GB(wyłącza się po 30sek.), płyta gł. :unsure: (na chipsecie intela producent nieznany 4xPCI, 4xISA) zasilacz AT ~200W RAM jest nowy. Cała reszta używana. wszystko chłodzone pasywnie buda niezamknięta stoi w przewiewnym miejscu Pzdr --edit-- cały ten cyrk zaczał się po przelożeniu routera do nowej obudowy(poprzednia się rozlatywała i nie miała spikera) i przeinstalowaniu freesco Edytowane 23 Kwietnia 2005 przez JamŁasica Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam1988 Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Freesco gra melodyjke po pobraniu nowego adresu z dhcp. Odlacz glosnik i nie bedzi gral :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JamŁasica Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Problem rozwiązany - w konfiguracji freesco jest opcja "diagnostic beeps" i "ktoś" ją włączył :wink: Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...