janekwisniewskipadl Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Cholera juz drugi raz cos sie dzieje z dyskiem, tylko tym razem 200gb, w ciagu ostatniego miesiaca 3 razy mi winowsa siadl, po prostu sie wlaczal i nagle restart [nic nie krecilem], potem byly uszkodzone pliki i tez musialem reinstalowac. Teraz znowu!!!! Wlaczam system a tu komunikat "Plik systemowy..... jest uszkodzony, wlacz narzedzie CHKDSK" no to ja probuje zapodac chdsk i sie nie da, uruchamiam ponownie a tu znowu "Plik thunderbird.exe /.......... jest uszkodzony......". Wlaczam poczte a tu zonk nie ma mojego profilu :( co sie znowu dzieje ?/// czy znowu mi dysk siadl???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 (edytowane) Juz drugi raz ?? Co bylo wczesniej ?? przeszukaj cala powierzchnie dysku. Odpal np speed fan i zoabcz jak sie ma SMART . Czy wszystko jest OK. Sprawdz tasmy czy sa dobre. Sata tez przewod i uszkodzic sie moze. Moze byc tez cos z komputerem pamiec, mobo itp. Jezli sytuacja dziejez sie z 2 dyskiem to albo tasma albo mobo itp. Edytowane 23 Kwietnia 2005 przez luki_pc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Sped fan nie wykazuje bledow. W poprzednim dysku to wogole zniknelo mi wszystko z niego i zostaly tylko takie pliki 3kb po moich prawdziwych plikach :/ Prosze zdjecie, moze mobo wali w bambuko bo kabel to ja rozpakowalem jak kupilem dysk miesiac temu wiec dziwne zeby juz byl uszkodzony :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 ja mialem ostatnio taki problem jak kondensatory na mobo byly napuchniete. A moze CIH sie trafil ??? sprawdz antywirusem. jest duzo mozliwosci . Najgorsze jest to ze ciezko bedzie dojsc bo napewno zadko sie to dzieje i niezaleznie od sytuacji. A masz jakies zawieszki, blue screeny itd ?? przskanuj dysk dokladnie jak za duzo bedize problemow to nies na serwis :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zadnych zawiech zadnych blue screenow, tylko nieraz jak wlaczam bestplayer to "pamiec nie moze byc read", ale wyczytalem w innym topicu ze to blad programu a nie kompa. Czym go przeskanowac? Bo windowsowymi sie nie da :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 [gluteus maximus]! Wczoraj z ciekawosci zmienilem sobie mnozik z 5 na 5.5 wchodze do windy a tu "Katalog c:windows zostal uszkodzony, uruchom narzedzei chkdsk....." No i znow format :/ Myslicie ze to moze byc przez krecenie? SATA az tak malo wytrzymale na podniesienie PCI? O ile wogole zostalo podniesione :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...