kubasiek1 Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Witajcie jaka kamere do 3000zł polecacie?? Najlepiej jakas z pamiecia wbudowana zeby do kompa przesłac wszystko i tylko zeby na kasety nie była aha i nie może być dvd-r bo nie mam dvd w kompie ;/ z góry dziekuje za odp i pozdrawiam serdecznie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 Godzina filmu zajmuje 13GB. Widziales gdzies kamerke z taka pamiecia ? Daj znac jak tak :) Pamiec w kamerze jest jedynie na zdjecia. A kaseta jest jak narazie jedynym nosnikiem informacji w takim sprzecie. A jezeli jest z HDD to ja nie znam jeszcze takiego modelu albo bedzie on niesamowicie drogi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Aha to jak to zgrac na kompa ?? Bo mi jest jakas potrzebna zeby na kompa sobie mozna było zgrac ale nie na płyty dvd... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 . A kaseta jest jak narazie jedynym nosnikiem informacji w takim sprzecie. W technoskopie pokazli jakas kamerke z nosnikiem w postaci dvd ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Juz o tym pisałem ale taka mnie nie interesuje nie mam czytnika dvd w kompie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Tak sa takie, ktore wypalaja odrazu na DVD ale sa one niesamowicie drogie. kubasiek1, oczywiscie jeszcze nie wymyslono tanszego nosnika w video niz kaseta. Ale teraz w kamerach cyfrowych masz kasetki malutkie DV (Digital Video). Nagrywasz sobie na nia a pozniej znosisz to na kompa poprzez wyjscie AV w kamerce. Musisz miec kabelek (na allegro 15 pln) Fire Wire i tak sie laczysz z kompem, w ktorym rowniez musisz miec wejscie FW. Nie ma nic prostszego jak stworzenie pozniej swojego filmu i wypalanie go na czym sie podoba. Mozesz go przerobic i spowrotem zgrac na kasetke do kamery (tutaj wymagane aby kamerka miala nie tylko wyjscie AV ale i wejscie - zwroc na to uwage przy wyborze - w tej cenie co chcesz kupic to raczej wszystkie maja), na DVD wypalic w super jakosci lub skompresowane na CD. Nie potrzebne narazie HDD w kamerce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Godzina filmu zajmuje 13GB. Widziales gdzies kamerke z taka pamiecia ? Daj znac jak tak :) Pamiec w kamerze jest jedynie na zdjecia. A kaseta jest jak narazie jedynym nosnikiem informacji w takim sprzecie. A jezeli jest z HDD to ja nie znam jeszcze takiego modelu albo bedzie on niesamowicie drogi. 1429409[/snapback] Mylisz sie niestety. 13GB to w formacie DV. Myslisz, ze kamery DVD nagrywaja w formacie DV? To ile minut by weszlo na plytke?? :lol: Nagrywaja jako MPEG-2 - tak jak normalne filmy DVD. Sa kamery bez kaset i DVD, np: Microdrive,SD,CF Karty SD Pierwsza jest niezla, tylko cena kapke wysoka (ale w granicach 3000pln). Druga nie zapewni super jakosci, ale to nie shit jak np Mustek, Aiptek itp (i inne tzw. MPEG4 firm bezfirmowych :-P ) Poza tym kamery DVD nie sa AZ tak niesamowicie drogie: Sony DCR-DVD92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kez Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Juz o tym pisałem ale taka mnie nie interesuje nie mam czytnika dvd w kompie... 1433667[/snapback] A jaki problem kupić za 2 stówki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 A jaki problem kupić za 2 stówki :) 1439681[/snapback] Za 2 stowki to nagrywara, czytnik juz ponizej 1 stowki :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Aha czyli z kasetka powiadacie to teraz jaki model byłby dobry??do 3000 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 No to chyba Panasonic GS 75 Z 3CCD (3 przetworniki CCD) - jest jej recka na hdtv.com.pl i faktycznie ma najostrzejszy obraz z testowanych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...