Skocz do zawartości
snake_666

Błąd Pliku .rar Przy Rozpakowywaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, mam taki problem ściągnołem sobie plik .rar z netu i niemoge go rozpakować. Używam wirar 3.42, gdy otwieram ten plik wyskakuje mi informacja "Nagłówek pliku "????" jest uszkodzony" natomiast podczas próby rozpakowania tego pliku pokazuje mi się błąd CRC :mur: . Moje pytanie jest takie czy da się to naprawić i czy można się pozbyć tych błędów jeśli tak to jakim programem można to zrobić, prosze o pomoc.

post-111640-1114267876_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozliwe, ze nie jest to plik RAR.

Wlacz podglad w Total Commanderze (przycisk F3) i zobacz, czy plik zaczyna sie od slowa: "Rar!" (bez cudzyslowow).

Jesli nie ma tego slowa -> to nie jest RAR.

Moze mi sie wydaje/przewidzialo, ale w Winrar w menu jest opcja Napraw plik, czy jakos tak. Tyle, ze jesli w pliku nie ma tzw 'danych naprawczych' (ustawia sie to przy pakowaniu), to marne szanse, ze z tego cos bedzie. Bedziesz musial sciagac jeszcze raz.

Edytowane przez ULLISSES

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozliwe, ze nie jest to plik RAR.

Wlacz podglad w Total Commanderze (przycisk F3) i zobacz, czy plik zaczyna sie od slowa: "Rar!" (bez cudzyslowow).

Jesli nie ma tego slowa -> to nie jest RAR.

Moze mi sie wydaje/przewidzialo, ale w Winrar w menu jest opcja Napraw plik, czy jakos tak. Tyle, ze jesli w pliku nie ma tzw 'danych naprawczych' (ustawia sie to przy pakowaniu), to marne szanse, ze z tego cos bedzie. Bedziesz musial sciagac jeszcze raz.

1406607[/snapback]

Naprawa w winrar nieskutkuje niestety, total commanderem sprawdziłem jest to .rar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi