Skocz do zawartości
Yacko

Kv8 Pro I Sempron 2600+

Rekomendowane odpowiedzi

Po włączeniu kręcą się wentylatory ale płyta nie startuje. Podejrzewam, że to wina braku obsługi procka Sempron 2600+ , którą wnosi dopiero nowy bios.Czy jest szansa w jakiś sposób zaktualizować bios ? Niestety nie mam dostępu do nikogo z prockiem na S754 :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jest. Wyciag kosc biosa i idz z nią do serwisu - powiedz o co chodzi i oni to powinni zrobic ;-)

BTW: to, ze mobo nie startuje to nie jest raczej wina tego sempa, ale plyty glownej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jest. Wyciag kosc biosa i idz z nią do serwisu - powiedz o co chodzi i oni to powinni zrobic ;-)

BTW: to, ze mobo nie startuje to nie jest raczej wina tego sempa, ale plyty glownej.

1409710[/snapback]

Płytka poszła do serwisu - Sempron jest OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam podobny problem. Właśnie składam kompa na tej płycie (Abit KV8-PRO) i podczas startu na wyświetlaczu pokazuje mi się 9.0 i komp się nie bootuje Co może być grane ?? Pamięci i grafikę sprawdzałem. Procek to Sempron 2600+, zasilacz i buda chieftec'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze raz sie wpiszę bo rozwiązanie tego problemu jest mi naprawdę potrzebne jak najszybciej. Dzisiaj sprawdziłem czy płyta "piszczy" bez pamięci i grafy i się okazało że nie :| Na wyświetlaczu nadal wyświetla sie "90".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...