orson Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 witam ... mam problem ... zmieniam płytę na msi k8n neo4 platinium [link] i docelowo pamięci ... mam prośbę do wyjadaczy o radę ... wg manuala do tej płyty [link] po obsadzeniu 4 slotów pamięciami duble side [większość spotykanych na rynku ?? - a może się myle] max speed to 333 mhz :mur: :mur: dowiedziałem się że hynixy d43 jakie chciałem sobie kupic są właśnie dual side ... przeglądałem też geile, patrioty i jakieś kingstony ... wszystko dual side ... więc tu nastąpi pytanie co teraz ?? znacie jakieś dobre ale w rozsądnej cenie pamięci single side 512 mb ?? czy lepiej kupić 2 x 1 gb ?? ale te też musiały by chyba być single side - w manualu jest chyba sprzeczna informacja bo najpierw pisza ze dual jest w parach slotów różnego koloru a za chwile żeby obsadzać najpierw zielone a potem granatowe [to co w końcu ??] - bo 2 x duble side w oba zielone znowu daje 333 :| ... co radzicie ?? dodam że komp będzie wykożystywany jako stacja robocza - zadania kreatywne [a co ! tak ładnie brzmi i takie popularne ostanio :rolleyes: :rolleyes: ] czyli innymi słowy - programowanie zawodowe więc każdy przyrost wydajności zostanie wykożystany ps. sprzętu jeszcze nie mam więc nie mam jak sprawdzić - płyta będzie dopiero w poniedziałek ps2. strona w manualu o tym to: od 23 w pdf i 2-7 wg oznaczeń na dole kartki ... pozdrawiam i proszę o radę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konkor Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Hej! Mam tą płytę i Kingstony dwustronne rzeczywiście wysiadały na 400MHz. Teraz mam Kingmaxy na kościach Hynix D43. Polecam. aha, i są jednostronne (mowa oczywiście o kościach 512 MB) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orson Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 witam ... a gdzie kupiłeś ?? i w jakiej cenie.... czy te kości na pewno są jednostronne ?? bo d43 jest 2 stronne - tak mi powiedziano w topicu o nich .... pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...