piterq1991 Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Witam Firma Seagate wprodukowała nowe dyski serii 8. Jest już test tego DYSKU. Nowe dyski z serii 8 wyprodukowane zostały w wielkościach od 200GB do 400GB. http://www.seagate.com/cda/products/discsa...dex/1,,,00.html Źle jedynie zapowiada się dość długi czas dostępu do danych (wolna praca głowicy). Miejmy nadzieję że jednak seagate to poprawi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Ma ktoś może już ten dysk i pochwali się jak się sprawuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Tu masz test 3 dysków dużej pojemności m.im barracuda 7200.8, 400GB http://www.extremetech.com/article2/0,1558,1789925,00.asp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 Wyróżnienie dla Seagate 250 GB Barracuda 2005-04-28 Miło nam poinformować, że dysk twardy Seagate Barracuda 7200.8 ST3250823A, który wziął udział w teście dysków twardych, opublikowanym w majowym numerze magazynu CHIP, został wyróżnionym znakiem CHIp-Tip POWER - najwyższa ocena możliwości. notka na sklepie komputronika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yog-Sothoth Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Ja niedawno zakupilem Barke 7200.8 NCQ SATA 200GB, narazie moge jedynie powiedziec ze jest cichutka, odnosnie predkosci nic nie mowie bo jest podlaczana przez kontroler pci sata :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Ja niedawno zakupilem Barke 7200.8 NCQ SATA 200GB, narazie moge jedynie powiedziec ze jest cichutka, odnosnie predkosci nic nie mowie bo jest podlaczana przez kontroler pci sata :) 1427784[/snapback] a na jakim kntlorerze jedziesz. gdzie kupiłeś ten dysk. wszędzie tylko widziałem 250gb a 200gb nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Yog-Sothoth zmien sobie siga bo to jest SATA II :lol: , powiedz jak ona pracuje w idle? Tzn, jak ktos ma zasilke na 600rpm i procka ma 1300rpm jak ja to slysze tylko mojego 200GB :mur: czy ten w idle jest bezglosny? Tzn nie wydaje tego swistu wirujacych talerzy? Bardzo mi zalezy na tym zeby komp byl cichy jak po nocach z neta cos leci :unsure: Jak na razie wiem jedno, ze SAMSUNG NA SATA II jest cichszy od tego co ja mam choc w testach na roznych stronach podaja ze jest inaczej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yog-Sothoth Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Kontroler sobie kupilem taki: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=46298165 - w sumie jest juz do sprzedania bo od jutra sie przesiadam na nowa plyte i procka takze mam juz natywna obsluge sata :) Dysk kupilem w Apollo.pl, ale nie wiem czy jeszcze je maja. Odnosnie odglosow to slysze delikatnie moja stara Barke IV 80GB, tej nic a nic, tym bardziej w idle takze jestem zadowolony bo glownie na tym mi zalezalo a lubie Seagate. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 NO to widze ze samsungiem za wczesnie sie cieszylismy :lol: jednak seagate the best Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Yog-Sothoth zmien sobie siga bo to jest SATA II :lol: , 1428003[/snapback] czemu ma sobie zmienić siga przecież bobrze jest. Ta barka nie jest na SATA II Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 No to czym ten dysk sie rozni od mojego? Myslalem ze on jest na sata 2 :blink: czyli jednak samsung szybszy bo on jest na sata2 :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 http://pclab.pl/art14648-1.html tu jest wszystko praktycznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 No to czym ten dysk sie rozni od mojego? Myslalem ze on jest na sata 2 :blink: czyli jednak samsung szybszy bo on jest na sata2 :huh: 1428681[/snapback] Jesteś niepoważny jakiś, no i co że SATA II. Przeczytaj sobie Test, dysk ATA 250 GB z nowej serii wyprzedzał ten twój Hitachi/Ibm. Ten twój dysk (nie pamiętam w czym) wyprzedzał troszke barracude (ale nie we wszystkim) ale to się mieściło w granicy błędu ;) Wg. redaktorów jest to zaraz po Raptorze drugi dysk pod względem szybkości (Barracuda 250Gb Ata/100 7200.8 - ten model był testowany) ... ale ciekawe czy jest głośny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarovnik Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 Kupiłem (200gb) go dzisiaj w A.... fajny rabacik wyszło 400zł sprawdzę go i przekażę wam opinie - szczególnie w porównaniu do tych z opisu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarovnik Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 Powiem krótko - wydajność w porównaniu z tymi w opisie niewiele lepsza ale cisza na 10+. Polecam dla tych co potrzebują dużej pojemności, dobrej wydajności i ciszy w kompie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...