sylwia Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 podłączam przez usb aparat i nie pojawia się dysk wymienny..sterowniki nie są potrzebne (na innym kompie z xp podłączasz kabel pojawia się dysk wymienny i już) co mam zrobić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g0rgiasz Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 polecam reinstall windowsa :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwia Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 a coś mniej bolesnego?:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g0rgiasz Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 (edytowane) skoro na innym xp widzi a usb macie ten sam to wina lezy jedynie po stronie windowsa... aktualizacja ale ty ten aparat podlaczalas u np kolezanki czy nie? Edytowane 23 Kwietnia 2005 przez g0rgiasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwia Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Sytuacja jest trochę bardziej skomplikowana. Miałam win 98 (z tym że miałam sterowniki bo do 98 są potrzebne), aprata podłączałam było ok. Teraz mam xp, podłączam i nie widzi (a do xp nie potrzeba sterowników, na komputerze kolegi z xp od razu, bez sterowników pojawia się dysk wymienny). Poza tym jak podłączam to komputer wydaje dźwięk, ale nie pojawia się żaden komunikat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 1. Do takich urzadzen jest usluga lub 2, ktore mogles wylaczyc w walce o wydajnosc. 2. Ten kolega nie ma przypadkiem zainstalowanych sterow do swojego telefonu/pendrive itp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwia Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Przypuszczam, że nic nie wyłączyłam. Chyba nic nie ma, ale to i tak nie ma znaczenia, gdyż nawet na forum Olympusa (firmy od mojego apartatu) piszą, że do xp nie trzeba sterowników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IchBinIdiot Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 nawet na forum Olympusa (firmy od mojego apartatu) piszą, że do xp nie trzeba sterowników. 1407502[/snapback] Do aparatu - nie (też parę razy używałem Olympusa), ale do płyty głównej - owszem, trzeba. Bez SP1 windowsXp może mieć problem z obsługą niektórych (nowszych) urządzeń USB, dlatego konieczna jest instalacja sterownikow płyty głownej. A stery do aparatów Olympus pod winXp istnieją, w każdym razie widziałem je na płytce z oprogramowaniem do C-310 :D http://www2.olympus.pl/consumer/208_softwa...t=&os=7&result= Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwia Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 SP1 mam.. zobacze co z tymi sterownikami..ale zainstalowałam już i też nic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brucek Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Sprawdź w ustawieniach aparatu. Może coś przestawiłaś przez przypadek. U mnie jest opcja ustawienia albo na dysk wymienny i wtedy XP widzi go bez problemu, albo na camera i wtedy jak go podłączam musi być włączone oprogramowanie do ściągnięcia z niego zdjęć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Sylwio - jak to miło jest pomóc dla odmiany pci przeciwnej :-P - może masz w biosie wyłączone jakieś f-cje USB. Spróbuj podłączyć tego Olympusa przed uruchomieniem komputera - moooże zadziała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 spróbuj podłaczyć pod inne usb i zrób restart Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziutek05 Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 A inne uządzenia na USB działają??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwia Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 działają (chociażby modem mam na usb) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Kiedys mialem podobna sytuacje u kolegi. Na plycie K7S5A bez usb 2.0 za nic w swiecie nie chcial odpalic sie Fuji PinePix S7000 który obsluguje standard 2.0. U mnie wykrywalo go eleganco na XP. Probowalem wszystkiego ale bez rezultatów. W końcu stwierdzilem ze to chyba wina plyty glonej lub jakiegos konfilktu miedzy cyfrowka a portami. Kupilem znajomemu karte USB na PCi i wszystki smiga az milo. Jesli zawiada inne metody radze sprobowac tego. Taka karta kosztuje grosze na allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwia Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 (edytowane) Na tym samym komputerze, tylko że w Windowsie 98 wszystko działało pięknie. A na Xp nie chodzi. Ale jak podłączam aprat to komputer wydaje dźwięk (nie speaker, tylko z głośnika) Edytowane 24 Kwietnia 2005 przez sylwia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Ja bym jeszcze probował z SP2 skoro Sp1 nic nie daje. Najlepiej to wogle pobrac wszystkie laty z windows update. Jesli to nie da rezeltatu to nie mam juz wiecej pomysłow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Sylwio spróbuj tak -> podłącz aparat pod komputer, następnie włącz Panel sterowania -> System -> Sprzęt -> Menedżer urządzeń W menedżerze sprawdź czy pojawił się aparat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...