Konar Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Tak jak w temacie chcialbym dowiedziec sie z czego zrobic filtr przeciwpylowy do wentylatora (chodzi o zasysajacy) i jak to zamontowac tak sensownie, zeby nie obnizyc ilosci powietrza zasysanego. Zastanawialem sie nad cienka gabka i "rzadka" (tzw taka co jest np z mikrofonami) ale tak mi sie wydaje ze moze byc lepsze wyjscie tylko wlasnie jakie :) Za wszelka pomocna porady z gory dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosiMazaki Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Pamietam ze kiedys ktos na tweaku robil filt z ponczochy ale nie moge znalezc tego tematu...sorrka :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Z rajstop (cienkich) lub gazy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziara Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 nie ma cudownego sposobu na filtrację powietrza :-) KAŻDA przeszkoda wstawiona na ssaniu czy na tłoczeniu wentylatora spowoduje spadek wydajności, a w zależności od ilości kurzu w pokoju, po jakimś czasie krótszym lub dłuższym,wydajność będzie systematycznie spadać, bo tak musi być :-),miałem filtr na przedniej ścianie na 2 wentylatorach, niestety sposób montażu zmuszał mnie do "rewolucji", w konsekwencji przestało mnie to bawić, iloś syfu na filtrze była taka, że wentyl praktycznie nie pompował nic a temperatura w budzie rosła, teraz nie mam żadnego filtra, co 2-3 tygodnie odkurzam kompa i tak jest dobrze, jako materiału filtracyjnego używałem oryginalnej włókniny filtracyjnej stosowanej w wentylacji, możesz zastosować włókniny do filtrów akwarystycznych -dobra rzecz, gąbka czy rajstopa ? nie wiem,być może, wydaje mi się , że najważniejsza rzecz to łatwość montażu i demontażu, a tu producenci obudów jeszcze są daleko w tyle, pomijam samoróbki-modowane obudowy gdzie filtr przyklejasz taśmą na froncie obudowy :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
big Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 W nowych odkurzaczach są takie filtry (wymienne), w sklepie z odkurzaczami powinieneś dostać taki filtr. U mnie działało to do czasu, potem trzeba było czyścić i tak w kółko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 No dobra to mowicie za gaza moze byc dobra, gabka to bedzie ciezko zeby ja rozciac rowno na ciensza, ta wloknina filtracyjna moglbym sprobowac tylko skad to wziac, a te filtry z odkurzacza to nie sa za grube? Maly fakt ja tez bym sie nie bawil w te filtry ale nowa obudowa bedzie stac na podloze na ktorej jest wykladzina to juz jak dla mnie morderstwo. a do tego uklad 2x wciagajace i 2x wyciagajace to po miechu to bym mogl zaczac sprzedawac kurz na rozne okazje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...