bartess4 Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Kupiłem zestaw strzykawek do napełniania kartridzy z allegro. Napełniłem strzykawka z czarnym tuszem pojemnik . Wszystko ok drukował ale po kilku godzinach tusz zaschnał. Uzyłem zestawu do przeczyszczania dysz kartridza(podstawka i strzykawka) i drukował ok,ale po kilku godzinach sytuacja sie powtórzyła. POMOCY co mam zrobic w takim przypadku ,bede wdzieczny za wszelki porady (czyzby tusz był złej jakosci) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
microfon19 Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 (edytowane) Rozumiem, że masz tusz o numerze 27. Miałem podobny problem ale sie juz uporałem, mianowicie: Po uzupełnieniu należy odstrzyknąć ok 1 ml tuszu dla wyrównania ciśnienia w pojemniku. Jezeli juz napełniałeś, to napełnij jeszcze raz bardzo delikatnie aż w otorkach pod naklejką pojawią sie ślady tuszu. Potem zaklej dokładnie naklejke i odstrzyknij z dołu ok 1ml, jeżeli będzie lecieć po kropelce to znaczy że są zapchane. Wlej odstrzyknięty tusz znowu do kadridża i powtórz cały proces wstrzykiwania i odstrzykiwania jakieś3 - 4 razy. Jeżeli tusz do strzykawki bedzie spływał szybko a nie kropelkami to powinno byćjużok, a jezeli nie to zamocz dysze w czystej wódce (marnotrastwo ;/ ale tak trzeba) na jakies 2-4 minuty i przedrukuj pare stron. Ja tak robiłem i mi pomogło w 100% I jeszcze jedno, kupuj uzupełniacze barwnikowe a nie pigmentowe. W magazynie ENTER polecają Black Point ( ok 50 zł za 40 ml ) i PELIKAN - nie wiem ile i za ile. Edytowane 5 Maja 2005 przez microfon19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_the Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 ja ładowałem wiele razy i zawsze było ok z 27 zawsze kupowałem "specjalny" atrament do tej drukarki głównie Print-Rite bo to w firmie jest ona, ale mam taką starą drukarkę nr 26 HP 500 series i tam używałem zawsze zwykłego pelikana z 5-7 zł i było git prawie zawsze choć ostatnio zasycha po paru minutach to kupiłem Chiński Hero za 3zł 59ml :D bo mi gosć mówił że te nowsze drukarki nim ładuje i jest git :D to i jest lepiej ale nie do kąca chyba głowica juz pada :mad: :D :wink:, a ha pytałem goscia co sie zajmuje ładowanie to mi powiedział jak zasycha zbyt szybko to znaczy że został zastosowany zły atrament lub kiepskiej jakosci :), można sobie kupic specjalne takie stacie dokujące do kartridzy żeby nie zasychały powinno pomóc a napewno sie przyda :) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...