kurek Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 (edytowane) cholera chyba kupie konsole szlag by trafil ale mnie kusi o jaaaa dobrze ze narazie nie mam kasy a do premiery nextgenow daleeeekoooo moze ochlone bo do ps2 jakos mnie nie ciagnie nie ma rewelacji juz na dzien dzisiejszy (zdaje sobie sprawe ze to moje tylko zdanie :D ) Edytowane 29 Maja 2005 przez kurek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 (edytowane) @Snake Coś słabo szukałeś: Quake 3, Soldier of Fortune, Daikatana, Star Trek: Voyager - Elite Force, Project I.G.I., No One Lives Forever, i jeszcze troche tego było. 1470359[/snapback] Masz absolutną rację. Popełniłem bład, bo szukałem w FPS, a te gry znalazły się w kategori "Action" (zresztą nie wiem dlaczego). Masz racje, te gry się pojawiły. Mylisz sie tylko co do Q3. KZI prosił z okresu gdy startowała PS2. Start PS2 miał miejsce od japoni (marzec 2000), przez Australie, US, Inne kraje i Europa Listopad 2000. Quake 3 to 5 grudzień 1999 roku Pozdrawiam. Nastepnym razem poszukam uważniej ;) UPDATE (szukane pod action =]: Do listy dochodzi jeszcze Codename Eagle Delta Force: Land Warrior Gunman Chronicles SWAT 3: Elite Edition Tom Clancy's Rainbow Six: Covert Operation Essentials Tom Clancy's Rainbow Six: Rogue Spear: Urban Operations Vietnam: Black Ops (lol gra ;D) No... warto napomknąć, że na kompie z tamtego okresu nie zagrasz dzisiaj ani w PES4, ani GTA, ani MGS2 czy 3 i dużo innych tytułów. Tak, grafika PS2 jest syfna na dzień dzisiejszy w porównaniu do dzisiejszych wcale tanich kompów, ale da się grać i zaliczać te same tytuły no i ta grafika nie jest aż tak straszna, ze sie grać nie da. No a X-Box? 2 letni komp ma problemy wcale małe z FC czy D3, że nie można w ogóle pograć, a 4 letnim X-klocku można grać w te gry na całkiem przyzwoitym poziomie detali no i w płynnej animacji ;) Pozdrawiam Jak ktoś znajdzie jeszcze jakieś fps'y to dawajcie, bo jak widać rozsiane są po róznych kategoriach ;) (IMO głupie to FPS to nie action:) bo do ps2 jakos mnie nie ciagnie nie ma rewelacji juz na dzien dzisiejszy (zdaje sobie sprawe ze to moje tylko zdanie :D ) 1470367[/snapback] Sprawa jest bardzo prosta. Jak dla Ciebie gry jak Tekken, GT, Metal Gear Solid, Final Fantasy nie są MUST HAVE - bierz X-Boxa i na bank się nie zawiedziesz ;) A jak lubisz modować różne rzeczy to już w ogóle papa Ci sie ucieszy ;) Edytowane 29 Maja 2005 przez .:Solid_Snake:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 (edytowane) (...) Sprawa jest bardzo prosta. Jak dla Ciebie gry jak Tekken, GT, Metal Gear Solid, Final Fantasy nie są MUST HAVE - bierz X-Boxa i na bank się nie zawiedziesz ;) A jak lubisz modować różne rzeczy to już w ogóle papa Ci sie ucieszy ;) 1470800[/snapback] A jemu przypadkiem nie chodziło ogólnie o current-geny? Ogólenie jak ktoś nie chce teraz wydawać kase na konsolę to wybór iXa IMO też nie jest rewelacyjny. Ale jeżeli chodzi tylko o PS2 to spoko. IXs pociągnie więcej lepszych i ładniejsztch gierek niż PS2 ale schyłek current-genów jest już bliski więc chyba w tej chwili o wyborze pomiędzy PS2, XBOX, i GCN decydują osobiste gusta i gry (te już istniejące i te co jeszcze wyjdą). Np. pomijając tytuły które będą tylko na iXsie to te co będą na obu platformach będa na 100% łądniejsze/płynniejsze na "pudle Billa"(bo wcale nie lepsze w innych aspektach). Wymienię kilka: Battlefield: Modern Combat, Far Cry, MoH: Eurpean Assault, Tomb Raider: Legend (chyba pierwszy TR na iXa ale pewny nie jestem), Prince of Persia 3 : Kindred Blades (czy jakoś tak)....dopiszcie jeszcze coś bo na razie nic mi nie przychodzi do głowy ;). Ja wybieram bądź co bądź PS2 a to ze względu na sentyment do gier na PSX. Na PS2 jest też kilka tytułów których próżno szukać na iXsie czy GCN a które mi akurat pasują bardziej niż gry na iXa. Nie będę jednak ściemniał że taki Halo2 mnie nie interesuje ;). Póki co myślę że mój komp pociągnie kilka nowych gierek z XBOXa...tyle że w low detalach i 10 FPSach ;). To koniec mojej osobistej refleksji w tej sprawie. Wrócę do GŁÓWNEGO tematu czyli tego jak będą wygladać gry na next-geny...Z jednej strony odpowiedź jest prosta: bosko :). Obejrzałem przed chwilą trailer TES IV Oblivion z X360 (ale ten sam można "podpiąć" pod PC i - mam nadzieję - PS3) i muszę powiedzieć że robi wrażenie. Dodam że to filmik w standardzie HD (1280x720 pikseli czyli BIG MADAFAKA :) ). Próbuję sobie coś takiego wyobrazić na 32" panoramicznym TV (z HD oczywiście)....NOWA JAKOŚĆ! Na kompa będzie to samo ale za jaką cenę....pewnie żeby się cieszyć taką grafą trzeba będzie nieźle kompa dopalić. Z drugiej strony aby w pełni docenić obsługę HD przez nowe konsole niezbędny będzie nowy telewizor z HD :(...a taki duuuużżżżooo kosztuje :(. Życie gracza nie jst proste..... Edytowane 29 Maja 2005 przez TrueVanDal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 Na kompa będzie to samo ale za jaką cenę....pewnie żeby się cieszyć taką grafą trzeba będzie nieźle kompa dopalić. Z drugiej strony aby w pełni docenić obsługę HD przez nowe konsole niezbędny będzie nowy telewizor z HD :(...a taki duuuużżżżooo kosztuje :(. Życie gracza nie jst proste..... 1470825[/snapback] Czyli spekulujesz że ilość wysyłanych losów totolotka wzrośnie? :) :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 (edytowane) 1470825[/snapback]A jemu przypadkiem nie chodziło ogólnie o current-geny?No mi też chodziło o current-geny ;) Ale też jest taka sprawa, że M$ zaczyna na X-Box 1 lać ciepłym moczem. Już zaprzestali produkcji PCB do X'a, wiec niedługo przestaną być gry wypuszczane. Ktoś pisał też ze gry z X'a nie będą kompatybilne z X360 wiec w ogołe kiła i mogiła. Posiadacze X-a zostają bardziej na lodzie niż kiedyś posiadacze makarona. PSX - gry do teraz wychodzą. Bardzo sporadycznie, ale wychodzą. Po premierze PS2 jeszcze przez 2 lata rynek PSX był mocno supportowany i Sony "szarakowców" nie zostawili. Z PS2 też bedzie podobnie. No więc teraz dylemat. Na co stawiać? Support(gry), moc, możliwośc powrotu do starych hitów na nowych platformach... rzeczywiście... życie gracza jest cholernie ciężkie. Ja bym tak kupił gdzieś na allegro PS2 i X-boxa i bym sie nie martił co lepsze ;D Potem kupiłbym next-gen'a takiego, na którego poprzedniku mi sie lepiej grało, a jak bym miał kasę to bym kupił drugiego nextgen'a, a potem trzeciego... itd :rolleyes: Edytowane 29 Maja 2005 przez .:Solid_Snake:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 (edytowane) Czyli spekulujesz że ilość wysyłanych losów totolotka wzrośnie? :) :D :D 1470847[/snapback] :) Pewnie tak. Ja ciągle puszczam i nic nie wygrywam :mad: ale co tam....kto nie próbuje ten szansy nie ma, no nie ;). No mi też chodziło o current-geny ;) Ale też jest taka sprawa, że M$ zaczyna na X-Box 1 lać ciepłym moczem. Już zaprzestali produkcji PCB do X'a, wiec niedługo przestaną być gry wypuszczane. Ktoś pisał też ze gry z X'a nie będą kompatybilne z X360 wiec w ogołe kiła i mogiła. Posiadacze X-a zostają bardziej na lodzie niż kiedyś posiadacze makarona. PSX - gry do teraz wychodzą. Bardzo sporadycznie, ale wychodzą. Po premierze PS2 jeszcze przez 2 lata rynek PSX był mocno supportowany i Sony "szarakowców" nie zostawili. Z PS2 też bedzie podobnie. No więc teraz dylemat. Na co stawiać? Support(gry), moc, możliwośc powrotu do starych hitów na nowych platformach... rzeczywiście... życie gracza jest cholernie ciężkie. Ja bym tak kupił gdzieś na allegro PS2 i X-boxa i bym sie nie martił co lepsze ;D Potem kupiłbym next-gen'a takiego, na którego poprzedniku mi sie lepiej grało, a jak bym miał kasę to bym kupił drugiego nextgen'a, a potem trzeciego... itd No ludzie mają dylemeta. Ja właśnie między innymi ze względu na kompatybilność bym brał PS2. Wychodzi PS3->kupuję i nie martwię się o gry na początku...a PS2 można wtedy sprzedać ;). Ale tu też jest wałek. Jak sie nagle okaże, że na X360 będzie wiele fajnych interesujących mnie gierek i kupie X360 a nie PS3 to gry z PS2 też se mogę wsadzić. Albo sprzedam PS2 i gry albo nic (zawsze mozna pograć w "starocie" tak jak to robie teraz na PSX ;) ). Pozdro. Edytowane 29 Maja 2005 przez TrueVanDal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 No... warto napomknąć, że na kompie z tamtego okresu nie zagrasz dzisiaj ani w PES4, ani GTA, ani MGS2 czy 3 i dużo innych tytułów. Tak, grafika PS2 jest syfna na dzień dzisiejszy w porównaniu do dzisiejszych wcale tanich kompów, ale da się grać i zaliczać te same tytuły no i ta grafika nie jest aż tak straszna, ze sie grać nie da. No a X-Box? 2 letni komp ma problemy wcale małe z FC czy D3, że nie można w ogóle pograć, a 4 letnim X-klocku można grać w te gry na całkiem przyzwoitym poziomie detali no i w płynnej animacji ;) .............. no sorry tak sobie czytam ja mam np. 2 letniego kompa procek wcala nie nowy bo athlonik jakis badziewny jedyne co jest nowsze to radek 9800 ktory i tak ma juz ponad rok a jakos z farcryem i d3 nie mam zadnych problemow ostatnio potestowalem dooma 3 i co ??? 1024 detale na maxa aniso x4 52fps przy AAx2 spada do ~35 szacuken dla ciebie ale bronisz tych konsol jak gupek :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 no sorry tak sobie czytam ja mam np. 2 letniego kompa procek wcala nie nowy bo athlonik jakis badziewny jedyne co jest nowsze to radek 9800 ktory i tak ma juz ponad rok a jakos z farcryem i d3 nie mam zadnych problemow ostatnio potestowalem dooma 3 i co ??? 1024 detale na maxa aniso x4 52fps przy AAx2 spada do ~35 szacuken dla ciebie ale bronisz tych konsol jak gupek :mur: 1470956[/snapback] No może przesadziłem, że dwuletni. Ale 3 letni, to napewno jest ogromnie cieżko odpalić, a jak już to taki D3 na very low detalach a i tak za fajnie z animacją nie będzie. No i jakby nie patrzeć, żes karte zmienił ;P Wiec to nie komp z przed 2 lat, a tak, 1,5 roku ;) Pozdrawiam. PS: No i za radka ześ zapłacił tyle co za całego X-Box'a ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 Nie chce mi się już pisać :) Solid, co 2gi post to twój, w koło pierniczysz ttatatatatata jak z karabinu. Podaj mi jakieś FPP z okresu wyjścia PS2, to skojarze jaki miałem sprzęt. Dziś może pojade do rodziców, poszukam odpowiedzniego czasopisma :) Diablo2 wyszło po premierze PS2 ? eee? To miałem wtedy Celka300A@450 + Gf256DDR. Na takim grałem na D2, to pamiętam, bo na 1szych sterach skakało jak podświetlałem leżące przedmioty :) 1469629[/snapback] A ja pod koniec 2001 kupiłem kompa: 1ghz atlon, riva 2 32mb, 128 ram, wszystko co niezbędne ( obudowa monitor itp.) i do tego drukarka za 3600zl. A to jeszcze były czasy, gdzie co 2-3 miechy taki sprzęt taniał min. o 100zl :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszeek Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 (edytowane) Ktoś pisał też ze gry z X'a nie będą kompatybilne z X360 wiec w ogołe kiła i mogiła.Podobno MS przydzielił prace nad kompatybilnością wsteczną nowego X'a jakiemuś-tam-kolesiowi, który ma coś na to poradzić. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Bo wydaje mi się, że to jakiś chwyt marketingowy mający na celu nie-wiadomo-co zrobić ze starym X'em, bo aż niemożliwe wydaje się być nie-granie na takim sprzęcie w gry ze starego X'a... No nic. I tak jakbym kupił nowego X'a to nie będe grał w gry ze starego X'a... Ale teraz mam dopiero dylemat... Kupić X360 czy wziąć zamiast Golfika 2 - Golfika 3... Hehe... Wychodzi na to, że w tym roku sobie jednak konsolke podaruje :P Edytowane 29 Maja 2005 przez staszeek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 Ale teraz mam dopiero dylemat... Kupić X360 czy wziąć zamiast Golfika 2 - Golfika 3... Hehe... Wychodzi na to, że w tym roku sobie jednak konsolke podaruje :P 1471171[/snapback] I Ty się wogóle zastanawiasz? :D Bierz Golfa 3 :D BTW świetny wybór, VW rządzi ;) No i mój wymażony Corrado 3.0 GTI Koniec OT :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 VW rządzi? :lol: A były Corky 3.0GTI??? :blink: Zawsze myślałem, że korki miały VR6 2.8l o ile dobrze pamiętam 174PS. Pozatym ten wątek nie ma nic wspólnego z tytułem. tu jest taki OT, że... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logray Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 Dokładnie. U nas gry są tanie, bo jesteśmy zaliczani do jednych z najbardziej zpiraconych krajów. Na zachodzie nie ma dylematu, że PC lepszy, bo gry są tańsze... tam gry kosztują tyle samo na PC co na konsole. Minie kilka lat, wyjdzie dokument, że piractwo się u nas zmienjszyło i tylko patrzeć jak nam ceny dowalą. 1468748[/snapback] Nie wiem jak jest na zachodzie ale na północy gry na konsole (nowości) są o 100 sek droższe. Co do zmiany cen to się z tobą nie zgodzę. Ceny tutaj (Szwecja) są zbliżone do cen polskich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 Nie wiem, wiem, że Ci co z Francji sprowadzają gry, sprzedają je po około 120 zł nowe w folii (gra po ang oczywiście). Co do tych cen zależy. Gra, która wyszła tylko w języku kraju w którym jest dystrybutowana, bedzie dużo tańsza niż ta sama wersja w wersji angielskiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszeek Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 I Ty się wogóle zastanawiasz? 1471665[/snapback] Nie zastanawiam się, tak dla szpanu napisałem :E Gra, która wyszła tylko w języku kraju w którym jest dystrybutowana, bedzie dużo tańsza niż ta sama wersja w wersji angielskiej. 1472189[/snapback] Niby tak, ale żeby zaczeli tłumaczyć konsolowe gry na PL, rynek konsol w naszym kraju musi się powiększyć. A puki to się nie stanie możemy tylko mażyć o tańszych grach na konsole (nie piszęo Allegro i innych platynowych/srebrnych edycjach). Kiedyś właśnie bariera językowa sprawiła, że nie kupiłem sobie kiedyś PS2. A jeśli gierce na konsole będą już w PL i po te 100zł to już duży sukces bo cena ok. 50% niższa. No ludziska zaczeli by masowo kupować konsole, a później ze sprzedażą gier byłoby pewnie lepiej niż na PC (3-4 lata, jakby dobrze to zaplanować(?)). Na razie jedyną znaną przezemnie przetłumaczoną (przez CDP) na polski grą było kijowe BG: Dark Aliance na PS2... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 Nie zastanawiam się, tak dla szpanu napisałem :E Niby tak, ale żeby zaczeli tłumaczyć konsolowe gry na PL, rynek konsol w naszym kraju musi się powiększyć. A puki to się nie stanie możemy tylko mażyć o tańszych grach na konsole (nie piszęo Allegro i innych platynowych/srebrnych edycjach). Kiedyś właśnie bariera językowa sprawiła, że nie kupiłem sobie kiedyś PS2. A jeśli gierce na konsole będą już w PL i po te 100zł to już duży sukces bo cena ok. 50% niższa. No ludziska zaczeli by masowo kupować konsole, a później ze sprzedażą gier byłoby pewnie lepiej niż na PC (3-4 lata, jakby dobrze to zaplanować(?)). Na razie jedyną znaną przezemnie przetłumaczoną (przez CDP) na polski grą było kijowe BG: Dark Aliance na PS2... 1472340[/snapback] Władca pierscieni jeszcze i jakaś gra taneczna i Mowglim :D W ogole EA się wzieło za tłumaczenie gier na Polski jako pierwsze chyba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wortigern Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 nie lepiej sie angielskiego nauczyc? ja tam sie ucze dopiero 2 lata i spokojnie rozumiem 80% tekstu.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 nie lepiej sie angielskiego nauczyc? ja tam sie ucze dopiero 2 lata i spokojnie rozumiem 80% tekstu.. 1472451[/snapback] A ja się uczę już....kupę czasu tego englisza i dalej wszystkiego nie umiem/rozumiem/kumam....ale gry pomagają sie uczyć obcych języków. Teraz jak gry na PC są polonizowane to ten argument gdzieś zanika (bo po co mam się męczyć po angielsku jak mogę mieć po polsku :) ) ale gdyby tego nie było to byłaby tylko jedna opcja: nauczyć się obcego języka aby coś kumać. Ne uważam że tłumaczenia są złe ale czasem zbędne (już pominę że niektóre gry powinny byc dawane TYLKO w oryginalnym języku....czaicie takiego GTA SA z pełną polonizacją gdzie wszyscy MÓWIĄ po polsku....pewnie byłyby pewne kłopoty z cenzurą ;) ). Zresztą dzisiaj młodżeż jest taka oblatana w engliszu że hej. Po grzyba polonizacje, chyba dla "starych" wyjadaczy którzy języka wcale nie musieli łyknąć (a którzy pewnie do tej pory już wiele się nauczyli empirycznie).... Jak chcecie wiedzieć: ja mojego kompa kupiłem 4 lata temu (prawie) i mam wszystko co wtedy ale więcej ramu o 512MB i inna kartę (miałem GF 2 MX 400 64MB/128Bit SDRAM). Na inne bzdety nie ma co patrzeć (jak nagrywara czy inne duperele). Powiedzcie w co dzisiaj na takim ("tamtym") sprzęcie można by było zagrać dzisiaj? Gdy kupowałem PC to PS2 juz był. Za kompa (z monitorem) dałem 3500zł. I co? Teraz widać że PS2 byłaby bardziej opłacalna ze względu na gry (nawet jak ktoś jechałby na oryginałach ale kupowałby girki tak miech/dwa po premierze albo na Allegro). Gdybym nie zmienił karty nie mógłbym zagrać w wiele gier dzisiejszych (bo niemiałbym PS i VS). Np. PoP SoT czy PoP WW wymaga shaderów ale te gry są na PS2 i działają całkiem nieźle (ponoć WW "chrupie" ale da się grać...zresztą mi też chrupie na PC :) ). Na PS2 grałbym w kilka gierek niespotykanych na kompie. A biorąc pod uwagę że na PS2 gry wyglądają już słabo to i tak nie zmienia to faktu że na starym kompie miałbym dzisiaj ładny pokaz slajdów (albo error: no shaders were found ;) ) a na PS2 gry dalej wychodzą (m.in. ostatnio kozacki God of War - coś w stylu Devil May Cry i Prince of Persia Warrior Within...i do tego exclusive dla PS2....bo Sony tą gierkę machnęło :D ). ale co ja tu będę gdybał. Jeden mój kumpel kupował kompa wcześniej....Athlon 1Ghz 128MB ramu i GF265 64MB/128Bit ale DDR.....to nawet T&L 2 generacji nie miało. W co by teraz można zagrać na tym?..... Także jak kogoś interesują gry to raczej konsola jest lepszym wyborem, chyba że dla kogoś wazne jest to w jekie gry gra(np. FPSy czy RTSy to zdecydowanie domena PC). Nie chcę znowu jakiejś tutaj wojny wywoływać. Podaję tylko suche fakty na podstawie moich doświadczeń. Jak widzę gierki na next-geny to robi mi sie ciepło. Albo np. gry na PS3 były renderowane przy pomocy 2xGF6800SLI...czy to nie robi wrażenia? Dla niektórych nie bo mają takie cuś w kompie ale RSX ma być szysbszy a do tego gry będą odwoływać się do konsoli samodzielnie...a nie przez jakąśtam windę....Pozdro 4 ALL. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszeek Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 Wiesz, ja dla mnie teraz też nie ma żadnej bariery językowej (jeśli chodzi o ang.). Może powiedzieć coś to nie za bardzo (dukam strasznie, kłopoty z poprawnym wstaieniem czasu) to rozumieć rozumiem jakieś 80-90% z tego co ktoś do mnie powie, co gdzieś sobie przeczytam. Ale 3 lata temu stanowiło to niemały problem. Takich gier jak Tekken i wyścigówki tłumaczyć nie trzeba bo tam tyle tekstu że hoho! Tu chodzi o marketing. Gdyby w Polsce wreszcie zaczeła się promocja takiego sprzętu to producenci (no i dystrybutorzy) dorobiliby się niemało na przetłumaczonych gierkach (wole mieć PL za 100zł niż ANG za 200zł, każdy wie czemu PL zawsze jest tańsze - bo ni można tego odesłać spowrotem za granice). Chociaż przełamałoby się twierdzenie, że konsole są dla dzieci. Bo ot rodzic kupi dziecku na gwiazdkę taką zabawkę i za pół roku z nudów (czy tam z innych pobódek) też zacznie sobie pogrywać w takiego FF, czy MGS. Na wszystko trzeba czasu. Ale mniejsza z tym, nie będze się dalej wgłębiał bo nie jestem jakimś wielkim specem od marketingu, ale swoje wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeNZuO Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 Techdemo ati na x360, WOW, THAT'S REALTIME !!! na dole strony link do filmikow Engine Unreal 3.0 wyglada przy tym biednie. Szkoda, ze gry pewnie nie predko beda tak wygladac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 Techdemo ati na x360, WOW, THAT'S REALTIME !!! 1472823[/snapback] Podoba Ci się grafa, czy ta laska?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZATOICHI Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 (edytowane) Techdemo ati na x360, WOW, THAT'S REALTIME !!! 1472823[/snapback] kubełek zimnej wody - obawiam się ze engine unreala jest duzo bardziej zaawansowany niz to co widac w tym demku (oglądałem je całe) tutaj mamy tylko laskę czy ładną i fajn ą rzecz gustu i tego kiczowatego robota w extra błyszczącym pancerzu (mówię bez stronniczosci - design tej kobiety-robota jest naprawdę jak dla przedszkolaków) a co do Unreala 3.0 który zdaniem kolegi wygląda biednie ...mały screenik z miłym panem dla przypomnienia :D http://www.unrealtechnology.com/screens/p_bezerker.jpg i kolejny screenik ot kawalek architektury http://www.unrealtechnology.com/screens/p_embry3.jpg ...no to tyle w temacie, bez kometarza pozostawiam co wygląda biednie :D B) edit ...jeden swiezutki obrazek z GEARS of WAR (engine UE3) http://www.gfdata.de/archiv05-2005-gamefront/gears6.jpg Edytowane 31 Maja 2005 przez ZATOICHI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciomaniak Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Witam serdecznie. Niedawno przeczytałem pewien tekst pochądzący prosto z ust jednego z przedstawicieli Microsoftu, który pracował przy konsoli. Ogłosił on, iż gry które widzimy na nowego Xbox'a wykorzystują zaledwie 25% jego prawdziwej mocy i są jeszcze bardzo wczesnymi wersjami alfa. Jednakże na mnie już robią wrażenie screeny bezpośrednio z gier. Poniżej zdjęcia z konsoli Xbox 360. FULL AUTO TEST DRIVE: UNLIMITED GHOST RECON 3 KAMEO: ELEMENTS OF POWER Na ostatnim screenie zwróccie uwage na liczbę postaci. Czyżby mała pokazówka możliwości konsoli? Mocy ma znacznie więcej! Zresztą widziałem te zdjęcia na wielu stronach. Wszystkie pokazane tutaj pochodza bezpośrednio z gameplay'u gier. Szczerze przyznam że największe wrażenie robi na mnie Ghost Recon 3, razem z Test Drivem. Toż to śliczne jest, zresztą tak jak wszystkie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 (edytowane) To z tymi 25% mocy to bym brał z przymróżeniem oka. I MS i SONY chcą teraz wszystkim zamieszać w głowach. Na pewno pierwsze gry na next-geny nie będą wykorzystywać full mocy ale żeby pokazać coś fajnego już trzeba zaangażować "trochę" powera. Później po prostu programiści lepiej nauczą się wykorzystywać dany sprzęt. Na naprawdę dopracowane gry przyjdzie poczekać conajmniej 2 lata (co nie znaczy że to co zostało pokazane jest słabe ;) ). Skoro to topic o tym jak gry będą wygladały....Ja się zastanawiam jak taki Splinter Cell 4 będzie wyglądał :). Zapowiadany jest jakoś na wiosnę 2006 ale chyba na wszystkie platformy (XBOX, PS2, GC, X360). Ciekawe co dodadzą do wersji na X360 (poza podbitą rozdziałką) bo żeby pokazać różnicę to trzeba by...no właśne nie wiem czego. Już SC CT na XBOXie wyglądał obłędnie (na PC tak samo chyba że ma się kartę z PS3.0) więc może nawet teraz wersja na XBOXa będzie porządna graficznie...No i ciekawe czy będzie wersja na PS3. Idąc tropem polityki UBI to tak, zresztą samo to że SC4 został przesunięty na wiosnę 2006 (czy tylko mi się wydaje czy wtedy będzie launch PS3) coś mówi. Ale chyba najpierw SC4 będzie eX360clusivem. We will wait, we will see. Nara. Edytowane 2 Sierpnia 2005 przez TrueVanDal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszeek Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 To z tymi 25% mocy to bym brał z przymróżeniem oka.Kutaragi czy jakiś inny mały żółty klient tłumaczył ostatnio wysoką ceny PS3 (ok. 500$) tym, że konsola starczy im na 10 lat gry bez zacinki żadnej :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zobaczymy PS3 to pogadamy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDrive Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 To z tymi 25% mocy to bym brał z przymróżeniem oka. 1576664[/snapback] Te 30% mocy dotyczyło X360, a chodziło konkretnie o to że gry które były na E3 na X360 były w rzeczywistości odpalane na dev-kit'ach które tyle mocy faktycznie posiadały. Podobnie ma sie sprawa z PS3. Na E3 dema techniczne były puszczane na dev'ach o mocy 75% całej konsoli, czyli na CELL'u który miał 2,4Ghz prędkości i na jakimś GF'u gorszym od tego co będzie w rzeczywistej konsoli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Fajne bajki opowiadacie :lol: Podoba mi się to :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac101 Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 To chyba mój pierwszy post na tym forum więć witam wszystkich! Temat brzmi: "Tak Bedą Wygladać Gry Na Ps3, X360 I Nr" hmm... to co widziałem do tej pory na screen'ach, filmimikach przy okazji prezentacji next genów faktycznie robi wrażenie. Tylko właśnie.... na screenach i filmikach. a jak bedzie wygładał gameplay? Czy wizje developerów mocno wsparte działem marketingu będą miały odzwierciedlenie w rzeczywistości? Czy taka prezentacja "Killzone" ma szanse stać się rzeczywistością? Ciekawi mnie Wasza opinia na ten temat. Specyfikacja NextGen'ów wygłada bardzo obiecująco NA TĄ CHWILE. Wielordzeniowe procesory, implementacja środowiska Novodex , najnowsze procesory graficzne, superszybka pamięć .Wygłada na to żę PCet będzie miał co nadrabiać przez kilkanaście dobrych miesięcy. Jaki jest Wasz punkt widzenia na ten temat? pozdrawiam i czekam na Wasze opinie (spekulacje)! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 muj punkt widzenia jest taki jak Cliffiego B. w wywiadzie dla G4. Jest tam wzmianka o Killzone ;) link do wywiadu http://movies.teamxbox.com/xbox360/gearsof...v_interview.wmv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...