MagnuMpl Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Witam. Wczoraj zdecydowałem się troszkę przykręcić grafe i proca dla testów. Komp: Gigabyte GA-8IP775-G intel P4 3,2 FSB 800 socket 775 1mb lol radeon 9800 128/128 (grr) 324/580 dual 2x256 400 mhz czyli takie defaultowe ustawienia: 3d2003 = 4011 po przykręceniu karty do 364/640 (bezpiecznie, a to dlatego ze nie wiem jak odczytac temp. na karcie ;/) 3d2003 = 4471 a później przykręciłem jescze proca do 3,4: 3d2003 = 4476 lekkie ździwko no ale pomyslalem ze program testuje głównie k.graficzną lol ok to tyle co do wyników podczas włączania kompa temperatura na procu to ok. 38° w czasie korzystania w windzie, po rozgrzaniu temp. to około 50° przy ostrych katorgach temp dochodzi do max 68° w sumie po kręceniu temp. o wiele nie wzrosła o ile w ogóle, teraz tylko nie wiem czy jak będę śmigał na tym zwykłym wiatraczku i przekręconej karcie i procku to mi się coś nie zjara ati tray tools nie udostępnia mi opcji sprawdzenia temperatury nie wiem czemu ;/ jest na to jakiś sposób? i czy wyniki na tym kompie są w normie ? pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Witam. ati tray tools nie udostępnia mi opcji sprawdzenia temperatury nie wiem czemu ;/ jest na to jakiś sposób? pozdrawiam. 1407942[/snapback] Ati tray tool nie pokazuje ci temp. gdyż twoja karta nie dysponuje czujnikiem mierzącym temp. a wyniki są w normie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MagnuMpl Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 ok dzieki wiem ze na karcie jest jakis tam wiatraczek, powiedz mi czy do tego stopnia tj. 364/640 moge kręcic karte bez obawy ze coś się tam stanie niedobrego ? pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 jak sie zaczna pokazywac artefakty w 3dmarkach to trzeba zastopować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MagnuMpl Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 hmm, czyli wnioskuje ze karty nie mozna zepsuc zwykłym podkręcaniem i to bezpiecznym (? :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 jesli bezpieczne to nie, dobrze jest zrobic jakis nawiew na kartę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MagnuMpl Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 ok, dziekuje bardzo ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...