Cyculon Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Witam. Mam pytanie. Czy dekoder cyfry + da sie podłaczyć do PieCyka za pomoca karty telewizyjnej lub innej =) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Pewnie że tak. Tyle że będziesz oglądał to co ustawisz na dekoderze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyculon Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Tak wiem, ale w jaki sposób to podłaczyć ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_nh Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 tak jak do tv podlaczasz tyle ze tutaj do karty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Jak masz wyjscie AV w tunerku (a powinno byc), to wlasnie tak - 1 chinch do karty (wideo) a 2 chinch-e do dzwiekowki przez przejsciowke 2xchinch->mini jack stereo (do line-in). Ewentualnie sa gotowe kabelki: EURO ->> [ S-Video/chinch(obraz) + 2chinch/mini jack stereo(dzwiek) ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 Tylko nie licz na wysoką jakość obrazu. Po pierwsze karty tv dają kiepski obraz na wejściu (zwłaszcza na full screen), a po drugie przechwytywanie obrazu na czymś takim jest nic nie warte. Swego czasu do przechwytu obrazu z Cyfry używałem karty Pinnacle DC10plus (uuuaa... tysiaka dałem^^). Filmy zapisywane były w formacie M-JPEG (straszna sprawa - 5'-10' = 1GB). Ale nawet na tej karcie bieżący Overlay wyglądał kiepsko (słaba ostrość, wypłowiałe kolory). Może gdyby dekodery Cyfry posiadały cyfrowe wyjscie wideo (np. FireWire) miałoby to sens. Tylko sęk w tym, że tam nie ma nawet wyjścia SPDiF. Najlepszym rozwiązaniem byłoby oblatwienie karty DVB z modułem CI dla kart S2 Cyfry+. Wydatek sporawy. Sama karta ok 600 zł + moduł CI za ok 230 zł. Ale z drugiej strony obraz jak żyleta, zapisywanie filmów w jakosci DVD i mnóstwo innych zalet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...