Druss Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zainstalowalem xfree mam na tamtym kompie Radeona9000. W sekcji karty graficzne wybralem ati, jak wpisze startx to sie laduje do momentu jak ma zaladowac karte graficzna, no i pisze device not found. Co zrobic w takim wypadku ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 dokladnie Ci nie powiem bo jestem wszkole i nie mam tego przed oczami :> Ale edytuj plik /etc/X11/XFree86config - jak sie nie myle Poszukaj sekcji screen, albo czegos co bedzie wygladac tak Driver "ati" I zmien "ati" na "vesa" , tymczasowo poki nie uporasz sie z normalnym sterownikiem do grafiki. Ten "vesa" jest bez wspomagania 2d i 3d. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xosrow Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 Zainstalowalem xfree mam na tamtym kompie Radeona9000. W sekcji karty graficzne wybralem ati, jak wpisze startx to sie laduje do momentu jak ma zaladowac karte graficzna, no i pisze device not found. Co zrobic w takim wypadku ?? 1408157[/snapback] najprościej tak: apt-get install alien alien -d ./fglrx*(nazwa rpm sterowników pobranych ze strony ati - dla wood'ego dla xfree86 4.10) dpkg --force-overwrite -i ./fglrx* ( nazwa pliku deb utworzonego alienem) fglrxconfig odpowiedz na pytania i ma chodzić poprawnie 3d także chyba że masz płytę główną nforce - możesz mieć problem z agp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...