Spentany Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 hejka chce sobie zmontowac do mojej pompki cos takiego: najlepiej bylo by to z allu zrobic ale ktos na forum twierdzi ze miedz bedzie sie "gryzla" z allu, tzn jakis czarny osad czy cos... co o tym myslicie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 Może mi sie wydaje ale tu chodziło chyba, o blok wodny zrobiony z miedzi i aluminium... jak to co dałeś na fotce może się gryźć z resztą? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 Miedzi się nie łaczy bezpośrednio z metalami bo się wtedy utlenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spentany Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 a pozatym Cu +Al sie pogryzie, syf ci sie osadzi na Al na 100%. Testowalem 2 bloki miedziane i pompka byla w garnku aluminiowym, jako plyn byl czysty dynagel i po 3 tygodniach garnek byl od srodka czarniutenki.coz, co o tym myslicie ? :o :o :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spentany Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 aha cytat pochodzi z topicu "WC alu+cu" czy jakos tak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spentany Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 Ludki to jak z tym jest? bo z wypowiedzi zibiego322 wynika ze cos nie tak... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 potwierdzam jeszcze raz to co napisalem wczesniej, zreszta zapytajcie berkuta jak mi nie wierzycie- mial to samo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spentany Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 ok, to co radzisz? jak zapakowac pompke? bo to akwarium przestaje mi sie podobac ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...