Skocz do zawartości
frog01

Win Server 2003 - Rozne Wersje

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Czym roznia sie miedzy soba rozne wersje Windows'a 2003??

Sa chyba takie:

Enterprise

Standard

Web Edition

Datacenter

Tyle co sie doczytalem to tylko do czego sluza i ile pamieci i procesorow obsluguja... ale nie moge znalesc czy rozni sie jakos jadro systemu miedzy tymi wersjami (jakos tam sie roznic musi bo jede obsluguje 2 a inny 4 procesory, a takze rozne wielkosci pamieci)

Jakie sa w kazdej wersji oprogramowanie dodatkowe??

Czy zauwaze roznice w wydajnosci pomiedzy roznymi wersjami, jesli mam 1 procesor i 1GB ramu??

Ktora z tych wersji jest najubozsza, a ktora najbardziej wypasiona?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W standard IIS nie ma ftp, i jest mniej funkcji sieciowych niz w enterprise. I jak dobrze poamiętam ma więcej sterow do sprzętu(sprzętu nie potrzebnego na serwerze) niż enterprise.

A tak to pomijajac obsluge cpu/ramu i funkcji sieciowychto wszystko jeden i ten sam system.

Z innych nie korzystałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1408391[/snapback]

No dobra... to napisalem ze juz wiem... ale czy nie ma innej roznicy?? Jakies oprogramowanie dodatkowe??

Czy na kompie z 1 procesorem i 1GB ramu wszystko jedno jakiej wersji sie uzyje (oprocz Datacenter bo tam jest wymagane 8 prockow)??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi