frog01 Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Witam! Czym roznia sie miedzy soba rozne wersje Windows'a 2003?? Sa chyba takie: Enterprise Standard Web Edition Datacenter Tyle co sie doczytalem to tylko do czego sluza i ile pamieci i procesorow obsluguja... ale nie moge znalesc czy rozni sie jakos jadro systemu miedzy tymi wersjami (jakos tam sie roznic musi bo jede obsluguje 2 a inny 4 procesory, a takze rozne wielkosci pamieci) Jakie sa w kazdej wersji oprogramowanie dodatkowe?? Czy zauwaze roznice w wydajnosci pomiedzy roznymi wersjami, jesli mam 1 procesor i 1GB ramu?? Ktora z tych wersji jest najubozsza, a ktora najbardziej wypasiona? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 http://xp.net.pl/2003/wymagania_w2003.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 W standard IIS nie ma ftp, i jest mniej funkcji sieciowych niz w enterprise. I jak dobrze poamiętam ma więcej sterow do sprzętu(sprzętu nie potrzebnego na serwerze) niż enterprise. A tak to pomijajac obsluge cpu/ramu i funkcji sieciowychto wszystko jeden i ten sam system. Z innych nie korzystałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frog01 Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 1408391[/snapback] No dobra... to napisalem ze juz wiem... ale czy nie ma innej roznicy?? Jakies oprogramowanie dodatkowe?? Czy na kompie z 1 procesorem i 1GB ramu wszystko jedno jakiej wersji sie uzyje (oprocz Datacenter bo tam jest wymagane 8 prockow)?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...