Von Robacco Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 Ktora plyta jest najlepsza do overclockingu pod P4 1.8A, 512DDR Corsair XMS3200 CL2? Chce wyciagnac ile sie da z proca i pamiatek. Asus P4PE Intel 845PE + LAN 1Gb + SATA+ IEEE1394 Gigabyte 8PE667 Ultra Asus p4S8X SiS-648 + LAN + SATA + IEE1394 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red46 Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 Moim zdaniem z tych co podałeś to: Asus P4PE Intel 845PE. Ale nie lepiej zamiast takich drogich pamięci <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> mocniejszego procka? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 myślę że Asus P4PE ja na swoim starszym Asusie P4B533 (Intel 845e) z dokładnie 1,8A bez podnoszenia napiecia wyciagam 2610MHz :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 Najpierw musisz wiedziec czy Twoj procek pojdzie na wiekszej FSB niz 166Mhz. Jesli nie to ja bym bral SIS648 ze wzgledu na obsluge DDR400. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 Tak , kupie sobie P4 1,8 i wykrece na maxa. I tylko po to zeby miec 200 fps lub zeby podczas grania w pasjansa karty sie szybciej rozdawaly. Kocham takie rozumowanie. Czlowieku jak juz krecisz procka to kup sobie RIMM-y "przecez sz szybsze" a chyba o to chodzi ? Czy moze o cyferke podczas startu kompa ? to wtedy prosciej bios zcrackowac niz bawic sie w podkrecanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 Tak , kupie sobie P4 1,8 i wykrece na maxa. I tylko po to zeby miec 200 fps lub zeby podczas grania w pasjansa karty sie szybciej rozdawaly. Kocham takie rozumowanie. Czlowieku jak juz krecisz procka to kup sobie RIMM-y "przecez sz szybsze" a chyba o to chodzi ? Czy moze o cyferke podczas startu kompa ? to wtedy prosciej bios zcrackowac niz bawic sie w podkrecanie. Jak nie masz nic do powiedzenia to nie gadaj bo za bardzo Ci to nie wychodzi:twisted: . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Von Robacco Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 Najpierw musisz wiedziec czy Twoj procek pojdzie na wiekszej FSB niz 166Mhz. Jesli nie to ja bym bral SIS648 ze wzgledu na obsluge DDR400.Czy kupienie P4 2.4 na 533 pozwoli wyciagnac z pamiatek 400Mhz na Asusie P4PE? (Czy ten procek pojdzie na FSB166 czyli 3Ghz?) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 Ja bym brał P4 2.4 lub 2.53GHz i pamięci Kingstone PC2700. Chyba to bardziej opłacalna opcja. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 Najpierw musisz wiedziec czy Twoj procek pojdzie na wiekszej FSB niz 166Mhz. Jesli nie to ja bym bral SIS648 ze wzgledu na obsluge DDR400.Czy kupienie P4 2.4 na 533 pozwoli wyciagnac z pamiatek 400Mhz na Asusie P4PE? (Czy ten procek pojdzie na FSB166 czyli 3Ghz?) Lepiej kupic PIV na 100Mhz niz 133Mhz bo masz wyzszy mnoznik. To czy procek pojdzie jako 3ghz zalezy od szczescia, moj chodzi a z Twoim moze byc roznie, nie zapominaj ze ja mam WC. Ma mojej plycie jest tak: FSB100, 133, 166Mhz--> DDR200, DDR266, DDR333, DDR400 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 Tak , kupie sobie P4 1,8 i wykrece na maxa. I tylko po to zeby miec 200 fps lub zeby podczas grania w pasjansa karty sie szybciej rozdawaly. Kocham takie rozumowanie. Czlowieku jak juz krecisz procka to kup sobie RIMM-y "przecez sz szybsze" a chyba o to chodzi ? Czy moze o cyferke podczas startu kompa ? to wtedy prosciej bios zcrackowac niz bawic sie w podkrecanie. Jak nie masz nic do powiedzenia to nie gadaj bo za bardzo Ci to nie wychodzi:twisted: . nie no dobra sorry jak ja wogole moglem tak napisac oczywiscie ze procesor 3 GHz jest bardzo przydatny w domowym kompie no i w 200fps-ach gra sie duzo lepiej niz w 100fps-ach. Jak ja bym chcial pocynowac 3 GHz Pentium 4 aaaaa kupie sobie jutro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 Tak , kupie sobie P4 1,8 i wykrece na maxa. I tylko po to zeby miec 200 fps lub zeby podczas grania w pasjansa karty sie szybciej rozdawaly. Kocham takie rozumowanie. Czlowieku jak juz krecisz procka to kup sobie RIMM-y "przecez sz szybsze" a chyba o to chodzi ? Czy moze o cyferke podczas startu kompa ? to wtedy prosciej bios zcrackowac niz bawic sie w podkrecanie. Jak nie masz nic do powiedzenia to nie gadaj bo za bardzo Ci to nie wychodzi:twisted: . nie no dobra sorry jak ja wogole moglem tak napisac oczywiscie ze procesor 3 GHz jest bardzo przydatny w domowym kompie no i w 200fps-ach gra sie duzo lepiej niz w 100fps-ach. Jak ja bym chcial pocynowac 3 GHz Pentium 4 aaaaa kupie sobie jutro. 1. Kto Ci powiedzial ze to komp domowy? 2. Tak sie sklada ze nie prawie nie gram. 3. Ja mam PIV 1.8 dzialajacy jako 3Ghz a nie PIV 3Ghz! Nawet jesli w przyplywie niebywalej jak na Ciebie inteligencji bedziesz kiedys robil to co ja to i tak zrobisz to 3x wolniej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 Best-boy autor topicu nie powiedzial do czego uzywa kompa zapytal sie tylko jaka plyte wybrac do maks. O/C Skad wiesz moze robi jakies obliczenia na kompie w stylu SETI i jest mu potrzebny szybki procek. Nie krytykuje sie czyjejs decyzji tylko dlatego ze jest sie zwolennikiem innej firmy. Myslalem ze juz wszyscy forumowicze dojrzeli do tego zeby nie krytykowac innych pogladow od swoich ale widze ze to nigdy sie nie uda. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 Mi tu smierdzi zazdroscia tak smierdzi ze musialem okno otworzyc... ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Von Robacco Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 Tak , kupie sobie P4 1,8 i wykrece na maxa. I tylko po to zeby miec 200 fps lub zeby podczas grania w pasjansa karty sie szybciej rozdawaly. Kocham takie rozumowanie. Czlowieku jak juz krecisz procka to kup sobie RIMM-y "przecez sz szybsze" a chyba o to chodzi ? Czy moze o cyferke podczas startu kompa ? to wtedy prosciej bios zcrackowac niz bawic sie w podkrecanie. Widac best-boy ze nie uzywasz kompa do niczego oprocz Kwaka... bo nie wpadles na to ze komp mozna wykorzystywac w inny sposob. Nie wiem czy wytlumaczenie Ci faktu ze niektorzy potrzebuja kompa do pracy a niejeden fach wymaga poteznych mocy obliczeniowych, do takich ludzi naleze ja i moj komp nie byl juz w stanie sprostac wymaganiom najnowszego oprogramowania. Nie pojde do sklepu, nie kupie P4 3Ghz z wiadomych przyczyn wiec kompletuje sprzet tanszy ale z mozliwoscia maxymalnego podrasowania. Szkoda ze tak trudno bylo Ci na to wpasc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 1. Niestety , nie uwiezycie... w kwaka grakem owszem ale tylko jedynke i to przez 10 minut. od tamtej pory moj kontakt z ta gra sie zakonczyl. Zreszta jak mam grac na TNT2 ?? 2. Jaka znowu kunkurencja pomiedzy firmami , przeciez ja tez mam intela. 3. Ogolnie rzecz biorac to na kompie wogole nie gram. "a jak gram to dla zabawy a nie dla grania tzn. chyba tylko jedna gre przeszlem w calkosc prze jakies 5 lat kontaktu z komputerami" 4. Nie chcialem nikogos obrazic , raz mi sie zdarzylo na prawie 500 postow z kims poklucic.....a nawet nie poklucic tylko wyglupic. .....ale to prze tych palantow ktorzy podkrecaja kompa tylko po to aby sie komus pochwalic lub .......podkreca procka i graja w pasjansa. 5. Do pracy podkrecony komp...... jak sie kupuje kompa do pracy to ma sie na niego pieniadze.....a nie sie podkreca......no chyba ze to prywatnie w domu to co innego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 Raz na 500 postów zdaża Ci sie pokłócić?Chyba jak je czytasz bo masz ich 463 dokładnie........ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 Tak , kupie sobie P4 1,8 i wykrece na maxa. I tylko po to zeby miec 200 fps lub zeby podczas grania w pasjansa karty sie szybciej rozdawaly. Kocham takie rozumowanie. Czlowieku jak juz krecisz procka to kup sobie RIMM-y "przecez sz szybsze" a chyba o to chodzi ? Czy moze o cyferke podczas startu kompa ? to wtedy prosciej bios zcrackowac niz bawic sie w podkrecanie. Jak nie masz nic do powiedzenia to nie gadaj bo za bardzo Ci to nie wychodzi:twisted: . nie no dobra sorry jak ja wogole moglem tak napisac oczywiscie ze procesor 3 GHz jest bardzo przydatny w domowym kompie no i w 200fps-ach gra sie duzo lepiej niz w 100fps-ach. Jak ja bym chcial pocynowac 3 GHz Pentium 4 aaaaa kupie sobie jutro. 1. Kto Ci powiedzial ze to komp domowy? 2. Tak sie sklada ze nie prawie nie gram. 3. Ja mam PIV 1.8 dzialajacy jako 3Ghz a nie PIV 3Ghz! Nawet jesli w przyplywie niebywalej jak na Ciebie inteligencji bedziesz kiedys robil to co ja to i tak zrobisz to 3x wolniej. Ja tu nikogo tak jak Ty doslownie nie obrazalem . Jak juz robisz cos takiego fajnego to bys sie pochwalil co ?? Patrz Pkt.2 to rozumiem ze GF 4 Ti tez Ci jest do pracy potrzebny ? (tu jak sie myle to wytlumacz) Moze jakies animacje w 3D robisz...no nie wiem......dlatego pytam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 aha skoro niegrasz to poco podrasowałeś swego celka??Szybciej w WORD'zie sie pisze?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 Raz na 500 postów zdaża Ci sie pokłócić?Chyba jak je czytasz bo masz ich 463 dokładnie........ Napisalem : Raz na prawie 500 postow zdazylo mi sie z kims poklucic. (chodzilo mi o moje wszytkie posty) I mialem na mysli akurat ten post. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 aha kumam......... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 aha skoro niegrasz to poco podrasowałeś swego celka??Szybciej w WORD'zie sie pisze?? Wiesz tak sie sklada ze na win 2k pomiedzy 533 a 900 widac roznice (nawet word, czy glopia defragmentacja) a watpie czy taka bedzie widac pomiedzy PIV 1.8 a 3.0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joshua Opublikowano 2 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2002 Z PIV 2,4 GHz spoks wyciągniesz 3 GHz. Polecam Gigabyte. Pentiawka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 2 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2002 ale jednogo nie kumam, jesteś na tej grópie od kwietnia, głównie na tym forum występują pytania w stylu "jak podkręcać?" i dopiero teraz nie wytrzymałeś?Oddałeś 466 postów, na jaki temat odpisywałeś?Jaki monitor wybrać?który wiatraczek wybrać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 2 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2002 aha skoro niegrasz to poco podrasowałeś swego celka??Szybciej w WORD'zie sie pisze?? Wiesz tak sie sklada ze na win 2k pomiedzy 533 a 900 widac roznice (nawet word, czy glopia defragmentacja) a watpie czy taka bedzie widac pomiedzy PIV 1.8 a 3.0 Wiesz co Best-boy jak ci sie nie podoba idea podkręcania dla samej satysfakcji to zmień forum. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 2 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2002 ale jednogo nie kumam, jesteś na tej grópie od kwietnia, głównie na tym forum występują pytania w stylu "jak podkręcać?" i dopiero teraz nie wytrzymałeś?Oddałeś 466 postów, na jaki temat odpisywałeś?Jaki monitor wybrać?który wiatraczek wybrać?Nie tylko mnie poprostu ponioslo. Ot cala fiozofia. Moze to zle , ale nienawidze jak ktos ma np. bogatego tatusia ktory kupi mu P4 a sam ma mleko pod nosem i tylko chwali sie co to on ma za komputer. NIE KOJAZYC Z AUTOREM TOPICA !!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 2 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2002 aha skoro niegrasz to poco podrasowałeś swego celka??Szybciej w WORD'zie sie pisze?? Wiesz tak sie sklada ze na win 2k pomiedzy 533 a 900 widac roznice (nawet word, czy glopia defragmentacja) a watpie czy taka bedzie widac pomiedzy PIV 1.8 a 3.0 Wiesz co Best-boy jak ci sie nie podoba idea podkręcania dla samej satysfakcji to zmień forum. Nie tylko poprostu odpowiedzialem po co podkrecam procka. Owszem dla satysfakcji takze, chcialem tylko zaznaczyc ze u mnie to nie dla satysfakcji tylko z potrzeb. A podkrecanie takiego P4 1.8 tylko do pracy w wordzie to albo glupota albo satysfakcja i przyjemnisc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 2 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2002 Heh dlaczego P4 1,8A jest kojarzony z drogim prockiem kupowanym przez bogatych tatusiow... obecnie jest to najtanszy proc intela (i moim zdaniem jedyny sensowny zakup) a na allegro wersje OEM mozna dostac juz od 450zl a srednio za 500zl. przy axp 1800+ za 380 nie jest to jakas straszna roznica. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 2 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2002 best-boy tu chodzi o sama idee podkrecania. Prawdziwy overclocker naet jak by teraz mial p4 2,53 i radeona 9700 pro to i tak mimo ogromnego zapasu mocy podkrecil by ta maszynke. Chodzi o sam fakt podkrecania, wkladasz w kompa cos od siebie dzieki temu taki komp niejest zwyklym przecietnym szarym pudlem z monitorem... jest twoj wlozyles w niego swoja prace i jest wyjatkowy, trzeba tylko zalapac bakcyla i potem niema odwrotu :D Pozdrowienia dla wszystkich zapalonych overclockerow ~!!!!~ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 2 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2002 best-boy tu chodzi o sama idee podkrecania. Prawdziwy overclocker naet jak by teraz mial p4 2,53 i radeona 9700 pro to i tak mimo ogromnego zapasu mocy podkrecil by ta maszynke. Chodzi o sam fakt podkrecania, wkladasz w kompa cos od siebie dzieki temu taki komp niejest zwyklym przecietnym szarym pudlem z monitorem... jest twoj wlozyles w niego swoja prace i jest wyjatkowy, trzeba tylko zalapac bakcyla i potem niema odwrotu :D Pozdrowienia dla wszystkich zapalonych overclockerow ~!!!!~ Nic dodać nic ująć........ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 2 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2002 best-boy tu chodzi o sama idee podkrecania. Prawdziwy overclocker naet jak by teraz mial p4 2,53 i radeona 9700 pro to i tak mimo ogromnego zapasu mocy podkrecil by ta maszynke. Chodzi o sam fakt podkrecania, wkladasz w kompa cos od siebie dzieki temu taki komp niejest zwyklym przecietnym szarym pudlem z monitorem... jest twoj wlozyles w niego swoja prace i jest wyjatkowy, trzeba tylko zalapac bakcyla i potem niema odwrotu :D Pozdrowienia dla wszystkich zapalonych overclockerow ~!!!!~ Nic dodać nic ująć........ Oczywiscie jestem za. I dalej mowie ze nie mam zamiaru psuc sobie opinii na forum. POKÓJ. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...