tomasz_z Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Witam mam do wyboru dwa laptopy Acer TM 4502 i TM800. W zasadzie poza drobiazgami niczym sie nie roznia. Jedynie 4502 ma 15,4'' matryce a 8000 ma 15''... ... no wlasnie pierwszy ma matryce WXGA a drugi SXGA+... i tu pytanie - czym one sie roznia? ktora jest lepsza? prosze - pomozcie - bo dzisiaj musze sie zdecydwac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 nikt ci nie powie ktora jest lepsza - to zalezy od twoich preferencji WXGA = 1280x800 SXGA+ = 1440x1050 jak lubisz na 17" CRT pracowac w 1280x1024 to bierz SXGA, jesli pracjesz w 1024x768 to WXGA. dodatkowo parametr W okresla Widescreen - czyli panoramiczny - bedzie prostokatna matryca i idealna do filmow, ale takze np fajnie pracuje sie w cadzie (tylko ze na WSXGA - na wxga moze byc za malo miejsca w pionie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz_z Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 dzieki wlasnie o taka odpowiedz mi chodzilo. filmow na komp i tak nie ogladam - wiec to nie ma roznicy, natomiast wole rozdzielczosc ktora daje mi sxga wybieram wiec TM8000, ktory ma wiecej funkcji ... dzieki za odpowiedz i pomoc zarazem pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...