Skocz do zawartości
Baracuda

K7S5A czy można zmienić FSB powyżej 133/133

Rekomendowane odpowiedzi

Mam proble kiedy zwiększam FSB na K7S5A powyżej 133/133 to komp się mi wiesza,a to w szczególny przypadek tak że nie mogę go uruchomić,ani monitor mi nie odpala:( . A już myslałem że coś zjarałem a tu Bingo po jakimś czasie ( 3 godz. ) poprost wyciągłem napięcia od : HDD,DVD,CDR-RW i coś wskoczyło ale nie na długo znów zawiecha . Nadal kombinuje to włożyłem napi.. do DVD i nagrywary i BINGO odpalił . W biosie zmieniło sie FSB 100/100 . Kombinuje nadal aby zwiększyć i to samo zawiecha :( ..

i to już myślałem że będzie koniec z moim podkręcaniem Nie rycha komp mi przez 8 godz. w szelkie kombinacje z napięciami i te co wyżej wymieniłem i nic. SIEDZE i MYŚlĘ MYŚLĘ... i zauwarzyłem zworke -. wyciągłem ... i pach odpalił :) więc doszłem do wniosku że nie będe dalej kombinował.

Jeżeli ktoś posiada k7S5A niech napiszę jakąś rade :

Posiadam athlona 1800 HDD 60Gb , GForce 2 Ti: SBlive 5.1:DVD,Nagryware

wynik 3Dmark 2001SE to 4754 jak to zwiększyć porada

POMÓŻCIE MI :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem moze cos pozmieniales w ustawieniach testu 3d marka bo cos mi sie nie wydaje ze masz tyle :)

Tez zmieniam bios i mam zawsze najnowszy (aktualnie 0809) a ze zmieniles bios i Ci pyklo 1000 w góre to hmm :lol:

Więc napisz "sory jednak cos mi sie pomerdało" lub "oto link do mojego wyniku na madonion" :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najnowszy to 020325beta cheepobis 1.0 ten posiadam ..na 138/138 mi rusza pokazuje 1900XP ale mi niewchodzi do Windowsa następuje restart:(

miałem nowszy ............. cheepobis 1.1 na 138/138 było spox :) to był pierwszy jaki zainstalowałem ale powyżej 138/138 zawiecha więc zmieniłem no i jeszcze gożej a teraz nie wiem gdzie szukać poprzedniej wersji:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie idze powyzej 133 poniewaz:

1. slabe pamiatki (u mnie max 138 przy 142 chwile chodzi i zwisy)

2.dysk moze nie wyrzywymac

3.pci agp nie wytrzymuje

www.k7s5a.prv.pl tam w newsach na dole masz odnosnie zmiany biosa i jest tam progs amiflesh

--Pozdrawiam wszystkich--

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Barracuda> spróbuj najpierw pozmieniać timingi pamięci AL z 2 > 2,5 (3). Może to one nie wyrabiają. XP powiniena chodzić do 147 na standartowym napięciu, przynajmniej tak jest u mnie, na 150 muszę już je dźwignąć a więc Tobie nie polecam tego ustawienia, chyba że masz V-mod'a.

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi