Skocz do zawartości
cavarr

Earth 2160

Rekomendowane odpowiedzi

Yo. Mam gf fx 5900xt i jade na sterownikach 66.93 czyli już stosunkowo starszych. Dlaczego. No dlatego ze w bf2 i w css mam wiecej fps niz na nowyszych sterach. Jednak gdziesz przeczytałem ze Earth 2160 chodzi lepiej na sterach 77.xx. Czy to prawda ? :D. Pytam bo mam problem z zainstalowaniem najnowszych sterów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jakaś dobra dusza ma save z ostatniej (chyba?) misji ucs ? Dokładniej chodzi mi o drugą misje będąc już na edenie. Bo jakiś pr0gramista wpadł na pro0genialny pomysł save'owania do moich dokumentów, a przypadkowo przywróciłem całą partycje i save'y poszły w siną dal.

plzthx.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sulaco testy specjalnie dla Ciebie juz z patchem 1.30 :

1280x1024 4xAA 16xAnizo detale max :

http://img.photobucket.com/albums/v696/jordi23/12804xAA.jpg

1280x1024 6xAA 16xAnizo detale max :

http://img.photobucket.com/albums/v696/jor...80x10246xAA.jpg

1600x1200 4xAA 16xAnizo detale max:

http://img.photobucket.com/albums/v696/jordi23/16004xAA.jpg

1600x1200 6xAA 16xAnizo detale max:

http://img.photobucket.com/albums/v696/jordi23/16006xAA.jpg

1792x1344 4xAA 16xAnizo detale max:

http://img.photobucket.com/albums/v696/jordi23/17924xAA.jpg

min fps jak widac na wykresie jest tylko na poczatku dema jak sie wgra dysk cos tam doczyta (ja i tak tego nie widzialem) potem juz demo plynie we wszystkich rozdzielczosciach, dlatego nie przesadzajcie ze ta gra tak zle chodzi, u mnie ona duzo lepiej dziala niz doom3 czy riddick, nie ma szans zebym pogram plynnie w dooma3 w 1600x1200 z 6xAA i 16xAnizo, w dooma gralem w 1600x1200 z 2xAA i 8xAnizo

Edytowane przez Jordi23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sulaco testy specjalnie dla Ciebie juz z patchem 1.30 :

wielkie dzieki :)

to ja moze zapodam swoje - a64@2,75 7800gtx/SLi 485/675 sred/min/max fps

1280x1024 4xAA 16xAnizo detale max :

38.3 29.0 44.0

45.9 32.0 75.0

1600x1200 4xAA 16xAnizo detale max:

34.4 27.0 39.0

43.7 28.0 73,0

1792x1344 4xAA 16xAnizo detale max:

31.0 26.0 35.0

43.0 27.0 73.0

2048x1536 4 4xAA 16xAnizo detale max:

25.9 18.0 32.0

41.4 25.0 70.0

wyniczki niby ok. widac, ze dopiero 2048x1536 "zatkala" w jakis sposob jednego gtx'a, na sli jescze da sie pograc ;). ale imho i tak przynajmniej te wyniki o polowe sa za niskie jak na taka gre i w sumie roznice sa zbyt male pomiedzy trybami...cos hamuje wydajnosc tej gry...

i jescze z ciekawostek

1280x1024 8xSAA 16xAnizo detale max :

30.6 25.0 44.0

42.2 26.0 69.0

1280x1024 4xAA 16xAnizo detale max : a64@2,2

35.4 27.0 44.0

38.9 28.0 64.0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nom cos hamuj potwierdzam i dodam jeszcze ze gra nie lubi sie z frapsem bo do puki go nie wlacze to jest plynnie a potem leci na lep na szyje wyjasni mi to ktos?(bez nagrywania filmikow oczywiscie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem wiernym fanem serii Earth od poczatku. Gralem we wszystkie czesci poczawszy od 2140. Gierka poprostu miazdzy. Dzis w moje lapki wpadl wlasnie 2160. Widac na pierwszy rzut oka odrazu duza innowacyjnosc w porownaniu do poprzednich czesci. Jak pogram wiecej to napisze wiecej szczegolpw.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:mur: nie mogę :(. Gram sobie kulturalnie 5 misje Morphidów (misja na marsie na tym samym terenie na którym grało się ostatnią misję ED). Doszedłem do krateru z Mantian Lady i rozbudowałen z lekka bazę. Problem w tym że w pewnym momencie atakują mnie siły ED (raczej ED chociaż LC też wpada na "pogawędkę") i gdy w pewnym momencie atakują moją bazę piechurzy widzę jak moja "wieżyczka" oddaje strzał, Falkner też coś wali i....wywala mnie na pulpit! Nie wiem czy w tej misji jest błąd czy jak ale za każdym razem gdy wgram sejwa z przed tego ataku i do niego dochodzi ZAWSZE gra mnie wywala do windy przy ataku żołnierzy :?...o so chosi jakby?? Raczej komp się nie przegrzewa bo to trochę dziwne żeby wywalało mnie dokładnie w tym samym momencie. Zresztą komp NIE jest kręcony a chłodzenie (wiatraczki) chyba działają. Zaraz jak mnie wywala włączam grę i odpalam sejwa i zawsze mam takie coś przy ataku żołnierzy :? Ale sprawdziłem też starszego sejwa (jakies 2 min przed ich atakiem) i też wywaliło mnie na żołnierzach! O CO BIEGA? Nie chce mi sie zaczynać tej misji od nowa (nygus jestem ot co ;) ). Wcześniejsze ataki przeszły bez problemu a na tym ciach! Sprawdzę to raz jeszcze. Nara.

EDIT:

Już myslałem że sobie poradziłem....Gra wyłączała się cały czas przy ataku tych żołnierzy więc wybiłem ich statkami zanim doszli do mojej bazy ale teraz jestm w momencie że nie wiem jak gdzie i za co gra znowu się wyłącza, znowu w tym samym momencie jakby (chociaż tym razem już nic szczególnego sie nie dzieje). To chyba koniec Ertha dla mnie...

EDIT2:

Chłodzenie sprawdzone. Wszystkie wiatraczki działają.....

Edytowane przez TrueVanDal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakieś bugi i tyle. Przy konkretnych (i pewnie rzdkich) sytuacjach gra odmawia posłuszeństwa i tyle. Pewnie da się to obejść ale już nie chce mi się kombinować...Anyway i tak bardzo dobrze się bawiłem. Widać że "polak potrafi" ;). Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:mur: nie mogę :(. Gram sobie kulturalnie 5 misje Morphidów (misja na marsie na tym samym terenie na którym grało się ostatnią misję ED). Doszedłem do krateru z Mantian Lady i rozbudowałen z lekka bazę. Problem w tym że w pewnym momencie atakują mnie siły ED (raczej ED chociaż LC też wpada na "pogawędkę") i gdy w pewnym momencie atakują moją bazę piechurzy widzę jak moja "wieżyczka" oddaje strzał, Falkner też coś wali i....wywala mnie na pulpit! Nie wiem czy w tej misji jest błąd czy jak ale za każdym razem gdy wgram sejwa z przed tego ataku i do niego dochodzi ZAWSZE gra mnie wywala do windy przy ataku żołnierzy :?...o so chosi jakby?? Raczej komp się nie przegrzewa bo to trochę dziwne żeby wywalało mnie dokładnie w tym samym momencie. Zresztą komp NIE jest kręcony a chłodzenie (wiatraczki) chyba działają. Zaraz jak mnie wywala włączam grę i odpalam sejwa i zawsze mam takie coś przy ataku żołnierzy :? Ale sprawdziłem też starszego sejwa (jakies 2 min przed ich atakiem) i też wywaliło mnie na żołnierzach! O CO BIEGA? Nie chce mi sie zaczynać tej misji od nowa (nygus jestem ot co ;) ). Wcześniejsze ataki przeszły bez problemu a na tym ciach! Sprawdzę to raz jeszcze. Nara.

EDIT:

Już myslałem że sobie poradziłem....Gra wyłączała się cały czas przy ataku tych żołnierzy więc wybiłem ich statkami zanim doszli do mojej bazy ale teraz jestm w momencie że nie wiem jak gdzie i za co gra znowu się wyłącza, znowu w tym samym momencie jakby (chociaż tym razem już nic szczególnego sie nie dzieje). To chyba koniec Ertha dla mnie...

EDIT2:

Chłodzenie sprawdzone. Wszystkie wiatraczki działają.....

1580060[/snapback]

no to ja tez witam w klubie, mam identyczny problem, nie wazne jakie ustawienia procka, grafy itd, zawsze mam zonka w tym samym momencie z tym kraterem, zaczyna mnie to powoli irytowac trza bedzie napisac chyba maila do topware zeby przyjzeli sie sprawie :[

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to ja tez witam w klubie, mam identyczny problem, nie wazne jakie ustawienia procka, grafy itd, zawsze mam zonka w tym samym momencie z tym kraterem, zaczyna mnie to powoli irytowac trza bedzie napisac chyba maila do topware zeby przyjzeli sie sprawie :[

1581388[/snapback]

Naprawdę też to masz? A myślałem że jestem jedyny. Przynajmniej nie jestem sam :). Mnie to trochę smuci bo na 3 misję przed końcem nie bardzo daje się grę ukończyć :?. Aż z irytacji wróciłem do zaczętego - ale zapomnianego właśnie przez Ertha2160 - GTA SA ;). Można jedynie liczyć na to że jakiś nowy patch to naprawi. Większość osób może nie miała problemu bo skończyła grę na jeszcze przed patchem 1.3 (ale to tylko gdybania, może to wina czegoś innego). W każdym bądź razie E2160 odłożyłem chwilowo na półkę ale jak jakiś patch coś zmieni to na pewno ją skończą. Nara.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja wyslalem maila do pomocy technicznej i moze cos wymysla, ale pewnie potrwa to z mieszka i juz mi sie nie bedzie kcialo wracac do eartha, szkoda, ciekawe czy bez patcha 1,3 tez sa takie zonki czy nie, moze sprawdze z nudow obaczymy, jak by cos to dam znac

EDIT:

dzisiaj dostalem maila z TOPWARE zeby im przyslac raport z directx co tez zrobilem :]

EDIT 2:

niedawno dostalem odpowiedz, jeszcze nic z gra nie robilem z braku czasu (work)

Witam,

Czy ma Pan zainstalowane wszystkie aktualizacje do Windowsa?

Jeżeli nie to proszę je zainstalować.

Poza tym proponuję wykonać następujące czynności:

1. Odinstalować grę,

2. Odinstalować aktualne sterowniki karty graficznej,

3. Po restarcie komputera zainstalować ponownie najnowsze sterowniki do

karty graficznej,

4. zainstalować directx'a 9.0c

5. Zainstalować od nowa grę.

Podobne problemy już się zdarzały u innych graczy, a po wykonaniu ponownej

instalacji gry i sterowników problem ustąpił.

Z poważaniem

Piotr Strycharski

TopWare Poland

moze komus sie info przyda ( chociaz nic ciekawego topware nie wymyslil)

Edytowane przez lukas666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja chcialem powiedzieć że gra jest super. Tylko wydaje sie na początku że jest mniej technologii do opracowania niż w 2150 ( długo łupałem ), lecz jest to tylko złudzenie optyczne. Jeszcze nie grałem morphidami i mnie nie ciągnie aby nimi zagrac. I dla tych co sie boją o to ze za duze wymagania to moge powiedzieć ze jest opcja wymuszenia shaderu w wersji 1.3 co znacznie obniża cięcie ( bo mi gra na 3.0 skakała co 1 sekunde aż byłem zdygany że nie pogram) Barton 2500+, G Force 5600 fx 128 leadtek, 256 mb ram Hynix.pozdro all

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zatrzymałem sie w momencie o którym koledzy pisali wczesniej czyli motyw z wyjesciem do systemu i jakos nie chce mi sie kombinowac ze sterownikami itd. ciekawe czy Topware sie domyśli i wypusic jakas łatke

pozdrawiam

1607790[/snapback]

no nie wiem czy cos wykombinuja, koles z ktorym pisalem ( jakis z topware) bazgrolil ze trza sie pobawic sterami ewentualnie przeinstalowac giere, ale mi sie tez nie kce juz :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam prosbe do graczy w earth 2160! Padl mi dysk i strcilem savy z gry! Jesli ktos bylby tak mily i wyslal mi savy z kampanii LC konkretnie misja w ktorej wkradamy sioe na tyly wroga i kradnac mu czołgi daimosy itp mamy juz nawet nie pamietam co zrobic! w kazdym razie nasza bohaterka nie jest juz mile widziana przez swoich kompanow! Ta misje juz skonczylem! wiec prosze o save z poczatku nastepnej z gory dzieki moj mail to jajo03@poczta.onet.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dwa pytania.

1. Czy jak zainstaluje nowego patcha (1.30) to save mi sie nie skasuja i bede mogł grac dalej ?

2. Czy gra chodzi szybciej na nowym patchu ? :P

1638293[/snapback]

Ad1: Ja zainstalowałem i ze starymi sejwami nie miałem kłopotów.

Ad2: Nie bardzo :? U mnie "przyspieszyło" o 0.1FPSa :lol: ale może coś to daje, IMO i tak lepiej zainstalowć patcha (np. lepszy benchmark-więcej opcji, lepszy balancing stron, możliwość ustawiania formacji dla grup) ale ja np. nie mogłem tej gry ukończyć bo mi do windowsa wychodziło w jednej misji i może to przez tego patcha właśnie ale chyba nie :unsure: .

@Jajo

Gdybym miał jeszcze moje sejwy to bym Ci wysłał ale już je pokasowałem. Doszedłem do wniosku że do kampani wracać nie będę a w potyczki zagrać mogę "od zaraz" i bez nich.

Pozdro dla wszystkich Earthowiczów!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Earth 2160 Gold Upgrade V1.35 Release Notes

NEUE FEATURES (von V 1.3 auf 1.35):

-----------------------------------------------------------------------------

Campaign:

Missions in Easy mode - simplified.

Bugs fixed:

- Crashes during campaigns - fixed.

- AI hangs in UncleSam mode - fixed.

- Infantry - slow running - fixed.

- ED Transporter - sometimes strange behaviour - fixed.

- Mission Alien 7 - UCS as ally blocks player's units - fixed.

To są włąśnie "rzeczy" które nowy patch ma poprawić.

Do zaciągnięcia np. stąd (ssijcie wersje PL! a konkretnie plik earth2160_update13-135_pl.exe):

http://www.3dgamers.com/games/earth2160/downloads/

Oczywiście najpierw potrzebujecie zainstalować patcha 1.30 (jeśli jeszcze tego nie zrobiliście) a potem tego co wyżej.

Pewnie naprawia on błąd który miałem z kolegami (wyjścia do windy) ale ja tego nie sprawdzę (już sejwów nie mam :) ) ale inni jak mogą to niech sprawdzą. Pozdro.

EDIT:

Jeszcze jeden link:

http://www.earth2160.pl/download_updates.php

Tak na wszelki wypadek ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam maly problem w 1 misji.

Wybudowalem Centrum Naukowe (ED) klikam na technologie rakietowe , ale ono nie zaczyna sie "budowac" , wogule nawet 1 sec nie schodzi z czasu, calyczas pisze oczekuje, a bez rakiet nie przejde misji.

HELP

P.S mi na Athlonie 2600, 768 (400) drr. radoslawie 9600 gra w roz. 1024x768 w max detlacah z AA 2x + odbicia wody ITD wszystko wlaczone smiga jak ta lala :D

Edytowane przez Adar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam centrum naukowe , pauza jest fakt .

Ale potem grałem z 10 min. i nawet o 1 sec nie zeszlo.

Energie mam , budynek wlaczony , 4 ludzi siedzi w srodku.

:(

1686787[/snapback]

Może tam są jeszcze jakieś założenia? Tzn. może trzeba najpierw coś zbudować żeby to ruszyło :unsure: . Najedź w tym oknie wyboru "rzeczy" do opracowania i najedź na to okienko z technologią rakietową, jeżeli jeszcze czegoś potrzeba to będziesz miał dopisek na czerwono (na dole chyba i do tego migający) "Wymagania: xxxxx" gdzie xxxxx to jest to co jeszcze potrzebujesz przed rozpoczęciem prac nad tym. Chyba nie muszę dodawać że potrzebujesz do tego "kasy" (surowców...ED zbiera rudę i wodę ale nie pamiętam co na to było potrzebne, może oba) i musisz mieć w centrum prąd ale to masz więc...

Jeżeli coś mi się pomerdało i nie jest tak jak napisałem to sorry i niech mnie ktoś poprawi bo juz dawno nie grałem ;).

Jeżeli dalej nic się nie dzieje to albo jakiś bug albo sam nie wiem....Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi