durczyn Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 (edytowane) problem taki jest że szum jest mały ale za to wydobywa sięcharakterystyczny dzwięk jakby z łożyska <tak jakby nienaolivione :D > mniejsze napięcie niepomaga, jakie moga być możliwości pozbycia isętego, może np duży radiator i inny wiatrak który nie hałąsuje lub coś <PRZY NISKICH KOSZTACH> ???? Edytowane 24 Kwietnia 2005 przez wirion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppp19 Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 jak ło9żysko to kapnij kropelke jakiegos smaru... szum bedzie zawsze niezależnie od wielkości woltowania itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rivam Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Najpierw nasmaruj wiatraczek, a jeżeli to nie pomoże, to kombinuj z wymianą wentylatorów itp. Można zastosować jakieś coolery od procesorów + cichy wiatrak lub coś takiego http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13502 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 o danke, narazie zobacze z kropelką smaru ale czy to mi nieuszkodzi? będzie się obracać? naczy rozumiem by tam w wentylator wpuścic np WD40??, ryzykowne na mojej grafice:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rivam Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 o danke, narazie zobacze z kropelką smaru ale czy to mi nieuszkodzi? będzie się obracać? naczy rozumiem by tam w wentylator wpuścic np WD40??, ryzykowne na mojej grafice:] 1409324[/snapback] WD40 może szybko wyschnąć, lepszy byłby np. jakiś olej do smarowania maszyn precyzyjnych (czy jak to się nazywa ;-) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilubek Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Witam Także miałem problem z głośnym wentylem na mojej GF 2 Przerobiłem chłodzenie na pasywno powietrzne.: dałem większy radiator wycięty z radiatora od Celerona 300 i na to ten sam wentyl. Gdy komp nie był obciążony wiatrak był wyłączony, gdy grałem włączałem wiatrak. Wyglądało to tak: http://www.ilubek.republika.pl/gf2mx400.html W tej chwili właśnie przerobiłem chłodzenie karty: zostawiłem radiator a usunąłem ten wentyl – zamiast niego jest wentyl 80 mm puszczony na 5V (bezgłośny) zamontowany na śledziu (tak jak montowane są karty dźwiękowe modemy itp.) bardzo blisko radiatora karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 moja grafa wydziel troche więcej ciepłą chyba, sam niewime ale JA ZOBACZE Z KROPELKĄ OLEJU SAMOCHODOWEGO..może być?:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitr71 Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 masz taka karte a chcesz zaoszczedzic na chlodzeniu,ja wczoraj zamontowalem VF700-Cu i jestem baaardzo zadowolony,puscilem wiatrak na 1800 obr\min w speedfanie i jest praktycznie nieslyszalny ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Najpierw naoliw wiatraczek, a jak nie pomoże to najlepiej zamontuj jakieś dobre chłodzenie pasywne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 (edytowane) najpierw naoliwie a potem się moze przezuce na chłodzonko zalmana lub pentagrama to małe, ale na pasywne szkoda mi kasy jak nic :] PS, troche nie na temat, ale jak skutecznie wyciszyć HDD?? Edytowane 25 Kwietnia 2005 przez wirion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 ja posadziłem na podłodze na zmywaku do naczyń, troche taśny klejącej i po krzyku. do tematu-polecam TT fanless(qrde bydlak) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...