Skocz do zawartości
durczyn

Wiatraczek Na Grafice

Rekomendowane odpowiedzi

problem taki jest że szum jest mały ale za to wydobywa sięcharakterystyczny dzwięk jakby z łożyska <tak jakby nienaolivione :D > mniejsze napięcie niepomaga, jakie moga być możliwości pozbycia isętego, może np duży radiator i inny wiatrak który nie hałąsuje lub coś <PRZY NISKICH KOSZTACH> ????

Edytowane przez wirion

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o danke, narazie zobacze z kropelką smaru ale czy to mi nieuszkodzi? będzie się obracać? naczy rozumiem by tam w wentylator wpuścic np WD40??, ryzykowne na mojej grafice:]

1409324[/snapback]

WD40 może szybko wyschnąć, lepszy byłby np. jakiś olej do smarowania maszyn precyzyjnych (czy jak to się nazywa ;-) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Także miałem problem z głośnym wentylem na mojej GF 2

Przerobiłem chłodzenie na pasywno powietrzne.: dałem większy radiator wycięty z radiatora od Celerona 300 i na to ten sam wentyl. Gdy komp nie był obciążony wiatrak był wyłączony, gdy grałem włączałem wiatrak. Wyglądało to tak: http://www.ilubek.republika.pl/gf2mx400.html

W tej chwili właśnie przerobiłem chłodzenie karty: zostawiłem radiator a usunąłem ten wentyl – zamiast niego jest wentyl 80 mm puszczony na 5V (bezgłośny) zamontowany na śledziu (tak jak montowane są karty dźwiękowe modemy itp.) bardzo blisko radiatora karty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najpierw naoliwie a potem się moze przezuce na chłodzonko zalmana lub pentagrama to małe, ale na pasywne szkoda mi kasy jak nic :]

PS, troche nie na temat, ale jak skutecznie wyciszyć HDD??

Edytowane przez wirion

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi