Moog Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Chciałbym się zapytać w jaki sposób przenosi się bazy danych forum. Kiedyś tweak przeszedł z php na INVISION. W jaki sposób trzeba przerobić bazy aby to działało... bo mam problem z przeniesiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Jaki masz "silnik"? PHPBB, PostNuke, PHPNuke? Na jaki chcesz przeniesc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Przenoszenie bazy bardziej odnosi sie do skopiowania jej na inny serwer, a to z kolei wumusza zrzut starej bazy danych a potem import jej na nowym serwerze. Zmiana, na przyklad z phpbb na IPB to konwersja i cala operacja polega w zasadzie na odpaleniu skryptu php, ktory taka wersje za ciebie wykona. Pozniej juz recznie musisz wprowadzac ewentualne poprawki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 mam zamiar przenieść z phpby przemo na XMB jaki skrypt to za mnie wykona? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 (edytowane) Zgodnie z tym tematem na forum XMB konwerter z phpBB akurat to tego forum nie istnieje. Jedyna opcja to instalowanie XMB na czysto i meczaca proba recznego przeniesienia postow. Edytowane 25 Kwietnia 2005 przez KrzychuG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carol Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 A da się przekonwertować phpnuke 7.5 na post-nuke? Chodzi mi tylko o to żeby zachować tylko pliki z downloadu bo mam ich prawie 300 i nie chcę ich od nowa dodawać :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 zawsze mozna samemu napisać skrypt :). osobiscie nie bawiłem sie w fora, ale podejrzewam że jest to kwestia skonwertowania wpisów SQL z jednej bazy na odpoweidni format drugiej bazy... tak czy siak, pisanie skryptu powinno zając mniej czasu niz reczne przenoszenie... o ile zna się php/sql :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carol Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Tak się składa że nie mam pojęcia jak taki skrypt ma wyglądać :) Może ktoś napisze mi taki skrypt w zamian za reklamę albo serwer na jakiś okres czasu? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...