Gość wwojtek26 Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Parę dni temu udało mi się okazyjnie kupić płytę Gigabyte GA-K8NS Ultra-939 nVidia nForce3 Ultra i od tamtej (początkowo chciałem sprzedać tą płytkę) pory nieustannie chodzi mi po głowie jedno pytanie: Czy dokupić do niej procka? jeśli zmienię teraz procka (mam bartona 3200) na athlona 64 3000-przy założeniu że nie będę używał 64bit aplikacji-stracę na wydajności? Komputer służy mi głównie do kompresji video poza tym jeśli już miałbym kupować athlona 64 3000 to w jakiej wersji winchester czy może newcastle? Za poradę będę bardzo wdzięczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 na wydajnosci nie stracisz ,a jezeli to bedzie to niezauwazalny spadek (mowa oczywiscie o braku O/C) choc w 3dmarku mozesz miec nawet wiecej punktow :D bierz winchestera ,albo czekaj na venisa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwynbleidd Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 bierz łinczestera 3000 albo czekaj na venice. Na pewno nie straciszwydajnosci jesli chodzi o kompresje, a za to zyskasz bardzo wiele w grach !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwojtek26 Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 (edytowane) Kiedy przewidywana premiera venice, no i co on właściwie zmienia? Edytowane 25 Kwietnia 2005 przez wwojtek26 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pan volcik Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 (edytowane) Venice ma ulepszony kontroler pamięci, ulepszone zabezpieczenia cieplne, instrukcje SSE3 i pare innych bajerów chyba acha i premiera w USA już była a w polsce będzie w ciągu (optymistycznie) 7dni-miesiąc Edytowane 25 Kwietnia 2005 przez pan volcik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwojtek26 Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 (edytowane) gdzieś przeczytałem że jest trochę problematyczny-zwiechy-restarty-za sprawą wspomnianego zabezpieczenia cieplnego.A jak to się ma do płyty ga k8ns ultra?Chociaż to głupie pytanie, bo przecież w polsce z pewnością niewielu go ma, o ile wogóle ktoś ma Edytowane 25 Kwietnia 2005 przez wwojtek26 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Pewnie juz ktoś ma.W końcu jesli premiera juz była to najwięksi zapaleńcy już toto cudo sobie ściągneli...I teraz namietnie testują... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 zobacz moj opis jezlei pamietasz moj ostatni to bylem na abicie nf7 asusie a7n8x, a7n8x-x, soltekach i epoxach i powiem tak na tym gigabycie i na tym procku mam lepsza wydajnosc o niebo! i powiem ze warto zainwestowac w ta platforme po ppierwsze jest przyszlosciowa, po drugie jest niesamowicie szybka, po trezcie jest bardzo tania w porownaniu do p4! czyli masz juz moja odp a powiem ze na tamtych plytach mialem amd barton 2500+ 1,45v mobile@220x12=2640Mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 (edytowane) Z tego co pamietam to na in4.pl byl test i male porownanie prockow bodajze p4 3200 athlona 3200+ i a64 3200+. Zobacz tam. tu jest link: http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=204 Edytowane 25 Kwietnia 2005 przez mib Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Z tego co pamietam to na in4.pl byl test i male porownanie prockow bodajze p4 3200 athlona 3200+ i a64 3200+. Zobacz tam. tu jest link: 1411083[/snapback] jak juz in4 zrobiło recenzje gf 6200 od tamtej pory nie moge sie na nich patrzec, podkrecali colorfula 6200 spod sterowników i bład im wywalało, i stwierdzili ze karta sie wcale nie podkreca. dostałem ta karte na testy i jest wrecz przeciwnie kreci sie elegancko tylko ze nie spod steroników :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...