Jamin Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 (edytowane) Przedstawiam poniżej nagrzewnicę hmm... z Fiata 125p? Czy aby na pewno? Tak naprawdę nie nadaje się już do użytku, bo jest dziurawa i pordzewiała, ale ciekaw jestem od czego ona jest. Jest bardzo podobna do tej którą miał mechl!n http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=117633 z jednym wyjątkiem, w tej mojej blaszki odprowadzające ciepło są proste, a u mechl!na falowane. Poza tym ciekaw jestem skąd ta rdza się wzięła, blaszki wyglądają na cynowane. Być może rdza się pojawiła z innych części. Co o tym wszystkim myślicie? Uprzedzam, że czasami może być problem z ładowaniem się zdjęć Edytowane 24 Kwietnia 2005 przez Jamin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 to jakaś druga wersja fiata 125p/poldka pozdr. PS. mam obie w domu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Blaszki nie sa cynowane tylko stalowe i z tad zreszta ta rdza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Wystarczyło poszukać.. Są dwa rodzaje tych nagrzewnic *lub trzy.. ;]).. Z "falowanymi" finami -> miedziane finy Z prostymi finami -> żelazne finy.. Szczególowe info znajdziesz na forum... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jamin Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Szukałem, szukałem, ale nie mogłem się doszukać... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 heh to dobrze ze mi sie trafila wersja z falowanymi finami, bo ostatnio wolalem proste jak w ladzie czy nysie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 ja dysponuje zbnliżoną acz falistą (finy jakby malowane farbą szarą ala stal) ktoś ci urwał jeden króciec... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 nie urwal tylko odkrecil zawor z kroccem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jamin Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgadza się odkręciłem zawór. Też się zastanawiałem, czy na finach nie było farby, ale podrapałem to trochę i widzę, że finy są ze stali, może były pokryte cyną, ale prędzej była to stal cynkowa, czy coś takiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgadza się odkręciłem zawór. Też się zastanawiałem, czy na finach nie było farby, ale podrapałem to trochę i widzę, że finy są ze stali, może były pokryte cyną, ale prędzej była to stal cynkowa, czy coś takiego. 1410380[/snapback] ty masz stalowe finy,pordzewiałe i juz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...