Skocz do zawartości
stranded

Softquadro + Gf2mx400 + Winxp

Rekomendowane odpowiedzi

witam! :)

otóż nie mogę w żaden sposób podmienić oficjalnych sterowników nVidii za pomocą modu Quadro. mod ten poszukuję pliku 'nv4_mini.sys', którego w zawartości plików instalacyjnych nie ma, a z folderu systemowego nie da się go podmienić, bo wyskakuje jakiś błąd. czy to wina XP?? (w spisie tego całego Quadro Softu nie ma mowy o XP tylko 9x i 2k)

może ktoś mi pomóc? :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu instalka RivaTuner'a i tam jak kolega mówił wyżej zmienić kartę na model Quadro. Karty NIE uszkodzisz w żaden sposób, to po prostu wymuszenie instalki sterów od Quadro.

Z tego co wyczytałem to takie modowanie nie przyspiesza w znacznym stopniu gier, ale aplikacje takie jak 3Dmax czy jakieś inne graficzne działają szybciej, ponieważ GeForce 2 ma opcje takie jak Quadro tyle, że ukryte. oczywiście cały czas gadam o trybie OpenGL. nie wiem co z DirectX itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moglby mi ktos powiedziec co to modowanie quadro daje? Jest po tym jakis przyspieszenie?

1410562[/snapback]

To mam wejsc w zakladke low level system tweaks

nastepnie > PCI Device ID Settings zamienic na Quadro ??

i co dalej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To mam wejsc w zakladke low level system tweaks

nastepnie > PCI Device ID Settings zamienic na Quadro ??

i co dalej

1410608[/snapback]

now lasne, zmieniasz na quadro, zastosowujesz zmiany, i uruchamiasz kopma ponownie, następnie cieszysz się z nowej karty graficznej :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wzrost w sensie FPS w grach czy w 'rdzeniu'?

mam ciągle tyle samo (200/166)

wczoraj podkręciłem (bez żadnego dodatkowego chłodzenia) do 215/185

i działa stabilnie. aha w gierkach OpenGL (np. Soldier Of Fortune 2) zauważyłem, że pojawił mi się taki ładniejszy dymek, i troszkę działa szybciej. :) w sumie nic dodać nic ująć. chyba sobie fundnę GeForce FX 5200 o ile się opłaca...(160zł, DX9, i te całe szejdery)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak koniecznie chcesz kupić teraz karte to bierz jakiegos gf 3 Ti GS za te 160 zł a jak nie to zbieraj dalej ;)

u mnie po modzie na quadro w aidzie mam pamiec zamiast 200 - 400 mhz :lol:

i przepustowość 3200 MB :blink: pokazuje mi tak jakbym miał DDR

ale oczywiscie to tylko bład :P wydajnosc nie sprawdzałem, jak bede miał czas w weekend to smarka zapuszcze i pogram w cos na OGL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmieniłem swojego 4 MX 440 na quadro i ma o wiele gorsze wyniki niż zwykły GF. Podkręcałem obie "karty" i zwykły ma przewage nad znaczną quadro, a słyszałem że quadro jest co najmniej tak wydajny jak zwykły. Czy da się coś z tym zrobić? orginalne stery czy co? Na stronie nvidi jest mnóstwo sterów i nie wiem które zciągnąć żeby gry dobrze chodziły.

To strona ze sterami do quadro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmieniłem swojego 4 MX 440 na quadro i ma o wiele gorsze wyniki niż zwykły GF. Podkręcałem obie "karty" i zwykły ma przewage nad znaczną quadro, a słyszałem że quadro jest co najmniej tak wydajny jak zwykły. Czy da się coś z tym zrobić? orginalne stery czy co? Na stronie nvidi jest mnóstwo sterów i nie wiem które zciągnąć żeby gry dobrze chodziły.

1414463[/snapback]

ja wybrałem 41.09

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie ciezko cokolwiek podkrecic, bo moja karta ma jedynie niewielki radiatorek na rdzeniu, co ciekawe, jest przymocowany plastikowymi kolkami, ktorych nie da sie odpiac, a jedynie na sile oderwac. Za niedlugo zmontuje jakies wieksze chlodzenie, jedynie musze wymyslic jakis patent na umocowanie wiekszego radiatora.

BTW czym przymocowac male radiatorki na pamieciach? jakims kleje specjalnym, czy kropelka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stregobor ja też mam mały radiatorek na kołkach :lol:. Musze wkońcu zrobić na niego jakiś nawiew bo sie spali. A co do tych radiatorków to ważne żeby klej przewodził ciepło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi