stranded Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 witam! :) otóż nie mogę w żaden sposób podmienić oficjalnych sterowników nVidii za pomocą modu Quadro. mod ten poszukuję pliku 'nv4_mini.sys', którego w zawartości plików instalacyjnych nie ma, a z folderu systemowego nie da się go podmienić, bo wyskakuje jakiś błąd. czy to wina XP?? (w spisie tego całego Quadro Softu nie ma mowy o XP tylko 9x i 2k) może ktoś mi pomóc? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 spronuj riva tunerem i po kolei:....... - lowlevel system tweaks - nvstrapdriver i w miejscu gdzie jest graphics adapter identification wybierz na quadro...i po sprawie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 właśnie sprawdziłem....mi się udało. System wskazuje ją jako Quadro2 MXR/EX pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 dzięki, sam RivaTuner wystarczył, ja próbowałem zamienić sterowniki. nie ważne. dzięki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lenin2 Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 możę mi ktoś powiedzieć jak to zrobić ?>? mam MAXtreme_4.00.29.00 4104_w2k_xp jakis opis ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stregobor Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 A moglby mi ktos powiedziec co to modowanie quadro daje? Jest po tym jakis przyspieszenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Po prostu instalka RivaTuner'a i tam jak kolega mówił wyżej zmienić kartę na model Quadro. Karty NIE uszkodzisz w żaden sposób, to po prostu wymuszenie instalki sterów od Quadro. Z tego co wyczytałem to takie modowanie nie przyspiesza w znacznym stopniu gier, ale aplikacje takie jak 3Dmax czy jakieś inne graficzne działają szybciej, ponieważ GeForce 2 ma opcje takie jak Quadro tyle, że ukryte. oczywiście cały czas gadam o trybie OpenGL. nie wiem co z DirectX itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 troche szybciej jest i ma jakąś technologie do renderingu czytam czegoś już nie pamiętam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 a tak przy okazji, to ciekawie co by było gdybym jeszcze zainstalował oryginalne sterowniki właśnie pod quadro....:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 a tak przy okazji, to ciekawie co by było gdybym jeszcze zainstalował oryginalne sterowniki właśnie pod quadro hmm. spróbuję B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stregobor Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Wlasnie zmodowalem, zobaczymy jak tam 3dmark :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lenin2 Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 A moglby mi ktos powiedziec co to modowanie quadro daje? Jest po tym jakis przyspieszenie? 1410562[/snapback] To mam wejsc w zakladke low level system tweaks nastepnie > PCI Device ID Settings zamienic na Quadro ?? i co dalej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 To mam wejsc w zakladke low level system tweaks nastepnie > PCI Device ID Settings zamienic na Quadro ?? i co dalej 1410608[/snapback] now lasne, zmieniasz na quadro, zastosowujesz zmiany, i uruchamiasz kopma ponownie, następnie cieszysz się z nowej karty graficznej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 oczywiscie po tej całej zamianie to stery na nowo i to wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lenin2 Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 (edytowane) no zainstalowałem 41.09 , no i mam Quadro 2 MXR / ER ?????????? http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=883&page=1&pp=10 Edytowane 25 Kwietnia 2005 przez Lenin2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 zobacz w menadżerze urządzeń. u mnie jest tak: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lenin2 Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 (edytowane) tez tak mam , a jakie masz sterowniki zauważyleś wzrost ??? 200 / 143 nie wiem ile wczesniej było ale chyba tyle samo..automatycznie mi tyle wykryło Edytowane 25 Kwietnia 2005 przez Lenin2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 wzrost w sensie FPS w grach czy w 'rdzeniu'? mam ciągle tyle samo (200/166) wczoraj podkręciłem (bez żadnego dodatkowego chłodzenia) do 215/185 i działa stabilnie. aha w gierkach OpenGL (np. Soldier Of Fortune 2) zauważyłem, że pojawił mi się taki ładniejszy dymek, i troszkę działa szybciej. :) w sumie nic dodać nic ująć. chyba sobie fundnę GeForce FX 5200 o ile się opłaca...(160zł, DX9, i te całe szejdery) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 nie kupuj tego goowna ! dozbieraj kasy i kup radka 9550 3x lepsza karta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 no ja to bym z chęcią kupił coś nawet najnowszego tylko kasy NIE MAM :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 najnowsze karty to 6800ultra i x850xt ktore kosztoją 3000zl a nie 220zl<_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 no wiem wiem :) a ile taki radek 9550??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 ~220zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 jak koniecznie chcesz kupić teraz karte to bierz jakiegos gf 3 Ti GS za te 160 zł a jak nie to zbieraj dalej ;) u mnie po modzie na quadro w aidzie mam pamiec zamiast 200 - 400 mhz :lol: i przepustowość 3200 MB :blink: pokazuje mi tak jakbym miał DDR ale oczywiscie to tylko bład :P wydajnosc nie sprawdzałem, jak bede miał czas w weekend to smarka zapuszcze i pogram w cos na OGL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JPL Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zmieniłem swojego 4 MX 440 na quadro i ma o wiele gorsze wyniki niż zwykły GF. Podkręcałem obie "karty" i zwykły ma przewage nad znaczną quadro, a słyszałem że quadro jest co najmniej tak wydajny jak zwykły. Czy da się coś z tym zrobić? orginalne stery czy co? Na stronie nvidi jest mnóstwo sterów i nie wiem które zciągnąć żeby gry dobrze chodziły. To strona ze sterami do quadro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lenin2 Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zmieniłem swojego 4 MX 440 na quadro i ma o wiele gorsze wyniki niż zwykły GF. Podkręcałem obie "karty" i zwykły ma przewage nad znaczną quadro, a słyszałem że quadro jest co najmniej tak wydajny jak zwykły. Czy da się coś z tym zrobić? orginalne stery czy co? Na stronie nvidi jest mnóstwo sterów i nie wiem które zciągnąć żeby gry dobrze chodziły. 1414463[/snapback] ja wybrałem 41.09 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stregobor Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 U mnie ciezko cokolwiek podkrecic, bo moja karta ma jedynie niewielki radiatorek na rdzeniu, co ciekawe, jest przymocowany plastikowymi kolkami, ktorych nie da sie odpiac, a jedynie na sile oderwac. Za niedlugo zmontuje jakies wieksze chlodzenie, jedynie musze wymyslic jakis patent na umocowanie wiekszego radiatora. BTW czym przymocowac male radiatorki na pamieciach? jakims kleje specjalnym, czy kropelka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 (edytowane) tasmą 3m ja modowlem na 66. cos tam :razz: Edytowane 28 Kwietnia 2005 przez bjabrzyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JPL Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Stregobor ja też mam mały radiatorek na kołkach :lol:. Musze wkońcu zrobić na niego jakiś nawiew bo sie spali. A co do tych radiatorków to ważne żeby klej przewodził ciepło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 musi sie dac ''odpiąc'' ;) wciskasz ten kolek do dołu i zaczepy prostujesz zeby kołek wyszedł przez dziure i to wszystko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...