ar2oor Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Witam ! Mam pewien problem , mianowicie od pewnego czasu komputer nie zawsze mi sie włączał ,tzn po nacisnieciu Powera wszystko w środku sie zaczeło 'kręcić' ale nie bylo tego Sygnału(pikniecia) jak zawsze przy włączaniu i komputer dalej sie nie wlanczal. Pewnego dnia mi sie całkiem nie włączył , myśląc ze powodem moze byc płyta główna oddałem ją do gwarancji , jednak okazało sie ze upiekł się procesor , wiec kupilem procka , ale po zmianie procesora dalej zdarzało się ze komputer się nie włącza zawsze . I w tej sytuacji nie wiem co jest tego przyczyną , gwarancja sie juz skonczyla a ja nie wiem po jaką część mam sie wybrać do sklepu zeby zapobiec awarii . Czy mogą mi jakoś Państwo doradzic ? czy moze to byc wina zasilacza ? czy plyty głównej ? ( zasilacz: modecom 300wat, plyta asus a7v8x-x, procek: sempron 3000+ , grafika ATI randeon 9200 , cooler ARCTIC COOLING Copper 2TC (40-50 st.) ). Bardzo proszę o odpowiedz. Pozdrawiam Artur Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 (edytowane) sporubuj pozyczyc zasilacz i juz bedziesz wiedzial. wszystko mozliwe jest :( mialem kiedys problem ze stacja dyskietek ze komputer sie niewlaczal :( byla uszkodzona i robila jakies zwarcie. zaskakiwal po kilku zalaczeniach listwy. odlacz wszystko co sie da i sprawdzaj. moze to np. grafika chlodzna pasywnie?? zobacz czy sie nieprzegrzewa ?? Edytowane 25 Kwietnia 2005 przez luki_pc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2oor Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Ciezko tak sprawdzic , jak juz mowilem czasami sie wlancza czasami nie ... Grafika jest pasywnie chlodzona ale chyba to nie przez to bo w nocy komp nie chodzi wiec jest zimna ,rano wlanczam i za pierwszym razem komp sie nie wlancza .. a za drugim tak.. ciezko ustalic awarie ale jednak moze ktos mi pomoze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBoss Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 hmm, nie wiem czemu ciągle kolejni userzy mysla ze tutaj wrozki przesiaduja :| zrob to co napisal @luki_pc i wykluczy sie juz troche mozliwosci :-/ inaczej sie nie da pomoc... chyba ze kompa przyniesiesz mi do chaty, no to bardziej pomoge... <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2oor Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 ok skonbinuje zasilacz , i podloncze na dluzszy czas, zobaczymy czy cos pomoze. dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...