Skocz do zawartości
ar2oor

Awaria Komputera...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Mam pewien problem , mianowicie od pewnego czasu komputer nie zawsze mi sie włączał ,tzn po nacisnieciu Powera wszystko w środku sie zaczeło 'kręcić' ale nie bylo tego Sygnału(pikniecia) jak zawsze przy włączaniu i komputer dalej sie nie wlanczal. Pewnego dnia mi sie całkiem nie włączył , myśląc ze powodem moze byc płyta główna oddałem ją do gwarancji , jednak okazało sie ze upiekł się procesor , wiec kupilem procka , ale po zmianie procesora dalej zdarzało się ze komputer się nie włącza zawsze . I w tej sytuacji nie wiem co jest tego przyczyną , gwarancja sie juz skonczyla a ja nie wiem po jaką część mam sie wybrać do sklepu zeby zapobiec awarii . Czy mogą mi jakoś Państwo doradzic ? czy moze to byc wina zasilacza ? czy plyty głównej ? ( zasilacz: modecom 300wat, plyta asus a7v8x-x, procek: sempron 3000+ , grafika ATI randeon 9200 , cooler ARCTIC COOLING Copper 2TC (40-50 st.) ).

Bardzo proszę o odpowiedz.

Pozdrawiam

Artur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sporubuj pozyczyc zasilacz i juz bedziesz wiedzial. wszystko mozliwe jest :(

mialem kiedys problem ze stacja dyskietek ze komputer sie niewlaczal :(

byla uszkodzona i robila jakies zwarcie. zaskakiwal po kilku zalaczeniach listwy.

odlacz wszystko co sie da i sprawdzaj. moze to np. grafika chlodzna pasywnie?? zobacz czy sie nieprzegrzewa ??

Edytowane przez luki_pc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciezko tak sprawdzic , jak juz mowilem czasami sie wlancza czasami nie ...

Grafika jest pasywnie chlodzona ale chyba to nie przez to bo w nocy komp nie chodzi wiec jest zimna ,rano wlanczam i za pierwszym razem komp sie nie wlancza .. a za drugim tak..

ciezko ustalic awarie ale jednak moze ktos mi pomoze ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm, nie wiem czemu ciągle kolejni userzy mysla ze tutaj wrozki przesiaduja :|

zrob to co napisal @luki_pc i wykluczy sie juz troche mozliwosci :-/ inaczej sie nie da pomoc... chyba ze kompa przyniesiesz mi do chaty, no to bardziej pomoge... <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi