Skocz do zawartości
^ZoLtaR^

co myślicie o Chaintech'u Apogee 7VJL ?

Rekomendowane odpowiedzi

mam (raczej mialem) Shuttle'a AK31, padl po 2 tyg. i stwierdzilem ze dosc low-endowych plyt :) chce kupic jakies MoBo zeby ciagnelo atlony przynajmniej do 2400, DDR 333, pelne opcje O/C z BIOSu, i co wazne, zeby mialo dzielnik 1/5.

co sadzicie o tym chaintechu ?

z gory dzieki za odpowiedz ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym nie ryzykował

chaintech zawsze był low-endowym producentem

zrobił płytke-gdzies tam napisali pochlebną reckę -niektórzy sie na nią rzucili i co??

dzisiaj wiekszosc z nich ma z nią problemy

doquadnie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym nie ryzykował

W wąktach z forum dotyczących Chaintecha stwierdzono co innego..

zrobił płytke-gdzies tam napisali pochlebną reckę -niektórzy sie na nią rzucili i co??

Jak do tej pory na forum znalazłem tylko jednego niezadowolonego użytkonika i kilku zadowolonych, wyjaśnisz mi to?

A może to ty jestes uprzedzony do tej płytki... ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym nie ryzykował

W wąktach z forum dotyczących Chaintecha stwierdzono co innego..

Jak do tej pory na forum znalazłem tylko jednego niezadowolonego użytkonika i kilku zadowolonych, wyjaśnisz mi to?

A może to ty jestes uprzedzony do tej płytki... ?

po piewsze nie jestem uprzedzony

po drugie poszukaj dobrze na forum to sie przekonasz

wspominało kilku uzytkowników ze to raczej beee

po trzecie uzywany form grzecznosciowych (Ty,Tobie itp)

ps.Zoltar

zawsze polegaj na sprawdzonych produktach (epox,asus,msi.gigabyte,abit) a chaintecha zostaw komu innemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to Panowie powiem wam coś o Chaintech APOGEE 7VJL. Jak widzicie mam takie mobo i:

1) do podkręcania jest świetna mam wyniki z ocworkbench na 180 FSB 8) (u mnie tylko 167FSB z powodu chłodzenia :lol: )

2)Ustawia się w niej wszystko począwszy od napięcia na pamięciach, agp, cpu skończywszy na mostku 8O

3)płyta bardzo stabilna (naprawde 8) ) i z zajebistym wyposażeniem

4) i wszystko jest świetne oprócz jednej rzeczy BRAK MNOŻNIKA 1/5 .

Wszyscy użytkownicy łudzą się nadzieją że kolejny bios to rozwiąże ale narazie ani widu ani słychu :cry: .Pożyjemy zobaczymy.

Na koniec jak tylko (mam nadzieje) usuną tą usterke to płytka będzie naprawde cacy.

UFFFFFF i to tyle na ten temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hawk-ktos cos pisal o jakiejs zworce :P

ale pewnie nie dziala :P

Z tą zworą to są cyrki. Jak ją ustawisz w pozycję 166FSB to kicha, na ocworkbench gostek wysłał swoją mobo do producenta i zrobili mu jakiś MOD :lol: ale narazie jak z nim gadałem to kicha :cry:. Wszystko rozbija się o te pierdzielone 1/5 i mobo byłaby cacy 8)

A najlepsze jest to że goście wyciągają na niej 170-180FSB :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czlowieku nie kupuj tej płyty mam ja i jest to jedno wielkie badziewie :!:  :!:  :!:  :!:

Mógłbyś to jakoś uzasadnić, bo powiedzieć sobie ot tak że coś jest do [gluteus maximus] to każdy lamer potrafi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mógłbyś to jakoś uzasadnić, bo powiedzieć sobie ot tak że coś jest do [gluteus maximus] to każdy lamer potrafi

Oto argumenty ktore (kolejnosc przypadkowa):

1. Kondensatory, ktore sa zbyt blisko gniazda socketa, mozna to jeszcze przebolec bo jak sie nagimnastykujesz to zalozysz radiator nie mowie tu o standardowych rozmairow radiatorach

2.Powierzchnia styku radiatora na mostku połnocnym u mnie nie wynosila nawet 1/4 powierchni radiatora dopiero po spolerowaniu powierzchni spodniej radiatora odbieral cieplo

3.panel C-Box: nie pomysleli o ludzich ktorzy maja obudowy maskujace stacje dyskietek i nie maja gdzie umiescic panela, umieszczenie gniazd usb do c-boxa w polizu slotow PCI totalna gluptoa

4. Sluchawki: efektowne wykonanie mierna jakosc dzwieku. Mozesz powiedziec ze mam sie cieszyc ze chociaz sa. Ale ja uwazam ze lepiej nie dawac niz dac jakies do d***.

5. Super tajna zworka o ktorej nikt nie wie i nie wiadomo do czego sluzy nie opisana w instrukcji ani w zadnym manualu!!!!aha i super top secret zwisy po przestawieniu jej.

6.dzwiek: w moich sluchawkach slysze same szumy,trzaski a czasami nawet wentlator na procku, kumpel ma ten sam uklad dzwiekowy na asusie av7-333 i u niego nic nie slychac.

7.bios mial niby zwiekszyc mozliwosc wybory mnoznika do x18 a tu kupa nie zwiekszyl

8. ostatnia aktualizacja biosu w sierpniu a mamy listopad!!!!!!!!!!!!!!!!!!

9.Apogee overclocking utility: ver.0004 beta juz od 5 miesiecy !!!! przez ten czas nic nie zrobili!!!

10.wogole support techniczny jest do bani co prawda jest polska strona chaintecha ale Bóg wie kiedy byla aktualizowana.Strona na tajwanie to samo.

11.Soft niby 4 plytki a nic na nich nie ma. Oczywiscie mowie o szarym uzytkowniku komputera ktory nie ma zamiaru instalowac linuxa

12.Sprawa dzielnika 1/5

13.Wgrywanie biosu z dyskietki niby nic trudnego ale o niebo przyjemniej by sie wgrywalo go z poziomu wina, Niestety napisanie do tego niezbednego programu jest za trudne dla programistow chaintecha.

I to narazie wszystko jak mi sie cos przypomni to napisze.

a tak przy okazji jedyna rzecza za ktora moge pochwalic chaintecha to round cable moim zdaniem inni producenci powinni ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> przyklad z chaintech i rowniez dolaczac round cabel do swoich plyt :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oto argumenty ktore (kolejnosc przypadkowa):

1. Kondensatory, ktore sa zbyt blisko gniazda socketa, mozna to jeszcze przebolec bo jak sie nagimnastykujesz to zalozysz radiator nie mowie tu o standardowych rozmairow radiatorach

2.Powierzchnia styku radiatora na mostku połnocnym u mnie nie wynosila nawet 1/4 powierchni radiatora dopiero po spolerowaniu powierzchni spodniej radiatora odbieral cieplo

3.panel C-Box: nie pomysleli o ludzich ktorzy maja obudowy maskujace stacje dyskietek i nie maja gdzie umiescic panela, umieszczenie gniazd usb do c-boxa w polizu slotow PCI totalna gluptoa

4. Sluchawki: efektowne wykonanie mierna jakosc dzwieku. Mozesz powiedziec ze mam sie cieszyc ze chociaz sa. Ale ja uwazam ze lepiej nie dawac niz dac jakies do d***.

5. Super tajna zworka o ktorej nikt nie wie i nie wiadomo do czego sluzy nie opisana w instrukcji ani w zadnym manualu!!!!aha i super top secret zwisy po przestawieniu jej.

6.dzwiek: w moich sluchawkach slysze same szumy,trzaski a czasami nawet wentlator na procku, kumpel ma ten sam uklad dzwiekowy na asusie av7-333 i u niego nic nie slychac.

7.bios mial niby zwiekszyc mozliwosc wybory mnoznika do x18 a tu kupa nie zwiekszyl

8. ostatnia aktualizacja biosu w sierpniu a mamy listopad!!!!!!!!!!!!!!!!!!

9.Apogee overclocking utility: ver.0004 beta juz od 5 miesiecy !!!! przez ten czas nic nie zrobili!!!

10.wogole support techniczny jest do bani co prawda jest polska strona chaintecha ale Bóg wie kiedy byla aktualizowana.Strona na tajwanie to samo.

11.Soft niby 4 plytki a nic na nich nie ma. Oczywiscie mowie o szarym uzytkowniku komputera ktory nie ma zamiaru instalowac linuxa

12.Sprawa dzielnika 1/5

13.Wgrywanie biosu z dyskietki niby nic trudnego ale o niebo przyjemniej by sie wgrywalo go z poziomu wina, Niestety napisanie do tego niezbednego programu jest za trudne dla programistow chaintecha.

I to narazie wszystko jak mi sie cos przypomni to napisze.

a tak przy okazji jedyna rzecza za ktora moge pochwalic chaintecha to round cable moim zdaniem inni producenci powinni ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> przyklad z chaintech i rowniez dolaczac round cabel do swoich plyt :)

ad 9 jest już nowa

ver. programu

ad13 nie widziałem jeszcze mobo w której bios byłby wgrywany z poziomu windy (można oczywiście to zrobić ale za efekty nie ręcze 8) )

ad7 tylko w rev. 103 płyty jak masz 102 no to mnożnik (chyba) 12,5X

ad12 tu się z tobą zgodze brak mnożnika 1/5 DUŻY BŁĄD

Co do wyposażenia to i tak jest nieźle dlatego że ta firma chociaż dała coś więcej niż tylko gołe kable i cd ze sterami,a wywody w stylu że słuchawki są badziewne czy panela nie mam gdzie zamontować są bez sęsu. W innych mobo nawet tego nie ma.

ad2 co do powieżchni styku ja jakoś nie miałem z tym problemów wsio było cacy

ad1 z tymi kondensatorami nie jest aż tak źle miałem już mobo gdzie były naprawde blizko, pozatym ja swojego titana CU5TB założyłem jakoś bez problemu a do małych to on nie należy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha i jeszcze jedno wydajnosc porownywalna z moja porzednia Mobo gigabyte 7-vtxe+ na 266 a w nie ktorych testach chaintech byl wolniejszy

a oto dokladna data ostatniej aktualizacji strony producenta www.chaintech.com.tw

© 2002 CHAINTECH COMPUTER CO., LTD. All rights reserved. - 2002-08-02 9:53 Updated.

ad9. mozesz mi podac linka

ad13.To widze ze jeszcze wielu rzeczy nie widziales np. gigabyte, Asus :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hie ja jakies 20 Biosow wgralem z Windowsa :) .

A co do tej plyty o ktora pyta kolega , to lepiej kupic cos sprawdzonego z dobrym suportem , wiec w miare upodobania polecam Abit , Asus , Gigabyte i Soyo tyle ze nie znajdziesz .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co do tej  plyty o ktora pyta kolega , to lepiej kupic cos sprawdzonego z dobrym suportem , wiec w miare upodobania polecam Abit , Asus , Gigabyte i Soyo tyle ze nie znajdziesz .

Ja spróbowałem raz i musiałem programator kombinować :P .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co do tej  plyty o ktora pyta kolega , to lepiej kupic cos sprawdzonego z dobrym suportem , wiec w miare upodobania polecam Abit , Asus , Gigabyte i Soyo tyle ze nie znajdziesz .

Tylko mi nie mow ze na Asusie ??? A do tego A7V333

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko mi nie mow ze na Asusie ??? A do tego A7V333

Dokładnie nie pamiętam ale to raczej nie był Asus a co padł biosik :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...