witgit Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Witam . Mam płytke Gigabyte GA-7N400S-L i niemoge zmienić napiecia na procka z biosu , a chciałbym . I teraz czy można wgrać do tej płytki jakiś bios (może zmodyfikowany) aby uzyskać w bisie tą możliwość. Jeżeli nie istnieje to jak zwiekszyć napięcie poprzez v-mod . Dodam że posiadam bartona 3000+ i chciałbym coś z niego wycisnąć. Bardzo proszę o porade. Jeżeli to lamerskie pytania to przepraszam ale nigdzie niemoge znależć tego co w 100% mnie interesuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:TIMONek:. Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Np druty w socket sam tak robilem na KT-600, chyba najlepsza metoda (najmniej inwazyjna), no chyba ze jest jakis zmodyfikowany bios w troche watpie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witgit Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Np druty w socket sam tak robilem na KT-600, chyba najlepsza metoda (najmniej inwazyjna), no chyba ze jest jakis zmodyfikowany bios w troche watpie 1410131[/snapback] Dobra ale czy to u mnie wypali? I co z czym zjezć? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witgit Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Pomoże mi ktoś czy mam sobie dać spokój? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 drutmod, google. jezeli znajac te 2 slowa nie poradzisz sobie ze zmiana vcore to faktycznie daj sobie spokoj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witgit Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 (edytowane) Mimo usilnych prób i starań nie znalazłem jaki drut w jaką dziurke wsadzić żeby podnieść napięcie np do 1,70v. Znalazłem coś na http://www.ocinside.de/index_e.html ale zniczaje tego co oni tam wypisują . Gdy zaznacze mój procesoe z moim napięciem pokazuje mi ze zeby uzyskać moje napięcie juz musze drutować , a zeby uzyskac 1,70 musze do drutować. Ze ch.... tego nieczaje a proca niechce spalić , wiec daje sobie spokój. Dziękuje serdeczne za pomoc. :blink: Edytowane 26 Kwietnia 2005 przez witgit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 ustaw sobie vcore i zmien w opcjach typ procka i co? nic sie nie zmienia w drutowaniu. bo jak sie ustawia vcore na drutach to jes to uniwersalne dla kazdego procka na socketA a przeciez byly procki z vcore 1.45-1.7 i dla nich tez mozesz ustawic jakis inne. ustaw po prostu vcore 1.7 cyz ile tam chcesz i wsadz te druty co w tym takiego trudnego. ale skoro ci kiepsko idize obsluga szukajow to ci powiem ze ustawiajac 1.7 na bartonie "skasujesz" mu domyslne napiecie i jak wyjmiesz druty to nie bedzie startowal z 1.65 tylko chyba z 1.5 dla bartona jedyna bezpieczna opcja niezmieniajaca defaultowego napiecia to drutowanie na 1.85 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Z tego co wiem to mobo gigabyte maja taka ukryta opcje z takimi mozliwosciami OC trzeba chyba wcisnac w biosie uklad: ctrl + F1 i Ci sie wyswietla dodatkowa opcja. Musisz sie pobawic bo nie wiem czy to taki skrot na 100% jest taka mozliwosc bo sam to kiedys na forum czytalem! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L-U-Z-A-K Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Na drutmoda zapraszam http://www.ocinside.de/go_e.html?/html/wor...amd_pinmod.html :) u mnie sie sprawdzil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 no, a ten sposob co ja napisalem z tą ukrytą opcja w biosie GA ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EaC Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 (edytowane) to jak mozna podniesc napiecie bez drutmodu ? sprawdze sugestie bart'a17 mam nadzieje ze sie nie mylisz :) nie działa :( :( :( Edytowane 30 Kwietnia 2005 przez EaC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witgit Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Niedziała bo nasza płyta niema tej opcji w biosie nawet po wciśnięciu Ctrl + F1 i tyle płyta do bani!!! Nawet zmodyfikowanego biosa dostać nie idzie!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EaC Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 to co nam pozostało ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:TIMONek:. Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 drutmod... ktory jest bajecznie prosta rzecza... 5 minut i masz wyzsze napiecie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 No to zrob ten drutmod ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EaC Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 (edytowane) szczerze to pierwszy raz zetknelem sie ze slowem drutmod ... mozna cos wiecej , co trzeba zrobic ? :P moze zmiana biosu cos zmieni ?! @witgit--> BIOS znajdziesz tu : http://tw.giga-byte.com/Motherboard/Suppor...400S-L_More.htm Edytowane 1 Maja 2005 przez EaC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witgit Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Nie no ten bios to jaa mam i używam. Ale bios zmodyfikowany dostań tak żeby miał możliwość zmiany napięcia właśnie z biosu. :unsure: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 drutmod to 3min robot - nie badzie panienkami :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witgit Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 drutmod to 3min robot - nie badzie panienkami :mur: 1420522[/snapback] Ja sie tego drutmoda troche boje . Czytałem że to trzeba najlepiej ustawić na 1,85v. A jak coś sie zjara? Ido teraz niejestem pewny do której dziórki co włorzyc. :blink: :blink: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EaC Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 <_< ale o co chodzi jakie druty z czym :unsure: ucieszylbym sie jak by ktos wyjasnił :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witgit Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 A ja mam takie złudzenie że panowie specjaliści sami konkretnie niewiedzą gdzie jaki drut włorzyć....... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EaC Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 (edytowane) obmyslalem wszystko i stwierdzielem ze ide jutro do sklepu z prosba (grozba :wink: ) o wymiane na nową ! mam nadzieje ze kolo sie zgodzi plyte mam od czwartku , wiec powinien ... Edytowane 1 Maja 2005 przez EaC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 "ucieszylbym sie jak by ktos wyjasnił" a 22 tysiace uzytkownikow tweaka by sie ucieszylo jak bys poszukal. wstyd facet piszesz posty o godzinie 13:37 a szukajki nie umiesz obslugiwac... tylko zludzenie. co w tym trudnego? najgorsze zrobiles sam bo linka miales, zmienic vcore na 1.85, widok na sokcet przerysowac na kartke/wydrukowac z zachowaniem punkow odniesienia czyli 2 scietych rogow socketa. zdjac prokca wziac kawalki druta o dlugosci 1.5cm cienkiego zgiac w podkowe i powsadzac w takie miejsca by polaczyc te dziury ktore sa polaczone czarnymi kreskami. zalozyc proca chlodzenie nie posrac sie ze strachu i odpalic. uwaga 1.85 to stosunkowo wysokie napiecie wiec podkrec tego badziewnego pentagrama na wysokie obroty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EaC Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 @[hS.4f] Logan ==> dziekuje :] , sorki za lenistwo :( pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubolo Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 no tak a sempron?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 no tak a sempron?? 1693066[/snapback] Z tego co wiem to jest tak samo jak w bartonie. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubolo Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 musze chyba wiedziec na pewno:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajakubek Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Mam pytanie mam tą sama płytę co w temacie czyli GA-7N400S-L. mam wgrany ZMODOWANY BIOS :)) :unsure: i niestety opcja zmiany napięcia na procka w tym zmodowanym biosie nie działa :(. Chciałem zmienić napięcie na swoim Duronie 1000Mhz na jakieś wyższe od nominalnego by więcej go podkręcić, bo tak to chodzi na nominalnym napięciu tylko na 1200Mhz :( :mur: PLIZ PODPOWIEDZCIE JAK ZROBIC DRUTMODA NA DURONA 1000MHZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jot_Er_Ka Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 codo magicznej opcji CTRL+F1 to na 100% dziala na Gigabyte 7NF-RZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Na duronie morgan to CHYBA drutmod nie będzie działał, trzeba łączyć/ciąć odpowiednie mostki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...