Skocz do zawartości
witgit

V-mod

Rekomendowane odpowiedzi

Witam . Mam płytke Gigabyte GA-7N400S-L i niemoge zmienić napiecia na procka z biosu , a chciałbym . I teraz czy można wgrać do tej płytki jakiś bios (może zmodyfikowany) aby uzyskać w bisie tą możliwość. Jeżeli nie istnieje to jak zwiekszyć napięcie poprzez v-mod . Dodam że posiadam bartona 3000+ i chciałbym coś z niego wycisnąć.

Bardzo proszę o porade. Jeżeli to lamerskie pytania to przepraszam ale nigdzie niemoge znależć tego co w 100% mnie interesuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mimo usilnych prób i starań nie znalazłem jaki drut w jaką dziurke wsadzić żeby podnieść napięcie np do 1,70v. Znalazłem coś na http://www.ocinside.de/index_e.html ale zniczaje tego co oni tam wypisują . Gdy zaznacze mój procesoe z moim napięciem pokazuje mi ze zeby uzyskać moje napięcie juz musze drutować , a zeby uzyskac 1,70 musze do drutować. Ze ch.... tego nieczaje a proca niechce spalić , wiec daje sobie spokój.

Dziękuje serdeczne za pomoc. :blink:

Edytowane przez witgit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ustaw sobie vcore i zmien w opcjach typ procka i co? nic sie nie zmienia w drutowaniu. bo jak sie ustawia vcore na drutach to jes to uniwersalne dla kazdego procka na socketA a przeciez byly procki z vcore 1.45-1.7 i dla nich tez mozesz ustawic jakis inne.

ustaw po prostu vcore 1.7 cyz ile tam chcesz i wsadz te druty co w tym takiego trudnego.

ale skoro ci kiepsko idize obsluga szukajow to ci powiem ze ustawiajac 1.7 na bartonie "skasujesz" mu domyslne napiecie i jak wyjmiesz druty to nie bedzie startowal z 1.65 tylko chyba z 1.5 dla bartona jedyna bezpieczna opcja niezmieniajaca defaultowego napiecia to drutowanie na 1.85

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem to mobo gigabyte maja taka ukryta opcje z takimi mozliwosciami OC trzeba chyba wcisnac w biosie uklad: ctrl + F1 i Ci sie wyswietla dodatkowa opcja. Musisz sie pobawic bo nie wiem czy to taki skrot na 100% jest taka mozliwosc bo sam to kiedys na forum czytalem!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jak mozna podniesc napiecie bez drutmodu ?

sprawdze sugestie bart'a17 mam nadzieje ze sie nie mylisz :)

nie działa :( :( :(

Edytowane przez EaC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

drutmod to 3min robot - nie badzie panienkami :mur:

1420522[/snapback]

Ja sie tego drutmoda troche boje .

Czytałem że to trzeba najlepiej ustawić na 1,85v. A jak coś sie zjara? Ido teraz niejestem pewny do której dziórki co włorzyc. :blink: :blink: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obmyslalem wszystko i stwierdzielem ze ide jutro do sklepu z prosba (grozba :wink: ) o wymiane na nową ! mam nadzieje ze kolo sie zgodzi plyte mam od czwartku , wiec powinien ...

Edytowane przez EaC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"ucieszylbym sie jak by ktos wyjasnił" a 22 tysiace uzytkownikow tweaka by sie ucieszylo jak bys poszukal. wstyd facet piszesz posty o godzinie 13:37 a szukajki nie umiesz obslugiwac...

tylko zludzenie.

Dołączona grafika

co w tym trudnego? najgorsze zrobiles sam bo linka miales, zmienic vcore na 1.85, widok na sokcet przerysowac na kartke/wydrukowac z zachowaniem punkow odniesienia czyli 2 scietych rogow socketa. zdjac prokca wziac kawalki druta o dlugosci 1.5cm cienkiego zgiac w podkowe i powsadzac w takie miejsca by polaczyc te dziury ktore sa polaczone czarnymi kreskami. zalozyc proca chlodzenie nie posrac sie ze strachu i odpalic.

uwaga 1.85 to stosunkowo wysokie napiecie wiec podkrec tego badziewnego pentagrama na wysokie obroty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie mam tą sama płytę co w temacie czyli GA-7N400S-L. mam wgrany ZMODOWANY BIOS :)) :unsure: i niestety opcja zmiany napięcia na procka w tym zmodowanym biosie nie działa :(. Chciałem zmienić napięcie na swoim Duronie 1000Mhz na jakieś wyższe od nominalnego by więcej go podkręcić, bo tak to chodzi na nominalnym napięciu tylko na 1200Mhz :( :mur: PLIZ PODPOWIEDZCIE JAK ZROBIC DRUTMODA NA DURONA 1000MHZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...