djswistak Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 witam chodzi mi o to: zaistalowalem winde na c zrobilem inna partycje tak ok 3 gb na fat 32 i tam bym chcial przeniesc caly plik wymiany. tak zeby byl na innej partycji celowo dla nie stworzonej.chyba jasno sie wyrazilem. prosze o pomoc bo nie wiem jak to zrobic. w ustawieniach pliku wymiany jak ustawiam na inna partycje i daje we wszystkich oknach to i tak plik wymiany zostaje na c nawet po restarcie systemu. jak to zrobic. z góry bardzo dziekuje za info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komak Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 (edytowane) Właściwości "Mój Komputer"--->Zaawansowane--->Wydajność ustawienia---> Pamięć wirtualna - zmień---> Przy dysku C zaznaczasz opcje "bez pliku stronicowania", przy dysku na którym chcesz mieć - zaznaczasz opcje "rozmiar niestandardowy" i wpisujesz ile tam chcesz mieć i wciskasz przycisk "ustaw". A później to już tylko ok ok i restart kompa. Masz 1 GB pamięci, więc ustaw sobie plik wymiany max 1GB, 3 GB wyodrębnione z dysku na ten plik to troche za dużo i ok 2 GB dysku będzie marnotrawione. Ale jeśli tak chcesz. Edytowane 25 Kwietnia 2005 przez Komak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzeyeq Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Jeszcze dodam- że warto przy usunięciu pliku wymiany z C:\ też kliknąć opcję Ustaw- zatwierdzasz zmianę i po restarcie nie masz już na C:\ swapfile. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...