Brush Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 siema mam pytanko widze ze czesto uzywacie szpachli do modow ja widzialem tylko jeden rodza jw sklepie i to za 7zl mala puszeczka jaaka szpachla jest najlepsza, ile kosztuje ,i ile jej jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vacpan Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Ja używałem szpachli budowlanej takiej zwyczajnej do ścian, ale nie polecam. Najpierw pękła, potem odpadła ( a może to dlatego, że to był rocznik 1993 ? ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stenes Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Ja mialem w swoim reku szpachle do samochodow z wloknem szklanym... straaaaasznie malo tej szpachli jest tam - na caly front budy chyba trzeba z 5 puszek <_< Zaplacilem 8 zeta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Jestem w trakcie moda. Kupiłem szpachlę akrylową stuccolini za 7.60. Jest nawet, nawet, ale po wychnięciu mogłaby być sztywniejsza :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 siema mam pytanko widze ze czesto uzywacie szpachli do modow ja widzialem tylko jeden rodza jw sklepie i to za 7zl mala puszeczka jaaka szpachla jest najlepsza, ile kosztuje ,i ile jej jest 1409952[/snapback] ja uzywalem szpachlowki na tworzywa sztuczne firmy NOVOL bardzo dobra szpachla do plastiku (na front panel), wdzieczny material w obrobce... polecam :] nie pamietam ile jej bylo ale puszeczka 6zl a wieksza 10zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Bardzo fajny temat. Tylko że po nazwach to trudno zapamiętać. Jestem wzrokowcem taka jak wielu innych. Może dodajcie fotki co kupować a co omijać np. do plastiku jest ta dobra a do metalu ta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 jak ktos bedzie chcial i naprawde ciekaw jest tematu to zapamieta nazwe ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 jak ktos bedzie chcial i naprawde ciekaw jest tematu to zapamieta nazwe ;] 1411388[/snapback] :D Mam mało pamięci :D jeszcze na SIM-ach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brush Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 ja szpachle do smaochodu kupuje duza paczka sie oplaca 750ml za 15 zl przejdz sie po kilku sklepach i jzu bo ja na blache chce szpachle i dlatego samochodowa a jka na panel to w sklepie sie zapyta oni moze maja kilka i napewno poradza ci bardzo dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Przecież to nie dla mnie myślicie że nie poradził bym sobie z kupnem szpachli, :mur: :mur: :mur: no chyba żartujecie. To dla ludzi mniej doświadczanych. Jak nie chcecie to nie dawajcie fotek, tylko za jakiś czas znów pojawi się podobny temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Jak nie chcecie to nie dawajcie fotek,po co fotki jak np ja nie mam ich czym zrobic, a nawet jakbym mial czym to nie mam w domu szpachli nazwa jest najwazniejsza tylko za jakiś czas znów pojawi się podobny temat.to odeslemy autora do tego topiku ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 ...Może dodajcie fotki co kupować... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACK_MONKEY Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 ja uzywalem szpachlowki na tworzywa sztuczne firmy NOVOL bardzo dobra szpachla do plastiku (na front panel), wdzieczny material w obrobce... polecam :] nie pamietam ile jej bylo ale puszeczka 6zl a wieksza 10zl 1411097[/snapback] także NOVOL samochodowy, ale śmierdzi to to co nie miara, maskę respiratorską polecam do tego, także w czasie szlifowania, extra się modeluje, cały panel przedni odpaliłem tym, u mnie duża puszka po 18zł a mała po 8 :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 (edytowane) Jak ktoś nie ma aparatu to trudno. Masz kupić szpachle, farbę i inne potrzebne komponenty to lepiej zebrać sobie to do kupy i wydrukować. Idziesz do castoramy, patrzysz po półkach i szukasz, acha to była szpachla taka i taka, puszka była złota i był napis blebelble do plastiku. Wiadomo iż nazwa produktu nic nie mówi. Dany towar może się różnić zastosowaniem sposobem nakładania i różnymi głupotami o których w tej chwili nie wiem. Chcę aby ludzie kupowali od razu sprawdzony towar i nie tracili nerw gdy okaże się że to co nabyli nadaje się na mydło. Miałem taki problem z kupnem chromu. :mur: Dopiero za trzecim razem kupiłem farbę z której byłem zadowolony. Sprawa wydaje się prosta, lecz nie jest, a wszystko kosztuje. :D :D :D Edytowane 26 Kwietnia 2005 przez Dziuby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 To Ty chłopie masz jakies problemy ze soba :blink: drukowac zdjęcia i "chodzic" po pułka w cistoramach, no sorka, ale to wali szkoła specjalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 (edytowane) To Ty chłopie masz jakies problemy ze soba :blink: drukowac zdjęcia i "chodzic" po pułka w cistoramach, no sorka, ale to wali szkoła specjalna. 1413131[/snapback] Nie bądź taki mądry bo Cię pająki za obraz wciągnął Dzięki za słowa otuchy. Był taki temat na oślej „Chamstwo na forum” powinieneś poczytać. Naucz się czytać i zrozumiesz o co mi chodzi Edytowane 26 Kwietnia 2005 przez Dziuby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Nie bądź taki mądry bo Cię pająki za obraz wciągnął Dzięki za słowa otuchy. Był taki temat na oślej „Chamstwo na forum” powinieneś poczytać. Naucz się czytać i zrozumiesz o co mi chodzi 1413206[/snapback] no wiesz, czytac to ja umiem, ale od jakiegos czasu dziwnie piszesz i nie wie o co Ci chodzi,przeczytałem jeszcze kilka razy i połapałem, ale było ciezko, zawsze jakos Cię uważałem za normalnego ussera, ale odkąd dałes jakiś dziwny sposób oceniania wucetów piszesz niezrozumiały dla mnie bełkot, takie jest moje zdanie, a topic o tym "chamstwe"e znam :] dobra, ale nie róbmy oftopa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Większość ludzi ocenia wykonane prace. Jedni kadzą, że jest pięknie drudzy mówią prawdę, a prawda w oczy kole. Żeby zrozumieć krytykę skierowaną pod własny adres trzeba być dojrzały emocjonalnie, jest to powód przez który już nie oceniam prac i staram się nie krytykować. „ Cię uważałem za normalnego ussera, ale odkąd dałes jakiś dziwny sposób oceniania wucetów piszesz niezrozumiały dla mnie bełkot” Co do tej opinii odpowiem Ci tak, myśl jest ukryta. A czy ktoś mnie uważa za normalnego czy nie, to mam to głęboko w du..e. Zawsze będę miał przyjaciół i wrogów , jest to naturalne nikomu nie można dogodzić, gorzej byłoby jak bym miał samych przyjaciół. :mur: Dobra starczy tego pisania o szpachli :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^KapitaN^ Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 dobry temat ja zakupilem ta ostatnia ze zdjecia mechl!n'a pisze ze profesional oraz uniwersal B) wiec jak skoncze sie nia bawic to zdam relacje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 (edytowane) Dwie skrajne na zdjęciu (ta z lewej i prawej) to te same- ta z prawej opakowana jest tylko w nowszą wersję puchy (design bardziej PRO ;-) ). Szpachlówki te są koloru żółtego. Ta w środku jest biała/lekko szara- na puszcze napisane, że wykańczająca. Być może- bo odniosłem wrażenie jakby miała drobniejszą "gramaturę" niż te żółte... A może mi się zdawało... Edytowane 27 Kwietnia 2005 przez mechl!n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 ja uzywałem szpachli NOVOL do drewna zdaje sie, do łatania dziur w subwooferze... oczywiscie nie szpar do wewnątrz bo to silikon ledwie wytrzymuje :D... ale nieównosci po cięciu płyt.. i drgania temu nie zaszkodziły... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brush Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 wyciolme w desce dziure i zalalem szpachla i nei wime czym i jak wyciac zeby zachowac krztalt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto56 Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 a ja bym się chciał dowiedzieć w jakiej szpachli po wyschnieciu można ładnie ciąć i wiercić ?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 prawdopodobnie raczej w szpachli z wloknem szklanym bo pozostale MOGA sie kruszyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 a ja bym się chciał dowiedzieć w jakiej szpachli po wyschnieciu można ładnie ciąć i wiercić ?? :) 1416766[/snapback] Jeżeli zaszpachlujesz dużą dziurę (otwór) wiercenie w tym samym może spowodować ukruszenie szpachli. Można to zrobić inaczej Otwór szpachlowany ma np. 10mm i chcesz żeby miał 5mm, to szpachlujesz całość i wkładasz w nie wyschniętą szpachle śrubę 5mm. Po wyschnięciu masz gotowy otwór. Trwałość takiego otworu pozostawia dużo do życzenia. Najlepsze są szpachle z włóknem szklanym dwuskładnikowe tak jak napisał @Radek_BVB bardzo twarde i trwałe w nich można wiercić, wycinać, kombinować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto56 Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...