Skocz do zawartości
Novus

2chiefteki Tylko Który Lepszejszy?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam nawrociliscie kolejnego usera, ktory stwierdza ze gdy 99%userow mowi ze Codegeny sa do d...y to on tez tak zaczyna myslec. I co teraz zdecydowałem sie wymienic mopjego Codegena na jakis porzadny zasilacz i teraz pytanie tylko na jaki??. Naq allegro upatrzyłem sobie cos takiego

Chieftek nr1ó

i cos takiego

Chieftek nr2

i prosze o rade, ktory z tych dwoch jest lepszejszy bo imho cena taka sama. A moze cos innego w podobnej cenie??. Czekam na rady i sugestie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

akurat to ze wersja box nie jest taka zaleta, bo producent te 10zl zamiast przeznaczyc na jakis filtr do srodka zasilacza wydal to na kolorowe pudeleczko, isntrukcje i inne smieci.

1411268[/snapback]

No tak na boxie to mi w sumie nie zalerzy ale nadal nie wiem ktory zasilaczy jest ciekawsza konstrukcja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

akurat to ze wersja box nie jest taka zaleta, bo producent te 10zl zamiast przeznaczyc na jakis filtr do srodka zasilacza wydal to na kolorowe pudeleczko, isntrukcje i inne smieci.

1411268[/snapback]

Hehe doobre, toć to Enermax a nie Ropla, jakiego Ci tam filtra brakuje? :D Bez jaj :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma po co kupować na Alegro - polecam zasilacze Enermax ze strony Zenfista

http://zenfist.pl/index.php/cPath/34/Enermax

EG301P-VE (300W) za 129zł i EG365P-VE (350W) za 169zł , mają rewelacyjne parametry, ceny przystępne i wysyłka gratis.

Np. ten 300W ma +3.3V -> 28A (28A), +5V -> 30A(35), +12V -> 22A (17), w nawiasach mój Chieftec 360W za dużo większe pieniądze !!!

Pozdr. :D

Edytowane przez Lzep

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli jednym słowem te chefteki sa znacznie gorszym rozwiazaniem niz ten enteramx??

Znacznie gorsze to przesada ! - ja z mojego jestem zadowolony. Tylko, że kupowałem go prawie 2 lata temu za 255 zł !!! - wtedy o Enermax-ie w Polsce to można było tylko pomarzyć.

Teraz już są i jakbym miał teraz wybierać to bym brał Enermaxa i to tyle.

PS.

Jak ktoś ma za dużo kasy to radzę rzucić okiem na X-Connect 500W Black ( świetny wynalazek z odpinanymi kablami ! ) - a jak brak kasy to przyjemnie nawet tylko popatrzeć.

Pozdr. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi