Skocz do zawartości
dawzim

Internet Radiowy 64kbps

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie, dzisiaj założyli mi neta antena typu yagi na dachu jakaś sieciówka nawet nie wiem jaka. Pliki ściągają sie z prędkością ok 12kB/s strony otwieraja sie dośc szybko (mam w pracy DSL 512 to mam porównanie) martwi mnie tylki niski signal strenght 37% ale w przyszłym tygodniu założą parabolke to może będzie lepiej narazie nie jest najgorzej zawsze lepsze to niż modem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

martwi mnie tylki niski signal strenght 37%

strenght nie jest tak ważne jak link quality... no napewno przy parabolce poleci lepiej...

co do transferu to skoro masz 12kB/s to jest jakieś 100kbit/s sądzę że nieźle przy takim łaczu jak pisałeś że oni mają ;) ... tylko życzyć żeby tak zostało :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

strenght nie jest tak ważne jak link quality... no napewno przy parabolce poleci lepiej...

co do transferu to skoro masz 12kB/s to jest jakieś 100kbit/s sądzę że nieźle przy takim łaczu jak pisałeś że oni mają ;) ... tylko życzyć żeby tak zostało :D

1434961[/snapback]

No narazie jest OK ale tymi ISDN-ami centrale rozwalili w całej gminie telefony nie działy w piątek :D:D w tym tygodniu tepsa stawia im POLPAK-a aha już zmienili z tych 64kbps na 128 wiec ok aha jak moge rozpoznac IP wewnętzrne i zewnętrzne i czy ma to wpływa na P2p?

witam ponownie a wiec tak troche czasu mineło nasza siec jak do tej pory chodzi nie wiem czy jeszcze na tych isdn-ach czy juz polpak jest ale jest inny problem generalnie zawsze była predkośc 11Mb ale ostatnio tak sie dzieje ze zaczyna spadac do 5,5 a czesem nawet do 2,0 (tedy juz nzawet gg nie działa) co moze byc przyczyną moc i jakosc sygnalu jest na tym samym poziomie co kiedys. Link quality - 90 signal strenght 25-30. Doradzicie cos, aha mam dosc długi kabel 15m ale spokojnie moglbym skrocic o ok 2m czy to by coś polepszyło?

Edytowane przez dawzim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IP wewnętrzne są często z puli 192.168.x.x więc jak masz winxp to wpisz ipconfig /all w wierszu poleceń i pokaże ci jakie masz IP, co do p2p to na IP zewnętrznym podobno lepiej działają ale nie jestem specem tym temacie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi