MAttX Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Mam pytanie - potrzebuje stworzyc program bazo-danowy a dokładniej programki pod Windowsa cos w stylu programow do fakturowania z baza artykułów i paroma formularzami . Umiem programowac w Pascalu dosyc dobrze i mam pytanie czy aby poproobowac robic cos takiego w/w to Delphi bedzie odpowiedni ? Nie umiec Delphi ale jesli slyszalem ze jest on elstyczny jak Pascal i jest typu RAD wiec jesli dowiem sie od kogos ze da sie cos takiego to sie tego podejme - jesli nie to moze ktos zaproponuje jakis inny jezyk byle na C++ bo musialbym jechac od 0 a w Delphi jest Obejct PAscal - na ktorym sie troszke znam .Wiec jak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Powinieneś zrobić takie coś w Delphi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haze Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 W Delphi bez problemu zrobisz prostą ewidencję towarów, trochę bardziej się namęczysz projektując formularze do wydruku. Ja zrobiłbym to korzystając z Excela i VisualBasica - wtedy połowę roboty załatwisz korzystając z mechanizmów arkusza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ygbd Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Do robienia raportów jest chyba specjalna kontrolka niestety jeszcze nic z nią nie robiłem, więc nie wiem jak działa, ale z tego co widziałem, może to wyglądać podobnie jak robienie raportów w Accessie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...