Skocz do zawartości
oldskul

Athlon Xp 2600 + Barthon

Rekomendowane odpowiedzi

Otóż jestem posiadaczem Athlona XP 2600 + Barton

Typ procesora AMD Athlon XP-A, 1913 MHz (5.75 x 333)

Nazwa kodowa Barton

Seria A2

Pamięć podręczna L1 kodu 64 KB

Pamięć podręczna L1 danych 64 KB

Pamięć podręczna L2 512 KB (On-Die, Full-Speed)

Informacje fizyczne procesora

Typ obudowy 453 Pin PGA

Wymiary obudowy 4.95 cm x 4.95 cm

Liczba tranzystorów 54.3 milion(ów)

Technologia wykonania 6Mi, 0.13 um, CMOS, Cu

Rozmiar procesora (Die Size) 101 mm2

Napięcie rdzenia 1.65 V

Napięcie We /Wy 1.6 V

Typowa moc 53.7 - 60.4 W (zależna od szybkości procesora)

Maksymalna moc 68.3 - 76.8 W (zależna od szybkości procesora)

Producent procesora

Nazwa firmy Advanced Micro Devices, Inc.

Informacje o produkcie http://www.amd.com/us-en/Processors/Produc...,30_118,00.html

Wykorzystanie procesora

Procesor nr 1 5 %

Moja płyta głowna to Asus A7N8X-X nForce 2 (nie obsł. dual channel), mam biosa typu award... I... próbując podnieść mnożnik z 11x5 (166 Mhz) na 12,5 (166Mhz) aby oczywiśćie podkręcić go choć do 2800 +... W biosie jest ok...zmienione na 12,5x166, wchodze do Windy, odpalam Aide 32, a w niej dalej pisze ze mam 2600 + nawet nie jest podane, ze cos kreciłem... Dodam, że nie zmieniałem taktowania pamięci ram, ani ustawień na Agressive, mam na optimal... A więc pytanie, czy coś zrobiłem źle ?? Nigdy jeszcze nie podkręcałem procka, więc może nie przestawiłem czegoś jeszcze... A więc jakieś rady, sugestie, komentarze... Aha, zmieniłem na razie na 11,5 (166Mhz)... Z góry dziękuję wszystkim...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No a nie przewidziales, ze jest zablokowany mnoznik? Zajrzyj do faq, znajdziesz tam podstawy oc, skoro twierdzisz, ze nigdy nie pokrecales.

edit

Teraz spojrzalem na Twoj dluuugi podpis, i nie polecam Ci krecic procka przy tym zasilaczu co masz.

Edytowane przez narcyz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi sie ze Twoje obuzenie jest zbedne. Pisze Ci tak poniewaz mialem rowniez takiego Feel'a i wiem na co go stac. Zreszta czy pewnie o napieciach mowisz na podstawie jakichs programow diagnostycznych, a nie miernika. Zreszta niewazne. Nie o zasialczu tu chyba chciales rozmawiac...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

piszę do tego tematu żeby nie zakładać nowego. Otóż często mi się pojawia błąd że "pamięć nie może być read". I teraz czego to wina. procka, bo nie działa stabinie na 2200mhz przy 1.75, pamięci, a może płyty ?? A może samego windowsa (minęło już aż 2,5 miesiąca od formatu), choć na bierząca używam Spybot S&D, Registry Mechanic, oraz RegSupremePRO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...