Skocz do zawartości
akslow

Gwarancja Po Wymianie Na Nowe (prosze O Rade)

Rekomendowane odpowiedzi

Wyslalem 3 tygodnie temu wentylator papst do 4MAX gwarancja dobiegala konca 21 kwietnia. Wentylator po 3 tygodniach zostal wymieniony na nowy (przez PAPST) i odeslany do mnie. Dzis odebralem paczke i okazalo sie ze w paczce byl sam wentylator bez zadnej karty gwarancyjnej.. Czy okres gwarancji w takim wypadku nie powinnien byc liczony odpoczatku ?? I jeszcze jedno pytanie wczesniej jak kupowalem papst dawal 12 miesiecy gwarancji a teraz daje 24 miesiece.. Na jaki okres dostalbym gwarancje jesli wystawiliby mi gwarancje odnowa ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyslalem 3 tygodnie temu wentylator papst do 4MAX gwarancja dobiegala konca 21 kwietnia. Wentylator po 3 tygodniach zostal wymieniony na nowy (przez PAPST) i odeslany do mnie. Dzis odebralem paczke i okazalo sie ze w paczce byl sam wentylator bez zadnej karty gwarancyjnej.. Czy okres gwarancji w takim wypadku nie powinnien byc liczony odpoczatku ?? I jeszcze jedno pytanie wczesniej jak kupowalem papst dawal 12 miesiecy gwarancji a teraz daje 24 miesiece.. Na jaki okres dostalbym gwarancje jesli wystawiliby mi gwarancje odnowa ??

1410331[/snapback]

Skoro został wymieniony na nowy to dla mnie logiczne jest, że powinieneś oprócz tego, że dostać gwarancje to dostać ją właśnie na nowych zasadach czyli na 24 miesiące. Mailuj do 4max.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIE PRAWDA !!!!!!!!!!!!!

W przypadku zwrotu uszkodzonego sprzętu na serwis, gwarancja jest przedłużana TYLKO o okres jaki przebywał w serwisie.

Nie wpływa na to fakt nawet to że serwis wydał nowy sprzęt.

1414535[/snapback]

Z moich rogatek a tak pitoli no no no

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

g prawda :D kolega jak kupil nagryware ricocha to mu padla po 10 miesiacach to dostal nowa z nowa gwarancja - ta padla po 6 miesiacach to dostal nowa i znowu nowa gwarancje i sytuacja powtorzyla sie jeszcze z 3 razy :P (na kazdej wypalil okolo 1000 plyt, a bylo to w czasach kiedy dalo sie zarobic na "archiwizacji danych")

yasin to nie do ciebie tylko do kolegi post wyzej :)

Edytowane przez IGI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawa jest prosta tak jak pisali wyzej koledzy... prawa konsumenta sa takie: jak oddajesz cos na gwarancje i zostanie uznana to:

1. Jesli sprzet zostal naprawiony (dostajesz ten co miales tylko naprawiony) to gwarancja zostaje przedluzona o czas naprawy, czyli ten kiedy nie mogles korzystac z tego sprzetu

2. Jesli sprzet byl nie do naprawy albo nie oplacalo sie to, wtedy dostajesz nowy egzemplarz i przysluguje Ci na nie nowa gwarancja wedlugo nowych zasad jakie obowiazuja.

WSZYSTKO TO TYCZY SIE SYTUACJI JESLI FIRMA NIE MA INNYCH ZASAD GWARANCJI PODANYCH DO WIADOMOSCI KLIENTOW !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi