xor_ew Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Mój komp jest upośledzony, jeżeli chodzi o giercowanie... Mam xp 2200+, 512 ddr, 8rda3i (rev 3.3), gainwarda 6600gt 'gs'... Komp mi muli w gierkach, szczególnie tych 'monumentalnych' typu hl2 i mohpa, tzn. grafa ok, płynnie ale cholernie mi chrupie podczas giercowania czasami akcja zamarza na 3-4 sek. Dysk mieli jak cholera... i teraz nie wiem: Czy to wina HDD, który jest tak naprawdę wolny bo to stary Segate 30 giga z 5400 obrotów... chodzi z udma, ale chyba nie wyrabia... a może chodzi o ram? kupić drugą kość 512? Wiem, że należałoby zaopatrzyć się w to i tamto, ale słyszałem już różne opinie; ludzie pisali ze z 512 ramu na płycie wspomniane gierki powinny chodzić spox :? XP zostawia mi wolne średnio 340 mega pamieci, ale to norma chyba (autostart kontroluje, troche zżera mi norton i "cudaki" z sp2)... Proc styka co nie? Wiem ze 133 to troche mało ale inni nie narzekają. Doradźcie, proszę... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILENT... Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Dokup ramu i będzie gites (tak myślę) B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 no za mały ramik i sie nie mieści wszystko więc trza doczytywać z dydku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N2O Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 w hl2 mozesz dopisac w lini komend np -heapsize 262144 co przydzieli grze 256mb ram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Musi być RAM raczej! U mnie na HL2 było to samo, mam 512RAMu. Bartka 2800+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...