KWS89 Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 (edytowane) Siema, zainspirowało mnie do napisania tematu to iż na kilkanaście godzin IIIcieolkasiści przystąpią do pisania egzaminów(w tym ja :? ) I mam pytanie do osób które pisały już ten egzamin w latach wcześniejszych. Mianowicie jak pisać żeby dobrze napisać i co zrobić z tą tremą przedegzaminową :wink: (Voodka odpada, jeszcze zanieczyszcze karte ezgaminacyjną B) ) Pozdrawiam Artur Edytowane 26 Kwietnia 2005 przez AKa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dex'ior Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 najlepiej to sie nie przejmuj i nie ucz siędo dobrze napiszesz. Jak będziesz na luzie to lepiej napiszesz niż jak być był zestresowany że nie powtórzyłeś jeszcze tego i tamtego. A tak pozatym to będą grupy co utrudni test coniekórym osobom. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sLiM JiM Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Już istnieje temat o egzaminie Gimnazjalnym! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Fakt, istnieje. Tyle że on ma inną zawartość merytoryczną niż ten który ja założyłem :wink: No fakt Dex, im więcej się przejmuję tym gorzej pisze próbne(na początky miałem po 4x ptk a teraz 28-29 :wink: ) I jeszcze dzisiaj brzuch bolał(nafaszerowałem się pillsami i jakoś idzie), a na egzaminie się boje środków stylistycznych i na matematycznym wzorów figur przestrzennych i płaskich i układów równań... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Jaka trema? Przecież tam nie ma ustnego... Nic się już nie ucz, wyjdź na dwór pobiegać, albo na rowerek i się wyśpij... podejdź do tego jak do normalnego sprawdzianu!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Nie no jak ja bym mial problem z ukladami rownan i wzorem na objetosc walca tez bym sie przejmowal :P A tak serio - to jeszcze jest taki etap ze mozesz naprawde podejsc wypoczęty i napisac na ~90% uzywajac tylko mozgownicy, zero tego czego "ucza" w gimnazjum :) (wiem z praktyki :P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|Falcon| Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Ja sie do tego uczylem siedzac juz w lawce - przegladnalem na szybko wzory i po bolu - matematyczna czesc 49, humanistyczna 46. NIe ma sie co przejmowac, to jest naprawde prosciutkie. Powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Ehh, te układy równań to na 3+ u niem czy mojej nauczyciecle(xwa: MUTOLA= zła baba) a te walce i inne kloce :wink: To umiem połowicznie wzór(pierwsza połówka - nie a druga-tak :rolleyes: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 (edytowane) Niech ten temat będzie jedyny dotycząco 3cio gimnazjalistów( czyli żeby już nie było: "jaką szkołę wybrać?", "ile punktów mieliście?" itp., tylko wszystko tutaj...) co zrobić z tą tremą przedegzaminową :wink: 1410416[/snapback] Ja piszę też :P Jutro :P I się tam wcale za bardzo nie stresuję... Polecam hmmm... Wyluzować się? Pogadać z kolegami? Nie myśleć o tym? Pograć w coś? Poleżeć i się odprężyć? Tak wogóle to życzę wszytskim powodzenia ;) BTW. Jutro jest human(oidalny :D) ? Edytowane 25 Kwietnia 2005 przez Sid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darks Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Hmmm czytając ten topic dochodze do wniosku że każdy ma treme przedegzaminacyjną. Tak sie składa że ja też jutro pisze i podchodze do tego spokojnie. Nie bede panikował. Podchodząc spokojnie do tego egzaminu nie ucząc sie są wieksze szanse na lepszy wynik niż kuc cała noc i jeszcze bać sie tego egzaminu. I jeszcze jedno stwierdzenie które wywnioskowałem z próbnego : DOBRY KIT - POŁOWA SUKCESU !! Życze sobie i wszystkim III klasistą POWODZENIA i OPANOWANIA NERWÓW ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FastlY Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 najlepiej to sie nie przejmuj i nie ucz siędo dobrze napiszesz. Jak będziesz na luzie to lepiej napiszesz niż jak być był zestresowany że nie powtórzyłeś jeszcze tego i tamtego. A tak pozatym to będą grupy co utrudni test coniekórym osobom. 1410457[/snapback] i ja to mam :/ ma ktoś może egzamin ?? :lol: :lol: :lol: co do dnia jutrzejszego: -polak- czytanie ze zrozumieniem-podstawa, znajomość pojęć literackich, raczej podstawy gramtyki, kilka lektur przeczytanych, pisnie ogłoszenia, podania, zaproszenia i zmora wszystkiego....ROZPAWKA lub coś podobnego, [na próbnym (tylko human, żadnego pytania z historii :mad: :blink: miałem 8/16 .... :mad: ) ] znać podstawy w pisaniu, mieć kwiecisty :mellow: język i filozofować :mur: -historia-większość ok 80%, odpowiedzi w tekscie, pozostałe to wiedza ogólna -sztuka-dokładne przyjrzenie się obrazowi(podpisy też), znajomość pojęć np. statystyczny, dynamiczny, pejzaż i obleci jakoś.. ogólnie czytać dokładnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boczi Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 A ten drugi test, dokładnie jakie znajomości są wymagane - szczegółowo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 (edytowane) olej ten test jak nie jestes dałnem to go zaliczysz śpiewająco prawda jest taka że rząd próbuje doprowadzic do ciemnoty polski, i wszelakie testy są teraz po prostu smiesznie proste :> [of kors dla ludzi którzy mają jakiekolwiek pojęcie o tym co sie działo w szkole przez te lata nauki] idź na deske sobie poskejcić:> Edytowane 25 Kwietnia 2005 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_HuBi_ Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Ja pisalem w zeszlym roku i full spox, niczym sie nie pzejmowalem i bylo OK. Bylem najlepszym w klasie z nauki i sie niczym nie martwilem ( srednia klasy 2,3) no i napisalem na 56 i jest ok do wymarzonej szkoly sie dostalem jestem jednym z lepszych..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Leje na ten egzamin, zaraz pójde spać, ściagi już mam(onomatopeje i inne niepotrzebne shity) i czuje się jakoś pewniej :wink: Odprężyłem się jeżdząc w te i spowrotem na deskorolce(swoją drogą fajnie się znowu poobijałem :wink: ) I jestem hepi. Taki już los(sos :wink: ) straceńca. Pozdrawiam i życzę powodzenia Artur PS. Może ktoś wie gdzie możnaby kupić igłe do gramofony SONY PS-LX100 :wink: Mam sprzęt i płytki ale igła skopana, tak to bym sobie Beatelsów na kompa powrzucał :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Egzamin gimnazjalny? Przeciez to sciema :P. Wystarczy sie wyspac i sukces murowany :). Ja mam jutro polski ustny..agrhh czuje, ze bedzie kiepawo :/. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dune Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 (edytowane) wymienie mature pisemna z polskiego na egzamin gimnazjalny (nawet humanistyczny). jacys chetni? :D nie bede pisal ze ten egzamin to banal bo sam mialem lacznie tylko 82 pkt ale nie ma sie czym stresowac. niejedna klasowka w liceum bedzie od tego trudniejsza... Edytowane 25 Kwietnia 2005 przez Dune Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 taa ja jestem na luzie przez całe 3 lata ;) może nawet za bardzo na luzie :lol: dzisiaj wyszedłem pograłem w siate z qmplami i jest git w szkole sobie powtarzamy ''...w domu to sie odpoczywa'' martwie sie tylko co bedzie - jaki temat rozprawki o ile to wogóle bedzie rozprawka, chociaz teraz to nawet chciałbym bo cały rok tylko to walkowalismy ze wzgledu na bardzo ograniczoną polonistke (polonistka z imieniem i korzeniami z ZSSR :lol: :evil: ) czymam kciuki za wszystkich kurde jakos dziwnie sie czyta ze macie taki git wyniki :D albo ja jakis debil jestem albo coś, ale dla mnie 70 pk to marzenie- bede skakał z radosci jak tyle zdobede probnych nie mialem poza takim szitem pisanym przez niecale 2 lekcje mam nadzieje ze nie bede musial sie wstydzic wyniku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dune Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 a to teraz nie ma jakis oficjalnych probnych? jak ja zdawalem to byly, nawet wysylali te prace do cke... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 wojewodztwo w którym mieszkam nazywa sie Podlaskie 8) :lol: mowi Ci to cos ? :lol: wszedzie były (prawie) ale my jestesmy oryginalny region i zrobili to ''inaczej'' :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Eeee damy rade. Ja się tym za bardzo nie przejmuję (Fastly wie jakie ja mam podejście do nauki :lol: ) Wszystkim życzę jutro powodzenia :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boczi Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Wszystkim życzę jutro powodzeniaJa rownież. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Na humanie najważniejsze jest umiejetne "lanie wody" we wszystkich zadaniach otwartych - wspomnijcie me slowa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arnivird Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Na humanie najważniejsze jest umiejetne "lanie wody" we wszystkich zadaniach otwartych - wspomnijcie me slowa ;) 1411091[/snapback] co masz na mysli? <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 No ze jak masz napisac np. "zobaczył biały dom" w opowiadaniu czy co tam bedziesz mial do napisania, to piszesz zamiast tego: "Jego zmecznony ostrym, porannym sloncem wzrok, spoczał na niewielkim domku, na ktorego białych ścianach długim cieniem kładły sie pobliskie drzewa":> Innymi słowy - używasz przesadna ilosc przymiotnikow, zwiazkow frazeologicznych, przenosci i w ogole wszyskiego, co moze ubarwic Twoja wypowiedz, rozumiesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FastlY Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 No ze jak masz napisac np. "zobaczył biały dom" w opowiadaniu czy co tam bedziesz mial do napisania, to piszesz zamiast tego: "Jego zmecznony ostrym, porannym sloncem wzrok, spoczał na niewielkim domku, na ktorego białych ścianach długim cieniem kładły sie pobliskie drzewa":> Innymi słowy - używasz przesadna ilosc przymiotnikow, zwiazkow frazeologicznych, przenosci i w ogole wszyskiego, co moze ubarwic Twoja wypowiedz, rozumiesz? 1411153[/snapback] Ja tak nie umiem :P hehe adamm kujonie ty :D :D :D GL & HF zaraz do szkoły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Powodzenia tym ktorzy dzis piszą ;] Mowie wam - to proste rzeczy są 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigard Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Ja własnie zaraz wychodze i mam nadzieje ze mi dobrze pojdzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kev Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 a ja o 13:00 pisze próbny - podobno trudniejszy niż ten prawdziwy :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumun_666 Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Haha !! Bede pierwszym który sie wypowie po egzaminie ;) No więc z humanistycznego nie było właściwie nic trudnego .... Raczej chodziło o czytanie ze zrozumieniem. Ze 3 pyt. z gramatyki. Łatwe otwarte zadania i.... teraz uwaga .... Wypracowanie do napisania..... :D : List do kolegi z zagranicy opisujący dowolne polskie miasto :D Normalnie mi szczeka opadla jak to zobaczylem. W zeszlym roku rozprawka: Nie szata zdobi człowieka, a wtym roku pierdykneli taką bzdure :D Jestem zadowolony mysle ze wszystko napisalem w miare dobrze :) Duzo latwiejszy niz w zeszlym roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...