Gość Soker Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 i największy mój lol napisałem "Bazylijka" :lol: Jak sie ciesze ze to skresliłem i poprawilem na dobre przed oddaniem :D PS. Otwartych nie chcialo mi sie porównywac z gazeta.pl zas z zamknietych wychodzi 20/20. Egzamin był ogolnie fajny :D mialem przy sobie 10 cukierków ICE abym nie miał kapcia w mordzie jadłem jeden za drugim i jak widac pomogło... :D :D :D powodzenia jutro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihalo Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 FastlY-> "28.Korona, berło i jabłko. (uwalą mi pkt. że za dużo??)" tak, na 90% będziesz miał 0 pkt o czym ci z oke zakomunikowali przed otwartymi : >. Ale co do ekspertów z gazety, to jak mozna napisac, że jednym z insygniów było BERŁO skoro BERŁA na tym obrazku NIE MA. Jest tylko JABŁKO. A co do tego zamku to nie mam pewności czy tutaj chodziło o metaforyczną czy techniczną interpretację? tzn. to że był wsparty na górze obyczajem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 No ja niestety zwaliłem z tym sprawe bo zinterpretowałem to bardziej metaforycznie, czyli że zamek jest stary i świadczy o bogatej tradycji pragi, a mysle ze raczej chodzilo o prostą sprawe - budowali na górach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 ja napisałem ze siedzi na tronie i ma korone bo ta laska nie wygladała mi na berło ;) ciekawe jak to bedzie foto podpisałem - ''Bazylika Św Piotra i okolice'' :lol: :lol: kurde nie wiem co mi odbiło :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Ja sie zastanawiałem po co tyle miejsca pod tym zdjeciem do podpisania. Napisalem "Bazylika św. Piotra w Rzymie" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 GUD LAK EWRYŁAN ! :D matematyczno-przyrodniczy :lol: nic nie umiem a zero schizu, nie to co wczoraj :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arnivird Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 rownierz zycze powodzenia..... matma? kheeeeh pestka :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 jak znacie wzory...dacie rade :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvis Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Hehe, ja właśnie wychodzę, trzymajcie kciuki. Nie znam wzorów na fizykę, ale może uda się wziąć te zadanka na logikę :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 [ciach!]a mać, tylko tyle powiem, spierdloliłem wszystko-20ptk. na maxa(+do 30 z humanistycznego=źleeee!!!) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Nie był tak strasznie trudno. Rrznećie w tartaku bylo a więc nie było zle. Ale okarze się jak będą odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigard Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 yhh, czuje ze napisalem na 20 pkt. :( cholernie zawaliłem. Teraz pozostało mi iść tylko na piwo ;) A ten test nie był taki straszny, mnie troche nerwy zjadły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Powiem krótko, polski lepiej mata gorzej, na próbnym było odwrotnie a co będzie w rzeczywistosci ZOBACZYMY :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 nie był bardzo trudny ale ja jestem słaby z przedmiotów ścisłych min 15 pk :lol: max 30 ;) jak podadzą odpowiedzi to bedzie wiadomo co i jak :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 (edytowane) Mi dobrze poszlo, problemy tylko z zaleznosciami (antagonistyczne itp) i polaczeniem rownoleglym ale i tak mam to dobrze :) Aha, mialo byc wtorek, godz 21:00? Edytowane 27 Kwietnia 2005 przez IamWeasel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigard Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Aha, mialo byc wtorek, godz 21:00? 1413626[/snapback] TaK B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihalo Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 mi poszło dobrze, tylko policzyłem P podstawy 5x5 (bo tak oznaczyłem rysunek bo mi do twierdzenia było potrzebne) a nie 10x10 ale myśle, że to góra 2 pkt zabiorą. Co do reszty to czekam na odpowiedzi i zaciskam zęby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FastlY Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 jaki lajt ten egzam OMG, jedynie do czego nie mam pewności to ten czas w tym mieście no i czas spadającej kulki reszta dla mie byłą dosyć łatwa, n bnk lepiejmi poszło niż wczoraj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvis Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 (edytowane) Choleraaaa, ten exam był zaje***** trudny jak dla mnie. Zeszłoroczny zrobiłem w 40 minut i dostałem z niego 49/50 a na tym siedziałem do końca... Co mam źle: - nie zdążyłem policzyć czasu spadania kulki (i tak nie pamiętałem wzoru :P ) - Wyszło mi w przybliżeniu 8 miesięcy a powinno wyjść dokładnie, więc pokopałem coś w obliczeniach - zaje***** boję się też o zadanie z satelitą, chociaż na 100% chociaż 1pkt będzie Testowych jestem w miarę pewien, ale nigdy nic nie wiadomo... :mur: Czas to chyba 17:00, wtorek. Edytowane 27 Kwietnia 2005 przez pandi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Niemozliwe, pomysl, jesli dodasz 10 godzin a nie odejmiesz to bedziesz mial 7:00 i 17:00 ale przeciez to BEDZIE TEN SAM DZIEN wiec odpada :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 ja napisałem wtorek 23 : 40 kiedy odpowiedzi podadzą na gazeta.pl ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvis Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Niemozliwe, pomysl, jesli dodasz 10 godzin a nie odejmiesz to bedziesz mial 7:00 i 17:00 ale przeciez to BEDZIE TEN SAM DZIEN wiec odpada :) 1413657[/snapback] Odejmij sobie 14 godzin (210stopni różnicy x 4 minuty każdy) i wyjdzie jak napisałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigard Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Tylko ze tam było 150 stopni różnicy :) 150 x 4 to sie równa 600 minut. 600 minut to 10 godzin 7:00 - 10h = 21:00 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N2O Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 czas spadania kulki 2 sekundy instalacja sie zwroci po 8 miesiacach a pole calkowite ostroslupa + 5% to chyba 378cm2 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szela Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 (edytowane) Powiem ze bardzo byl ciekaw matematyczny. Nie zrobilem 5 ostatnich otwartych czyli 16 pkt poszlo w piz... a napewno jeszcze troche odpadnie czyli max moge miec 30 :mad: moze te 70 z calego bedzie :? Co do godziny napisalem ze 17 a dzien wtorek. dzien nie mogl byc ten sam raczej ale nie jestem pewien. Kto jest z Cz-wy?? robimy dzisiaj impreze odstresowujaca?? A i jeszcze jedno: byl u was ktos z OKE?? Edytowane 27 Kwietnia 2005 przez Szela Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 N2O mam tak jak ty, poza tym tam bylo 150 stopni bo stopnie są podane od poludnika ) a nie 180. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihalo Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Tylko ze tam było 150 stopni różnicy :) 150 x 4 to sie równa 600 minut. 600 minut to 10 godzin 7:00 - 10h = 21:00 1413715[/snapback] tam było różnicy 210 bo W............0...............E 90...........................120 czas odejmuje się w ta stronę <------------------------ Więc skoro w punkcie 120 była godzina 7 rano to 120+90 = 210 210x4 = 840 = 14h 7 rano - 7h = godzina 0 tego samego dnia - pozostałe 7 godzin = godzina 17 dnia poprzedniego. Tak ja to rozumiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Kulka spadała 2sekundy (jestem lalik z fizyki) a jednak obliczyłem) Instalacja zwróci sie po 8 miesiacach Pole pow pod wieze wynosi 0,18ha ja sie pomyliłem i myslałem ze hektar ma 1000m2 a nie 10000m@ i napisałem 1,8ha dostane cos punkta za to zadanie (pani od matmy mówi ze tak) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N2O Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 (edytowane) ja jakos niemoglem tego pojąć i wpisalem 21.00 wtorek :D godzina 7.00 - 10h :D zna ktos wzor na zaleznosc dlugosci mostu do temperatury ? :D mi wyszlo pole pow pod wieze 1,6ha Edytowane 27 Kwietnia 2005 przez N2O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihalo Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 tylko pociesza ciebie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...