Skocz do zawartości
Lanc

Timingi Pamięci Na 4ns I 3,6ns

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich którzy pofatygowali się tu wejść :wink:

Otórz mam problem z kręceniem MEM w R9550. Idzie z 400@460 stable, potem są arty. Pamięc to Hynix tylko że niestety 5ns :cry: Z tego co wyczytałem to timingi mogą polepszyć (ale niemuszą :-| ) O/C pamięci. Przeczytałem ponad 40 stron o R9550 na forum i nieznalazłem odpowiedzi :cry: W opracowaniu są podane timingi z Rabita tylko że ja niezamierzam ich zmienić Rabitem tylko atitrayem a w attryu jest to całkiem inaczej zorganizowane. I teraz moja prośba. Czy posiadacze R9550 ewentualnie 9600 z pamięciami 4ns lub 3.6ns mogliby tu zamieścić screeny z ATITRAY tools'a z zakładki timings ?? Z tego co wiem to wystarczy zakładka nr 2. Będę bardzo wdzięczny za pomoc :lol:

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK, dzięki za odpowiedź :wink: Temat czytałem ale to około 40 stron a jest o wiele więcej :D A jeszcze jedna sprawa, znacie może jakiś programik do wyszukiwania artów ?? Bo mam taką kartę żę rdzeń mi idzie na 500Mhz bez żadnych vmodów itp. w 3D markach niczego niewidać, Artifact Tester 5 też nic niewiedzi, tak samo w Ati trayn tools (test 20 minut). No i oczywiście gry też wyglądają normalnie :wink: Jak by ktoś znał coś oprócz tych podanych to proszę pisać.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamięci są dosyć ciepłe ale niegorące. A rdzeń z 2 strony jest lekko ciepły, radiator letnie, a krta napenwo tak idzie :wink: I teraz mam problem bo neiwiem czy bez artow, znacyz sie juz w 3 progrmach potwierdzone ze bez artow ale bym chcial jeszcze jakiegoś ;] Jak juz mowiłem nie jest modowana i napięcie na rdzeniu jest standard moze dlatego sie tak malo grzeje ;] A na pamieciach wyzej niz 470 nie da sie bez artow :angry: A niby hynix sie tak dobrze kreci. Narazie jestem 6 na orbie w 3d 2003 i 2005 w sterach WHQL :D Jak pamieci wyzej pojdzie to moze bede wyżej :rolleyes:

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi