Lanc Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Witam wszystkich którzy pofatygowali się tu wejść :wink: Otórz mam problem z kręceniem MEM w R9550. Idzie z 400@460 stable, potem są arty. Pamięc to Hynix tylko że niestety 5ns :cry: Z tego co wyczytałem to timingi mogą polepszyć (ale niemuszą :-| ) O/C pamięci. Przeczytałem ponad 40 stron o R9550 na forum i nieznalazłem odpowiedzi :cry: W opracowaniu są podane timingi z Rabita tylko że ja niezamierzam ich zmienić Rabitem tylko atitrayem a w attryu jest to całkiem inaczej zorganizowane. I teraz moja prośba. Czy posiadacze R9550 ewentualnie 9600 z pamięciami 4ns lub 3.6ns mogliby tu zamieścić screeny z ATITRAY tools'a z zakładki timings ?? Z tego co wiem to wystarczy zakładka nr 2. Będę bardzo wdzięczny za pomoc :lol: Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 czytales temat glowny wiec mogles cholero zapostowac w cz.2 a nie tworzyc wlasny temat :evil: :evil: :evil: :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Masz tu 4ns, 3.6 to juz podkrecanie, aha jest temat przypiety i tam jest wszystko podane :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 chcesz timingi z 3,6 to wejdz w temat o abicie guru pod koniec sa napisane standardowe i podkrecone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 OK, dzięki za odpowiedź :wink: Temat czytałem ale to około 40 stron a jest o wiele więcej :D A jeszcze jedna sprawa, znacie może jakiś programik do wyszukiwania artów ?? Bo mam taką kartę żę rdzeń mi idzie na 500Mhz bez żadnych vmodów itp. w 3D markach niczego niewidać, Artifact Tester 5 też nic niewiedzi, tak samo w Ati trayn tools (test 20 minut). No i oczywiście gry też wyglądają normalnie :wink: Jak by ktoś znał coś oprócz tych podanych to proszę pisać. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Ja lece na 425/500, ale tez zobacz jakie masz temperatury ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Pamięci są dosyć ciepłe ale niegorące. A rdzeń z 2 strony jest lekko ciepły, radiator letnie, a krta napenwo tak idzie :wink: I teraz mam problem bo neiwiem czy bez artow, znacyz sie juz w 3 progrmach potwierdzone ze bez artow ale bym chcial jeszcze jakiegoś ;] Jak juz mowiłem nie jest modowana i napięcie na rdzeniu jest standard moze dlatego sie tak malo grzeje ;] A na pamieciach wyzej niz 470 nie da sie bez artow :angry: A niby hynix sie tak dobrze kreci. Narazie jestem 6 na orbie w 3d 2003 i 2005 w sterach WHQL :D Jak pamieci wyzej pojdzie to moze bede wyżej :rolleyes: Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...