bartek23 Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 mam problem z mobo i procem, temperatura procesora na fabrycznych ustawieniach wynosi 50C a w stresie nawet do 60C. Plytke mam epox 8rda3+ z biosem merlina 8RDA3+_TaiPan_0.3_EB_Bpl_3.19_19.01.05. Procesor to barton xp 2500. napewno odpada wentylator on tego nie powoduje bo na tym samym procku tylko w innej plycie glownej temperatura wynosi 33C a w stresie 38C. Jak rozwiazac ten problem ?? Bo nie wspone o OC tego proca, na 3200xp jest temp 60C a wstersie nie wiem bo powyzej 60C mam ustawione wylaczanie kompa. :sad: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witgit Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Ja też mam taką temperaturke i dość dobry wentyl.' Przy otwartej budzie 51stopni w stresie 57. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Nie pomyślałeś o tym że być może twoja płyta podaje wyniki z innego sensora niż płyta kumpla...? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwojtek26 Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Powiedz proszę jaki to wentylator.Mam taką samą płytę i do niedawna podobne problemy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pan volcik Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 A jak mierzyłeś temperaturke? Bo odczyt z biosu to jest o kant d... w nieORT: ORT: ORT: kturych płytkach.Najlepiej sprawdź jakimś programem co czyta z diody albo starym dobrym termometrem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwojtek26 Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 (edytowane) ta płyta ma czujnik listkowy i zazwyczaj zczytuje bardzo dobrze Edytowane 26 Kwietnia 2005 przez wwojtek26 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 No wiesz...Najdokładniejsze odczyty są w płytach które czytają temp bezpośrednio z procka.Moze twoja płyta własnie to robi - stąd pozornie wysokie wyniki... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek23 Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 nie wiem, z kad bierze ona te temparatury, bynajmniej nie z kosmosu. a radiaotr jest goracy czyli mierzac go reka poprostu parzy. U znajmoego na k7n2delta na tym samym procku i wentylu ma 33C. i radiator nie parzy.. co za shit ta plyta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 A ten wentyl na coolerze to sprawny jest? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek23 Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 takkkkkkkkkkkkk. sprawne jest wszystko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwojtek26 Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 ponowię pytanie-jaki to wentyl Przerabiałem niedawno ten problem. Co do zczytywania z procka-miałem cóś takie na gigabyte, ale troszkę mnie to denerwowało i zmieniłem płytę na epoxa 8rda3+ Jaki to wentyl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 hmm mi bios pokazuje temp ok50C jednak, gdy dotykam reka radiatora ( przy spodzie) to jst on praktycznie zimny, no mozna podciaganc, ze jest lekko cieply :)) jakim programem radzicie sprawdzic faktyczna temperature ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 kup sobie pastę arctic ceramiqe.. na allegro jest tubka po 9zł... przesmaruj proca tą pastą i monitoruj temperatury :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 kup sobie pastę arctic ceramiqe.. na allegro jest tubka po 9zł... przesmaruj proca tą pastą i monitoruj temperatury :) 1412654[/snapback] Faktycznie masz takie cudo jak w podpisie ? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fsopolonez Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 a jaki masz bn jak powyrzej 0500 to sie niedziwie muj kumpel ma ten sam procek z wentylatorem i z bn 0148 i ma 31 stopni a brat ma 2500xp z bn 1652 i ma od 50 do 69 stopni tagrze zalerzy od serii cpu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Powiedz mi bo nie kumam tego za bardzo: co ma Batch NR do temperatury procka?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Powiedz mi bo nie kumam tego za bardzo: co ma Batch NR do temperatury procka?? 1416137[/snapback] Chyba tyle samo co frytki do wiertarki. B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...