Gość Pioorek Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 Szela - to mialem na mysli. Hm, zly/dobry ksiaze? Bez sens, bedziemy sie mutowac w niego kiedy chcemy czy jak? No bo ktos napisal wyzej, ze zly bedzie scigal dobrego... bedziemy sami siebie sciagac? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szela Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 Chca zrobic to tak ze zly bedzie lepszym wojownikeim i na poziomach z wieksza iloscia wrogow bedzie mozna jego uzywac, a gdzie bedzie wiecej miejsca do wykonywania sztuk akrobatycznych bedzie trzeba uzyc dobrego. To co mowia o tej pogoni moglo byc w pierwotnych planach, a jak wiadomo plany sie zmieniaja z czasem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 Hmm... bardzo podobne rozwiazanie jak w 2 czesci, tylko ze w drugiej sie przemieszczalo miedzy czasami (na jednym czasie bylo wiecej walki, a na drugim skakania itp). Ten pomysl mi sie podobal nawet, ale dobry/zly to brzmi jak z jakiejs kiepskiej bajki. Pozyjemy zobaczymy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 Czy to nie aby jakos na dniach ma wyjsc ta kultowa gra ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 Wlasnie - kiedy to ma wyjsc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 Na www.ultima.pl podają grudzień 2005 ale mówią o wersji Ang/Pl (czyli standard, wersja angielska + polska nakładka) ale może sama wersja angielska wychodzi wcześniej (tyle że pewnie nie u nas)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon92 Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Ta gra jest zarombista i fajny pomysł że będzie zły i dobry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Ta,tyle tylko,ze bez sensu ze w 2 i podobno tej czesci jest 3/4 lupanki i 1/4 zagadek.Powinno byc na odwrot.Stad Sands of Time zrobilo taka furrore.Warrior Within byl wypas,ale to juz nie to samo.Mam nadzieje,ze w trojce jednak przewaza zagadki,albo chociaz zrownowaza sie z akcja.Ktos wie jak to bedzie naprawde ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonheart Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 jak dla mnei wystarczy, zeby na pudelku pisalo, ze gre zrobil ubisoft i tyle mi wystarczy :D ostatnio wypuszczaja same wypasione tytuly, pop, nowi herosi :D i wiele wiele innych. pop3 tobedzie cos juz zacieram raczki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvis Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Chłopaki, to już za miesiąc! A tu link do nowej strony PS: Przydałoby się zmienić nazwę tematu na Prince Of Persia: The Two Thrones. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Oby zagadek nie zabraklo jak w Sands Of Time. To w koncu Prince Of Persia :). Juz sie nie moge doczekac :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 (edytowane) No panowie, co taki zstój? ;). Spieszę z doniesieniami. Miałem przez kilka minutek w ręku grudniowy numer "NEO Plus" (dla niewtajemniczonych: to taki magazyn o grach konsolowych, coś jak "PSX Extreme" ale go nie kupuję ;) ) i nie zgadniecie czego reckę tam znalazłem ;). No dobra, nie trudno się domyśleć chyba. Tak recka Prince of Persie: The Two Thrones!! Zdziwiłem się bo w "PSX Extreme" (którego lubię czytać) nic nie było a tutaj pełna recka wersji Xbox/PS2/GC (nie wiem, może wersji Pre-release ale co tam). Nie miałem niestety czasu jej czytać więc looknąłem na "oceniaczkę" i już wiedziałem że jest dobrze. Ocena w rzeczonej gazecie to 9.5/10 !!! Recenzent w podsumowaniu (które przeczytałem) napisał, że według niego gra poszła w dobrym kierunku i że ma (cytat) "TAKIE zakończenie"....Nie wiem o co biega ale widać musi być naprawdę super! Nic tylko czekać na pojawienie się gry w sklepach! BTW: Wyczytałem też, że wersje konsolowe lubią "szarpnąć" i to nawet bardziej niż Warrior Within co i dla mnie jest pewnym znakiem bo WW chodził u mnie przeciętnie (dało się grać bez "mgły" w 800x600 i resztą detali na full ale też momentami szarpało ostro). Pewnie teraz pozostaną mi detale na medium albo low :(. Ale co tam ta gra jest tego warta!!!! Pozdro. Edytowane 26 Listopada 2005 przez TrueVanDal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deek Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 jak sie nie myle gra już jest w złocie,1grudnia ma być premiera :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Co ty gadasz VanDalu ty jeden ty ;) Grafa Piasek Czasu nie rozni sie zbytnio z grafa Warrior Within, a po screenach z nowgo pricna widac ze grafika jest podobna, ksiaze wyglada tak samo itp, wiec nie ma sie co bac, mowie wam... nie moge sie juz jej doczekac! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 To ten sam engine. Tylko w WW go bardziej usprawnili.W TTT tez tak pewnie bedzie (sugerujac sie screenami) ,wiec nie powinnismy sie niczego obawiac jesli chodzi o wymagania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szela Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 No to z niecierpliwoscia czekamy na demo (jesli takowe wyjdzie) i/lub pelna wersje. Tylko zeby ta gra starczyla na dluzej niz 12 jak poprzedniczka :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Owszem, silnik nadal ten sam ale np. w SoT mogłem grać na full w 800x600 i nawet na chwilkę nie spadło poniżej 30 klatek. W WW już mi mocno spadały FPSy a niby ten sam silnik. O co mi chodzi to to, że w WW dodali pewne opcje i efekty, które w pewnien sposób obciążyły grafę bardziej (o ile się nie mylę to WW były dynamiczne ciene i specular mapping które bardziej obciążały grafę niż w SoT). Martwię się dlatego, że jeżeli dodadzą jeszcze jakieś nowe efkty to po prostu zacznie chodzić jeszcze gorzej (co oczywiście nie znczy, że nie da się grać i że róznica będzie jakaś olbrzymia bo w to to sam nie wierzę ;) ). Po prostu wolę się z góry nastawić na pewne pogorszenie w płynnosci w nowym PoPie bo myślę ze lepiej miło się zaskoczyć niż niemiło rozczarować ;). Jeżeli ktoś się przeraził że gra będzie chaczyć to sorry nie chciałem tego napisać żeby kogoś przestraszyć, po prostu jestem ostrożny. Wracająć na chwilę do "Warriora" to po zmniejszeniu detali na medium gra chodziła miodzio ale nie było wtedy efektu Bloom czy właśnie tego specular mapping (jeżeli źle nazywam ten efkt to przepraszam, chodzi o to że np. w podłodze odbija się jakby światło co powoduje powstanie złudzenia jakoby podłoga była mokra albo "zdolna" do odbijanie otocznia...kurde no nie wiem jak to wyjaśnić ;) ). Że o braku pewnych efektów przy cofaniu czsu też nie wspomnę. Są to detale ale całościowo jednak ich brak trochę rzutuje na obraz gry. Co tu duzo mówić, ich wyłączenie nieco psuje klimat ;). Właśnie dlatego się obawiam że aby z nimi zagrać pewnie wymagać będę lepszej grafy i tyle (wiecie, mam FX-cudo :lol: ). Ale kto wie może już niedługo skok w 64 bity....3mta się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 (edytowane) To jest druga po TR7 z najbadziej oczekiwanych przeze mnie gier.Trzeci byl NfS9 i Fear.Szkoda tylko,ze podobno gra ma byc bardziej jak WW a ja bym np wolal jak w SoT,ze wiecej tych mega klimatycznych zagadek a mniej sieczki.Mam nadzieje,ze chociaz tutaj to bedzie wycentrowane.Jak tak to juz ta gra ma u mnie 10/10 tak jak SoT,ktora chyba jest jedna z 3 gier,ktorej daje taka ocene. BTW - ktos narzekal na wymagania.PoP przeciez ma je mega niskie przy wrecz powalajacej grafie.Ja przeszedlem obie czesci na athlonie 1700@2800 i radku9700pro w 1280x1024 ze wszystkim na max i chyba nie schodzilo ponizej 40 klatek wiec o wymagania w tej grze bym sie nie martwil.No chyba,ze ktos ma sprzet,ktory nie obsluguje PS1.0 to inna sprawa,ale czy ktos kto lubi grac w gry posiada dzis karte gorsza niz radeon 9550/fx5600/gf4Ti4200 ?? Edytowane 26 Listopada 2005 przez hydro2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 (edytowane) Moj znajomy gra w SoT i WW na Duron 800 + 256ram i R9550 i tez nie ma zawielkich przyciec. Jedynie w WW musi zmniejszyc nieco detale.Wiec uwazam ze gra ma naprawde niskie wymagania i wyglada do tego ladnie ;) To jest druga po TR7 z najbadziej oczekiwanych przeze mnie gier.Trzeci byl NfS9 i Fear.Szkoda tylko,ze podobno gra ma byc bardziej jak WW a ja bym np wolal jak w SoT,ze wiecej tych mega klimatycznych zagadek a mniej sieczki.Mam nadzieje,ze chociaz tutaj to bedzie wycentrowane.Jak tak to juz ta gra ma u mnie 10/10 tak jak SoT,ktora chyba jest jedna z 3 gier,ktorej daje taka ocene. Wiesz co dobre Ja rowniez nie moge sie doczekac TR7 :-P Edytowane 27 Listopada 2005 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 @ Hydro2 Wiesz ja mam FX 5600 i uwierz mi, WW NIE chodzi za dobrze na tej karcie przynajmniej w max detalach ale o tym już pisałem. Ty grałes na R9700Pro a to jednak ma 8 potoków i 256bitową szynę ;). Ja przeszedłem całego z wyłączoną mgłą tylko i resztą na max a więc da się grać, ale nie idealnie (jaskinia z całą masą dymu pod koniec gry to był już prawie slajdshow :lol: ). A tak przy okazji w tej recce w "NEO Plus", tak jak już wspomniałem, recenzent napisał że gra poszła w dobrym kierunku. Nie napisałem jednak iż wg. niego (recenzenta) pierwszy PoP był lepszy niż drugi. Na tej podstawie wnioskuję że mamy tutaj jakby powrót do korzeni, do klimatu z SoT...ale całej recenzji nie przeczytałem więc po części zgaduję. Tak czy inaczej czekam na tą gierkę i wiem, że się nie zawiodę. PS. Na TR7 też czekam i doczekać się nie mogę :(. Pozatym czekam też na TES IV: Oblivion ale to już inna bajka ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 w czwartek premiera !!! niemoge sie juz doczekac .. byle by na moim archaicznym PieCu (Duren1800, 512RAM, Radek9550 128MB-128bit), dzialalo chociaz na low details :P Uwielbiam The Sands of Time, Warrior Within byl sredni (duzy zawod), mam nadzieje ze Two Thrones bedzie choc ociupinke dobre jak pierwsza czesc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Boze nie placz... pograsz w fuul detalach z 2-3 opcjami wylaczonymi... przeciez to ten sam silnik omg. Sands of time bylo fajne, ale walki wkurzaly (ciagle tlyko sie skskalo nad wrogiem, bo jak inaczej go zalatwic?) i w sumie byly nudne. Ale reszta niezla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qjin Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 BTW - ktos narzekal na wymagania.PoP przeciez ma je mega niskie przy wrecz powalajacej grafie.Ja przeszedlem obie czesci na athlonie 1700@2800 i radku9700pro w 1280x1024 ze wszystkim na max i chyba nie schodzilo ponizej 40 klatek wiec o wymagania w tej grze bym sie nie martwil.No chyba,ze ktos ma sprzet,ktory nie obsluguje PS1.0 to inna sprawa,ale czy ktos kto lubi grac w gry posiada dzis karte gorsza niz radeon 9550/fx5600/gf4Ti4200 ??PoP SoT miało małe wymagania, WW troszkę większe, w końcu oprawa wizualna została również poprawiona, może nie dużo, ale różnica jest :wink: Na tym athlonie i radku9700pro grałes w WW w 1280x1024 wszystko max i nie spadalo poniżej 40 fps'ów...taaa jasne :] Jak na g6600GT i na amd64 3000+ gra spadała często do 20 (mowa o WW, w SoT w sumie też spadały do 30). To "chyba" to dobre użyte słowo :] Moj znajomy gra w SoT i WW na Duron 800 + 256ram i R9550 i tez nie ma zawielkich przyciec. Jedynie w WW musi zmniejszyc nieco detale.Wiec uwazam ze gra ma naprawde niskie wymagania i wyglada do tego ladnie ;) Wiesz co dobre Ja rowniez nie moge sie doczekac TR7 :-P Ja w SoT grałem w 1024x768 z wszystkie detalami na max na celku800mhz, 256 ramu i radku9200 128mb(128bit) i chodziło ładnie, zwolniło mi tylko w paru momentach jak dobrze pamiętam. Warrior Within już nie chodzilo tak wspaniale w takich detalach(ale żal było zmniejszyć), ale przeszedłem grę na tym kompie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wako Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 PoP SoT miało małe wymagania, WW troszkę większe, w końcu oprawa wizualna została również poprawiona, może nie dużo, ale różnica jest :wink: Na tym athlonie i radku9700pro grałes w WW w 1280x1024 wszystko max i nie spadalo poniżej 40 fps'ów...taaa jasne :] u mnie na axp2000+ 768mb ram i r9700 1024x768 aax6 afx16 i w pierwszej lokacji (po statku) ok. 40fps, zas na statku byl moment, ze fps spadl dosc mocno (moze i do tych 20fps, nie pamietam, zreszta scena na statku mocno obciaza grafe) cala gre przeszedlem na 4ti, ale musialem ostro ciac ustawienia (w tym rozdzielczosc)... zobaczymy, czy the two thrones bedzie plynne w 1024x768 ze wszystkim na maxa (oczywiscie bez fsaa i af ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igomako Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 teoretycznie dzis premiera... a praktycznie jutro ;P czyli w weekend gramy! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 To napiszcie (jak ktos gral) czy dobra giera... aha bedzie na dvd czy cd? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Na DVD http://www.cenega.pl/gra_opis.php?ID=3169 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korbelsky Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 no nie wiem: czyli chyba jest na cd i dvd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deek Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 bardziej mi sie podoba wykonanie pudełka wersji DVD,ciekawe czemu w wersji CD pisze PRINCE OF PERSIA 3,a na DVD jest już podtytuł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tek9 Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 (edytowane) premiera zostala przelozona na 6 , ale moze sklepy w europie znowu zaczna przedwczesna sprzedaz Edytowane 1 Grudnia 2005 przez tek9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...