hinco Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Hehe, ja zgubiłem prawko (chyba wpadło pod popielniczke w samochodzie, i przeleciało gdzieś w okolice skrzyni, albo koło ręcznedo sie prześlizgnęło.. ale whatever.. Złożyem podanie w poniedziałek o wtórnik i po 5 dniach czyli w piatek je mam ; ] A z pierwszym-oryginałem było jeszcze szybciej, wogóle z prawiek miałem farta, kurs 2 miechy(co jest mało jak na ta szkołe) egzamin czekanie 1.5 tyg, zdnanie za pierwszym razem i prawko jak zdałem we wtorek miałem w piatek do odbioru.. ;) To chyba zależy od urzędasów lokalnych co i kiedy ; ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonCapone Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 slyszal ktos cos o prawku od 16 lat i do 18 trzeba jezdzic z osoba pelnoletnia z prawkiem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Hymm a czy orintujecie się jak to teraz jest z robienie prawka? Wczoraj w antyradiu słyszałem jak Zientarscy mówili coś że można od 16 roku zycia robić i nie wiem czy to prawda czy nie bo nie słuchałem dokładnie a znając ich to mogło mieć prześmiewczy ton. [...] slyszal ktos cos o prawku od 16 lat i do 18 trzeba jezdzic z osoba pelnoletnia z prawkiem?? http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2498764 Cofnąć sie o pól strony to nie łaska?? <_< Od tego linka możesz czytać, wiele nie ma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Od połowa marca do łódźkiego WORD trafią nowiutkie Yarisy. Yee ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Swiec Panie Mechaniku nad ich skrzyniami... :wink: Ale zeby nie bylo postow nie wnoszacych nic do dyskusji - zastanawia mnie jaki jest najwiekszy samochod dla kursantow? Wiem ze male jest n1 w manewrowaniu ale pozniej na swiezo czlowiek siadzie w czyms wiekszym i - kaka :| Albo obtarcia albo 2x wiecej stresu na drodze [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 pytanie: zdalem w piatek i co dalej? ide do starostwa powiatowego place czekam na odbior? ide do starostwa powiatowego place przelewem czekam na odbior? place przelewem i dopiero ide po odbior? wogole jak to zrobic aby bylo szybciej :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Zadzwon zeby dowiedziec sie czy dotarly do nich dokumenty z dnia 9.02 Zwykle zbieraja kilka kompletow na koperte wiec nie panikuj jak szybko nie bedzie :P No i hajs + na wszelki wypadek zdjecie jakby to co dawales komus nie odpowiadalo :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 A jakie wozy są u was? Bo u mnie Punciaki(oczywiście moje marzenie na kursie) albo śmierdzące masłem Aveo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misico Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Ale zeby nie bylo postow nie wnoszacych nic do dyskusji - zastanawia mnie jaki jest najwiekszy samochod dla kursantow? Wiem ze male jest n1 w manewrowaniu ale pozniej na swiezo czlowiek siadzie w czyms wiekszym i - kaka :| Albo obtarcia albo 2x wiecej stresu na drodze [; Na kat. C to raczej MAN, a na B to raczej Punto... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Opel Corsa, a teraz Yarisy dochodzą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 (edytowane) Gdzieś czytałem, chyba w jakiejś gazecie że szkolili sie też na BMW E36 cabrio [; Takim mogę jeździć. A w Warszawie widać przeważnie corsy, czasami punta. Z innymi sie nie spotkałem. EDIT: Współczuje czasami takim bryczkom ;] Edytowane 11 Lutego 2007 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Owszem, szkoły często są w posiadaniu jakiegoś specjalnego auta np. Audi TT. Którym mogą się kursanci pod sam koniec treningu przejechać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Zadzwon zeby dowiedziec sie czy dotarly do nich dokumenty z dnia 9.02 Zwykle zbieraja kilka kompletow na koperte wiec nie panikuj jak szybko nie bedzie :P No i hajs + na wszelki wypadek zdjecie jakby to co dawales komus nie odpowiadalo :wink: czyli place przy odbiorze? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Tak płaci się przy odbiorze 71zł ;F dostajesz świstek papierku i idziesz z nim do osoby która wyda ci prawko musisz mieć ze sobą dowód osobisty! Podpisujesz świstek papieru oraz że przebywasz na terenie RP ponad 180 dni w roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FastlY Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 u mnie w miescie jest WORD z punto, to w kazdym osrodku jest punto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Pageup Zadzwon i dowiedz sie wszystkiego. Bo roznie moze sie zdarzyc :P czeku Jestes w 100% pewny ze 71PLN? Bo ja robilem przy pejotach wiec... :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Gdzieś czytałem, chyba w jakiejś gazecie że szkolili sie też na BMW E36 cabrio [;ale tego nie przebijesz ;) widzialem merca vito z L na dachu :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 czeku Jestes w 100% pewny ze 71PLN? Bo ja robilem przy pejotach wiec... :twisted: Odbierałem w zeszły czwartek w łódzkim starostwie prawko to zapłaciłem pani w kasie 71zł mam nawet dowód wpłaty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarryOn Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 W Radomiu same Micry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Przejzalem Dz.U o oplatach. Wyglada na to ze troche sie zmienilo [; A tak przy okazji przypomnialo mi sie male co nie co :arrow: PWPW\Prawo Jazdy jak zdaliscie i chcecie wiedziec czy sie robi dokument ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Ktos pytal ile sie czeka w wawie na egzamin. Obecnie jest to termin od 1,5 miesiaca -> ~ , jest strasznie duzo chetnych nawet w zime. Ostatnio gadalem ze znajomym instruktorem i opowiadal mi o dziewczynie, ktora zdala za 12 razem. :] Jeszcze inna historia, byl jakis instruktow, ktory zadawal jakies dziwne pytania typu: czy na pustyni mozemy wlaczyc swiatla itp. i jest na to tylko jedna odpowiedz, cos jak w wojsku, jak zle odpowiesz to ban. :] Niestety trzeba czekac, az stare pokolenie prykow sie skonczy i przyjda mlodzi, ambitni i nie zachlanni na latwa kase ludzie, oby. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Orgiusz i czeku wielkie dziękuje za info :) pozdro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 A tak przy okazji przypomnialo mi sie male co nie co :arrow: PWPW\Prawo Jazdy jak zdaliscie i chcecie wiedziec czy sie robi dokument ;]Stare! :P ;]]] Ja płaciłem coś koło 7 dych dwa razy ; ] W Tarnowie zdaje sie na grande punto/corsie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Ostatnio gadalem ze znajomym instruktorem i opowiadal mi o dziewczynie, ktora zdala za 12 razem. :]ja znam przypadek kolesia co 15razy zdawal ;) i za 15 tez nie zdal :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 ja znam przypadek kolesia co 15razy zdawal ;) i za 15 tez nie zdal :lol:Idąc dalej, kiedyś chciał mnie podwieźć(ale w pore sie skapłem kto to) koles co zdał za 9 razem i dalej nie umie jechać prosto.. dobrze ze jego zasieg ogranicza sie do okolicznej wsi i mojego miasta ; ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 (edytowane) Zdałem dzisiaj za trzecim razem (za pierwszym glupio zahaczyłem słupek na placu, a za drugim jechałem w nocy i nie zauważyłem ustąpienia pierwszeństwa :/). Pageup – jeśli zdawałeś u nas (w Poznaniu) to możesz wpłacić kasę w WORDzie (71 + 2,5 zł), a potem pojechać z zaświadczeniem o wpłacie na Jackowskiego (i potem co najmniej 2 tygodnie czekania). Edytowane 12 Lutego 2007 przez Thomas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Poznan poznan :) kase chyba im przeleje na konto. Mój kolega czekał 9 dni wiec nie tak źle... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 W Olsztynie Corsy oraz Punciaki. Ja kilka razy widziałem eLke Ibizę :D . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dewelius Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Nie wiem czy ktoś w tym temacie już to podawał http://www.prawojazdy.com.pl/index.php?mod...amp;id_news=580 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 kiedy to wchodzi? bo chce robic jeszcze "A" i w sumie wolalbym sie zmiescic w starych zasadach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...