btn Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 Gratulacje :) witaj w klubie szczesliwego 3 podejscia :wink: dzwoniles do urzedu, czy sprawdzasz na stronie czy jest?? jak na stronie to ona tylko czasami udziela poprawnych informacji :wink: Oczywiście, regularnie bym rzekł:D W końcu dziś około 14.30 po moim telefonie powiedziano magiczne słowa - jest do odbioru! Od jutra już służbowym samochodem śmigam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matex34 Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2008 Witam :) chciałem tylko powiedzieć, że mi się w końcu udało zdać :) za 3 razem, ale juz bez stresu. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 no to gratki, stres jest zawsze najgorszy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 Miał ktoś kiedyś tak, aby egzaminator kazał zmienić pas na lewy? U mnie po skręcie w drogę jednokierunkową i obraniu prawego pasa (taki mam obowiązek) egzaminator kazał mi go zmienić na lewy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 Jeśli miałeś potem skręcić w lewo, to czemu nie? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 Egzaminator nie moze wydac polecenia ktora lamie przepisy KRD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
8344237746 Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 Na prawko zdałem za pierwszym razem, na Okęciu. Od tego czasu już minął ponad miesiąc i plakietki nadal nie dostałem... Na tym internetowym sprawdzaniu czy dokument już wyrobiony czy nie od ponad 3 tygodni(tzn od daty tam podanej) mam "Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne". Ktoś miał podobnie? Słyszałem, że na wyrobienie się czeka 2-3 tygodnie, a trochę znajomych miało nawet szybciej... Człowiek chciał sobie przed śniegiem pojeździć a teraz to już zaczynają się powoli warunki ekstremalne(tzn zima i te sprawy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 Egzaminator nie moze wydac polecenia ktora lamie przepisy KRD Oczywiście, ale jadąc jednokierunkową z zamiarem skrętu w lewo, należy zjechać na lewą stronę (pas). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 Na prawko zdałem za pierwszym razem, na Okęciu. Od tego czasu już minął ponad miesiąc i plakietki nadal nie dostałem... Na tym internetowym sprawdzaniu czy dokument już wyrobiony czy nie od ponad 3 tygodni(tzn od daty tam podanej) mam "Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne". Ktoś miał podobnie? Słyszałem, że na wyrobienie się czeka 2-3 tygodnie, a trochę znajomych miało nawet szybciej... Człowiek chciał sobie przed śniegiem pojeździć a teraz to już zaczynają się powoli warunki ekstremalne(tzn zima i te sprawy). Ponad miesiąc to zdecydowanie za długo, tą stroną się nie kieruj bo ona często nie pokazuje stanu faktycznego, w twoim przypadku możliwe że prawko już na ciebie czeka od 2 tyg, zadzwoń to urzędu lub tam idź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1Sweet Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 Egzaminator nie moze wydac polecenia ktora lamie przepisy KRDtak jak pisze qrvich akurat to polecenie nie lamie przepisów :-P Ktoś miał podobnie?ja mialem podobnie jesli chodzi o strone internetowa... prawko odebralem wtedy kiedy dotarlo do urzedu (dzwonilem ;) ) a strona jeszcze z tydzien czy dwa pozniej caly czas wyswietlala "trwa postępowanie administracyjne". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
8344237746 Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 ja mialem podobnie jesli chodzi o strone internetowa... prawko odebralem wtedy kiedy dotarlo do urzedu (dzwonilem ;) ) a strona jeszcze z tydzien czy dwa pozniej caly czas wyswietlala "trwa postępowanie administracyjne".No to zadzwonię w poniedziałek. Po 3 tygodniach od zdania egzaminu byłem w urzędzie(okazało się, że jakieś remonty mają i tymczasowo na drugim końcu dzielnicy zajmują się prawkami) i mnie odesłali właśnie do sprawdzania na stronce... ale skoro tak to wygląda. W każdym razie dzięki za informację. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 Oczywiście, ale jadąc jednokierunkową z zamiarem skrętu w lewo, należy zjechać na lewą stronę (pas).No ale dobra, to on mi mówi, że ja mam skręcić w lewo a nie zmienić pas. Przecież by nie mówił, proszę skręcić w lewo i zmienić pas na lewy bo to jednokierunkowa, nie? Jedziemy sobie a on nagle wypala, gdzie spokojnie mogłem jechać prawym, proszę zmienić pas na lewy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cebix Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 No ale dobra, to on mi mówi, że ja mam skręcić w lewo a nie zmienić pas. Przecież by nie mówił, proszę skręcić w lewo i zmienić pas na lewy bo to jednokierunkowa, nie? Jedziemy sobie a on nagle wypala, gdzie spokojnie mogłem jechać prawym, proszę zmienić pas na lewy.Zdales? To co sie przejmujesz, teraz bedziesz i tak jezdzil jak chcesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 Właśnie o to chodzi, że nie zdałem :D Przy zmianie tego pasa była interwencja i koniec. Podobno auto na lewym pasie bylo za blisko, zobaczę to na seansie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cebix Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 A to sorry, wg mnie normalnie można sobie zmienić pas. No chyba, że będziesz jechał w prawo to mija się to z celem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 A to sorry, wg mnie normalnie można sobie zmienić pas. No chyba, że będziesz jechał w prawo to mija się to z celem. wg prawa poprawna jest jazda prawostronna. Na egzaminie ofc tez musisz prawie caly czas jezdzic prawa strona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matex34 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Witam. Mam jeszcze raz pytanko - egzamin zdałem 26. XI, a na stronie https://www.kierowca.pwpw.pl/ po w klepaniu danych cały czas wyświetla się "Niepoprawne dane, brak spraw w toku lub dokument wydany." - czy to normalne ? miałem nadzieję, że po ponad tygodniu coś tam się ruszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Witam. Mam jeszcze raz pytanko - egzamin zdałem 26. XI, a na stronie https://www.kierowca.pwpw.pl/ po w klepaniu danych cały czas wyświetla się "Niepoprawne dane, brak spraw w toku lub dokument wydany." - czy to normalne ? miałem nadzieję, że po ponad tygodniu coś tam się ruszy.1. nie ufaj stronie 2. zadzwon i sie zapytaj 3. tydzien to troche szybko, minimum 2 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Ja po tygodniu odebrałem prawko. Więc warto dzwonić do urzędu i pytać. Strona to lipa, zanim informacje zostaną odświeżone mija kilka dni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matex34 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Hm.. zadzwonie w środę - miną równo dwa tygodnie - i zobaczymy :) Dzięki i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 Witam, Czy ktos z was jest zorientowany o zmiany jakie ma niby przyniesc 2009 rok? Czy prawda jest, ze ulegnie sposob zdawania egzaminow? Jesli tak, to jak wyglada sprawa osob, ktore maja skonczony kurs a egzamin odkladaja na nowy rok? Dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 zapisz sie na prawo jazdy jak najszybciej.. zdaj.. a nie sie bedziesz martwil co bedzie "za rok" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 Nie udzieliles mi wlasciwej odpowiedzi. Nie chodzi o mnie. Mam na mysli osobe ktora niedawno zrobila kurs, ale postanowila nieco odlozyc egzamin, tyle, ze to nieco wypada na przyszly rok. Sam tez mam przerwe w robieniu prawka, ale ta informacja jest mi potrzebna a nie dobra rada.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 (edytowane) to moze ja troche eotem zarzuce i napisze, ze dziś miałem pierwszą jazdę po mieście wojewódzkim ;) troche stresik i nie moglem sie skupić na jeździe ale ... następna jazda we Włocławku 15/22/29 :D musze napisać, ze troche się bałem jeżdżenia po 2x większym mieście niż moje ;) Jacku, "odbębnij" (-cie) prawko i miejcie z głowy. ale jezeli chcesz odpowiedzi to nie dawno rozmawiałem z kolegą i ponoć kurs ważny jest rok. Edytowane 8 Grudnia 2008 przez FatAlbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 zdawac egzamin bedziesz na nowych zasadach, ale one wejda okolo pazdziernika 2009r chyba ze znow cos zmienili.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw1ssst Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 Nie zdałem już 2 raz w Dąbrowie ;( W oby dwóch przypadkach jeździłem ok 40 min jestem debilem ;( Spoko gości miałem zawsze błąd na końcu przez rozkojarzenie. (bo na banałach uwaliłem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabliq Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Heh ja dzisiaj też nie zdałem za pierwszym podejściem. Wymusiłem pierwszenstwo na skrzyżowaniu... Nerwy + ruchliwe skrzyżowanie z pierwszeństwem przejazdu no i stało sie. Egzaminator pluł się o każdą najmniejsza rzecz np. lekko zaparowana tylna szybe ;| Powtórka 19 stycznia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw1ssst Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 Ale Ci wcześnie dali termin, mi dali daleko w lutym. A egzaminatorem się nie martw za 1 razem mój też coś marudził jak do niego dotarło że go nie słucham zamknął się Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miodnyj Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 Jesteś leszcz. Idzie się do jednego gostka przed egzaminem (wszyscy wiedzą który to) - daje mu 500PLn -> może u was więcej - i spokojnie wsiada do samochodu. egzamin praktyczny zdany w pierwszym podejściu, bez żadnych problemów. Wszyscy tak robią, nie dziw sie że egzaminator był na ciebie silnie wqrwiony ... tracił czas na barana który nie wie co jest grane :lol: Teraz będzie cie to kosztowac 700PLN (powtórny egzamin jest drożej), a jak dalej będziesz się wygłupiał to nawet 1k PLN moga zawołac. Tak to działa. I to właśnie takie mondzioły jeżdżą potem po naszych drogach. Jak Cię psiarnia złapie,to ile dasz? 2k PLN? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FoX 13 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 Miodnyj, easy xd to był rok 2005 :rolleyes: wiele sie zmieniło ;) nie słyszałem, żeby to jeszcze funkcjonowało, ale jak ktoś się spotkał to chętnie poczytam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...