hinco Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Gucio89 napisał(a): Jak sadzicie, skonczylem kurs na prawko jutro ide zaniesc papiery do wordu czy nie majac paszportu i dowodu (tylko swistek ze wyrabiam) to przyjma mi papiery i dadza terminy czy raczej nie xD?|Raczej nie, chyba musi być coś ze zdjęciem.. ; ] To tak na zdrowy rozum.. ; ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 agr napisał(a): Wiem, ze bylo juz walkowane o odbiorze prawka, ale moja sytuacja jest nieco inna.. Przy wypelnianiu papierow zaznacza sie jak chcemy odebrac prawko: przesylka do domu/odbior osobisty nam instruktor mowil zeby wybrac przesylke bo z odbiorem cos tam cos tam (nie pamietam juz to bylo prawie 2 lata temu). I teraz moje pytanie czy jesli tak zaznaczylem to czy moge mimo to odebrac sobie osobiscie to prawko bo zalezy mi na czasie :) Aha i jeszcze jedno pytanko jesli moge osobiscie odebrac to gdzie dokladnie w Krakowie? Ktos mi mowil ze w wydziale komunikacji, ktos ze w urzedzie miasta i juz sam nie wiem.. aa i jeszcze sprawa oplaty za prawko tych 70zł - platne przy odbiorze czy jak? Ps. Zdalem za 6 razem i to 13stego w piatek :lol: Płacisz z góry 71zł razem z ewidencyjną opłatą. Co do odbioru osobiście...nie wiem zadzwoń i zapytaj :] Prawko odbierasz w wydziale komunikacji ktory podlego urzedowki miejskiemu. W Poznaniu miesci sie gdzie indziej niz sam urząd miejski... psychodeliczny napisał(a): Wydział komunikacji to chyba zasadniczo mieści się w urzędzie i właśnie tam trzeba je odebrać. Samo prawko kosztuje 70 zł do tego dochodzi opłata ewidencyjna czy jakoś tak od 1 zł do kilku zł... Jak odbiór osobisty to płatność w kasie urzędu, jak przez pocztę to pewnie płacisz donosicielowi... 71zł, a reszta jak wyżej :] Gucio89 napisał(a): Jak sadzicie, skonczylem kurs na prawko jutro ide zaniesc papiery do wordu czy nie majac paszportu i dowodu (tylko swistek ze wyrabiam) to przyjma mi papiery i dadza terminy czy raczej nie xD?Musisz mieć dokument z fotą...wiem bo mnie ładnie oglądali przed wejsciem na sale :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Pageup napisał(a): Musisz mieć dokument z fotą...wiem bo mnie ładnie oglądali przed wejsciem na sale :PTylko ja ide skladac dokumenty i dopiero bede czekal na egzamin. Zreszta jutro sie okaze mam nadzieje ze sie uda i mnie wpisza.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 weź w takim razie cokolwiek z fotą...legitke etc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Pageup napisał(a): weź w takim razie cokolwiek z fotą...legitke etc Najlepiej paszport :wink: bo z legitką to róznie bywało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Ale kolega mówił, że paszportu ni mo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Eh no i kupsko ze tak powiem nie dal orady muszeczekac na smierdzacy dowod ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 To we Wladyslawowie daja smierdzace? Wspolczuje. Moj nie smierdzi. To jak Ty zyjesz bez zadnego dowodu tozsamoci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 (edytowane) kardas napisał(a): To we Wladyslawowie daja smierdzace? Wspolczuje. Moj nie smierdzi. To jak Ty zyjesz bez zadnego dowodu tozsamoci? Może chce sie zapisac na egzam 1-2 dni po 18. jak ja, chciał mieć pełnosprawny(z długą datą przydatności do spożycia) dowód a przy okazji urząd dał ciała i sam troszke sie spóźnił ? ;]]]]][[[[[[; Edytowane 18 Kwietnia 2007 przez hinco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 (edytowane) Dowod to ja chcialem wyrabiac juz z miesiac temu ale jakos okazji nie bylo (moj blad) a ze bede mial na 5 lat (bo taki bedzie bo przed 18 wyrabiam) to mi to troche powiewa bo bede najpardopodobniej przemelodwany gdize indziej :]. Chodzac na kurs zylem w przekonaniu ze przy skladaniu dokumentow na egzamin do wordu nie trzeba miec dowodu ale jak poszedlem do biura nauki jazdy to pani sekretarka mnie olsnila... Coz poczekam troche... <_< Edytowane 18 Kwietnia 2007 przez Gucio89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 (edytowane) Kurcze, za godzinę mam egzamin w WORD w gliwicach ;) życzcie powodzenia. To moje drugie podejście, nie zrobię już tego błędu co przy pierwszym, mianowicie: zaparkowałem prostopadle w naprawdę bardzo wąskim miejscu, nie dało się wysiąść, ale egzaminator powiedział, że jest ok :D Przy wyjeżdżaniu chciałem lekko wyjechać pod kątem, żeby mieć w ogóle możliwość zakręcenia a nie tylko wycofania na prostej kierownicy, więc skręciłem ją lekko i ruszyłem - egzaminator powiedział, że niebezpiecznie zbliżyłem się do samochodu po mojej prawej i musi zakończyć egzamin. Miał jednak rację, ja chciałem odkręcić tą kierownicę, ale z jego punktu widzenia wszystko wskazywało na to, że go puknę. Dzisiaj mam nadzieję, że zdam :) Trzymać kciuki! EDIT: Nie trzymaliście najwyraźniej ;/ Trafił mi się taki egzaminator, że niech go ;/ Było zwykłe skrzyżowanie, tylko, że szerokie jezdnie, jedna wysepka na drodze prostopadłej do mojej, stał koło niej tramwaj 2 wagonowy, pasażerowie wysiadali, ogólnie tłum, wszyscy biegają po ulicy itd. Przyhamowałem, żeby zobaczył, że zachowuje szczególną ostrożność. Byłem na drodze głównej jak na obrazku, tak samo jak osoby z mojej prawej, więc oczywiste - puszczam ich. Tyle że ich nie było widać, jak przejechałem koło tramwaju, zobaczyłem 2 samochody z prawej, więc chciałem się zatrzymać - za późno, bo egzaminator siedział i się gapił w prawą szybę czekając na jak najszybsza rekację. Nie wiem czy pisać do tego odwołanie, ale w sumie to z góry przegrana sprawa jest, bo nie udowodnię, że on to zrobił specjalnie, ani że ja bym zahamował. Jestem na siebie zły, że nie jechałem przez to skrzyżowanie 5km/h ;/ T to Tramwaj, stoi koło tej kreski, czyli wysepki, A,B to samochody, które były schowane za tramwajem, a ta linia to tory tramwajowe - srednio nasmarowane na szybko w gimpie. Ja, to ja ;[ miałem zamiar dojechac przynajmniej do miejsca, gdzie zobaczę co jest za tym cholernym tramwajem-niestety egzaminator zauwazył pierwszy. Powiem jeszcze, że nie zajechałem im drogi, nie spowodowałem zagrożenia - egz stwierdził po prostu, że wjadę. ;/ Edytowane 20 Kwietnia 2007 przez danrok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ant3k Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 dzisiaj rzeczpospolita z testami na prawko lece do kiosku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 czytając wasze wypowiedzi cieszę się, ze zdałem prawko w zeszłym rou za 1 podejściem :-) i to na obie kategorie tzn A i B Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Jest się z czego cieszyć, naprawdę. Dzisiaj oblałem, terminy są na czerwiec, a ja 24maja wyjeżdżam na 4 miesiące za granicę - pięknie :) Do tego egzaminu nie wystarczy umiejętność jazdy i znajomość przepisów. Potrzeba naprawdę dużo szczęścia, aby zdać. Niekiedy nie ma siły na egzaminatora - jego interwencja = zakończenie egzaminu. Oczywiście ja mogę się odwołać, ale dostanę pierwszy wolny termin, czyli czerwiec. Właściwie to myślałem, że będę zdenerwowany, a to jest dla mnie śmieszne :D Czytając te różne opinie osób oblanych nie wierzyłem do końca, bo za pierwszym razem miałem naprawdę dobrego egzaminatora, który chciał sprawdzić umiejętności, a oblałem wtedy z własnej winy i do tego się przyznaję. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 danrok a pamietasz moze nazwiska swoich egzaminatorow? Ja w srode oblalem, bylo to moje pierwsze podejscie - egzaminatora mialem bardzo wporzadku, dal mi dwie szanse i obu nie wykorzystalem, po prostu nie zauwazylem znaku i na strefie zamieszkania (czy jakos tak) nie dostosowalem predkosci do 20km/h, a jechalem prawie 30 :) No niestety.. Ale egzaminator byl bardzo mily. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eryk_wiking Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Wie ktoś czy są jakieś zmiany w egzaminie z teori ? Zdaje jutro i podobno jest jakieś 20 nowych pytań. Ciekawe czy przepis o światłach sie zmienił? A tak poztym WORD ma bardzo fajne forum <_< http://www.wordy.pl/forum/index.php?sid=33...a55418ccea6247d Sprawdzcie sobie jakie zagadnienia są omawiane w działach :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenji Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 http://www.grupa33.jgora.pl/ po prawej stronie bedzie TOP DOWNLOAD, a tam program Testy kat B. Ściągnij to, zainstaluj, odpal, w programie naciśnij przycisk Aktualizacja. po aktualizacji pytań odpal program ponownie i będziesz miał nowe pytania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megagames Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 (edytowane) eryk_wiking napisał(a): Wie ktoś czy są jakieś zmiany w egzaminie z teori ? Zdaje jutro i podobno jest jakieś 20 nowych pytań. Ciekawe czy przepis o światłach sie zmienił? A tak poztym WORD ma bardzo fajne forum <_< http://www.wordy.pl/forum/index.php?sid=33...a55418ccea6247d Sprawdzcie sobie jakie zagadnienia są omawiane w działach :blink: :lol: A wracając do tematu, ktoś zdaje/zdał/nie zdał w najbliższym czasie w Warszawie na odlewniczej ? :wink: Edytowane 23 Kwietnia 2007 przez megagames Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eryk_wiking Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 (edytowane) Dzięki wielkie za testy Edytowane 23 Kwietnia 2007 przez eryk_wiking Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4Fi Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 (edytowane) megagames, ja dzisiaj zdałem na Odlewniczej. Trafił mi się naprawdę super egzaminator, przymknął oko na to że 3 razy mi zgasł (2 razy na tym samym skrzyżowaniu- dobrze ze tam była strzałka warunkowego skrętu). Ale te corsy to jest porażka, jeździłem wieloma samochodami i pierwszy raz spotkałem się żeby tak dziwnie łapało sprzęgło. Wydaje mi się że egzaminator dobrze o tym wiedział, a nie miałem żadnego innego błędu, wiec dlaczego miałby mnie nie przepuścić... Edytowane 24 Kwietnia 2007 przez R4Fi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 R4FI nie chwal się, że Ci 3 razy zgasł bo ktoś podkabluje i prawka nie dostaniesz bo z tego co wiem to można mieć góra 2 ;) Mam pytanko czy na kategorie A jest wszystko po staremu? Czy też może są jakieś zmiany pytania/egzamin? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 (edytowane) R4Fi napisał(a): przymknął oko na to że 3 razy mi zgasł i w sumie połowę egzaminu jeździłem gdzieś po obrzeżach Warszawy, bo wszystkie manewry wykonałem w pierwszych minutach. To masz farta bo w moim mieście byś nie miał szans po 3 zgaśnięciu :) Edytowane 24 Kwietnia 2007 przez alCatraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4Fi Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 ale na jednym skrzyzowaniu 2 razy, wiec nawet nie zdazyłem ruszyć :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Dżizas, ale teraz wszystko sie pozmieniało, to na egzaminie możne samochód zgasnąć ? :huh: Wow, teraz to nie ma co się bać chyba prawka :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 U mnie na egzaminie egzaminator puscił jedna dziewczyne na miasto, a samochod zgasł jej trzy razy na samym placu.. Dwukrotnie jak probowala ruszyc do przodu na łuku i raz na wzniesieniu.. Widocznie moze przymykają na to oko ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 W sumie nie rozumiem czegoś takiego, że komuś samochód zgaśnie 2-3razy i ma przez to oblać.Beznadziejne przepisy, jak mi samochód gaśnie to go zapalam ponownie, wcale nie sprawia to zagrożenia w "prawdziwej jeździe". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Dokładnie każdy samochód łapie inaczej (sprzęgło). Ja mam egzamin jutro o 8 rano :). Aha kiedy płaci się za prawko (dokument) przy odpieraniu czy przed? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Przed :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 ja placilem przy odbieraniu, przyszedlem to mnie do okienka skierowali po znaczek skarbowy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Arnie napisał(a): ja placilem przy odbieraniu, przyszedlem to mnie do okienka skierowali po znaczek skarbowy :) Dokładnie płaci się przy odbiorze z tym, że znaczków skarbowych nie ma już od 1 stycznia ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...